Το καμπανάκι του κινδύνου έκρουσαν ειδικοί τεχνολογίας: «Ετοιμαστείτε να πέσει το ίντερνετ στην Αθήνα»

Κοινοποίηση:
ιντερνετ

Με αφορμή το πολύωρο παγκόσμιο κραχ στα social media που σάστισε τους χρήστες σε ολόκληρο τον πλανήτη, ειδικός στα θέματα τεχνολογίας προειδοποιεί ότι είναι εξαιρετικά πιθανό να πέσει το ίντερνετ στην Αθήνα και εξηγεί τον λόγο.

Το απόγευμα της Δευτέρας σημειώθηκε το μεγαλύτερο blackout των social media στην ιστορία τους. Facebook, Instagram, Whatsapp, Messenger έπεσαν μαζικά για πολλές ώρες, σημαίνοντας κυριολεκτικά παγκόσμιο συναγερμό, καθώς ήταν αδύνατη η σύνδεση και η επικοινωνία μέσω των δημοφιλών μέσων.

Ειδικός σε θέματα τεχνολογίας μίλησε σήμερα στο ΣΚΑΪ για το πολύωρο κραχ και μας προειδοποίησε, μεταξύ άλλων, να προετοιμαστούμε «να πέσει το ίντερνετ στην Αθήνα»!

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο Νίκος Βασιλάκος, πρόεδρος του «internet now»:
«Ετοιμαστείτε για ιντερνετικό μπλακ άουτ στην Αθήνα, σε όλες τις συνδέσεις. Σας το λέω και θυμηθείτε το».
Ο λόγος; Ο ίδιος εξήγησε:

«Λόγω υπερφόρτωσης και μη κάλυψης δικτύων πέμπτης γενιάς 5G. Επειδή δεν υιοθετήσαμε έγκαιρα το 5G ως χώρα έχουμε προβλήματα, τα οποία τα ζείτε. Όταν μιλάμε στο κινητό, υπάρχουν ώρες που έχουμε πρόβλημα στην επικοινωνία. Επίσης, οι πάροχοι αποφάσισαν να περάσουν την τηλεφωνική κλήση, τη φωνή για να το πω απλά, από κλήσεις δεδομένων. Αυτό έριξε την ποιότητα. Ο χαλκός που ήξεραν είναι αναντικατάστατος. Η οπτική ίνα είναι το μέλλον αλλά πρέπει να λειτουργεί παντού για να μην έχουμε προβλήματα. Πάντα φροντίζουμε να έχουμε back up δίκτυα, πρέπει να είμαστε έτοιμοι να λειτουργούμε με ενσύρματη τηλεφωνία».

Και εάν δεν έχουμε Facebook; «Δεν πειράζει», λέει ο κ. Βασιλάκος για τους απλούς χρήστες, αλλά υπενθυμίζει ότι υπάρχουν ιατρικές εφαρμογές που είναι απαραίτητο να λειτουργούν πάντα, επομένως πρέπει να υπάρχουν τα απαραίτητα εργαλεία.

Γιατί έπεσε το Facebook
«Eπισήμως», ανέφερε ο ιδρυτής και πρόεδρος της Linked Business, Μιχάλης Βαφόπουλος, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα, «το τεχνικό πρόβλημα που συνέβη είναι οι διασυνδέσεις των κέντρων δεδομένων, καθώς το Facebook έχει εκατομμύρια κεντρικούς υπολογιστές ανά τον κόσμο, που είναι συνδεδεμένοι. Επομένως, μια αλλαγή που έγινε με λάθος τρόπο, σύμφωνα με την εταιρεία, δημιούργησε το πρόβλημα επικοινωνίας μεταξύ αυτών των υπολογιστών».
«Προφανώς και υπάρχουν δεκάδες δικλείδες ασφαλείας σε διάφορες κατευθύνσεις, αλλά κάποια στιγμή τελειώνουν και αυτές» συμπλήρωσε ο κ. Βαφόπουλος.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Αναβαθμίσεις είναι όλα αυτά τα κρασαρισματα.
    Ο Ελον Μασκ θα φέρει το δορυφορικό ίντερνετ αυτό το μήνα και ίσως γι’αυτό το λόγο ισως πέσει το ίντερνετ η θα έχει κάποια προβλήματα στις ταχύτητες , γιατί θα κάνουν κάποιες εργασίες.
    Για το καλό μας πάντα!🥴

Comments are closed.