Το ελληνικό τρόφιμο με την κορυφαία αντικαρκινική δράση

Κοινοποίηση:
ascasc

Η ελληνική παραδοσιακή διατροφή έχει χαρακτηριστεί ως η πλέον ισορροπημένη συμβάλλοντας στην προστασία της υγείας μας από πλήθος χρόνιων και οξέων παθήσεων. Μια νέα ελληνική μελέτη που δημοσιεύθηκε στο PLOS ONE, αναδεικνύει την αξία ενός κορυφαίου συστατικού της ελληνικής διατροφής στην πρόληψη του καρκίνου.

Ερευνητική ομάδα της Θεραπευτικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) στο Νοσοκομείο «Αλεξάνδρα», με επικεφαλής τους Θεόδωρο Σεργεντάνη και Θεοδώρα Ψαλτοπούλου και τη συμμετοχή των Χρήστου Μάρκελλου, Μαρίας-Ελένης Ουραϊλίδου και Μαρίας Γαβριατοπούλου, και του Παναγιώτη Χαλβατσιώτη, Επίκουρου Καθηγητή Παθολογίας ΕΚΠΑ στην Β’ Προπαιδευτική Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου «Αττικόν» πραγματοποίησαν ανασκόπηση ήδη δημοσιευμένων μελετών με στόχο να επιβεβαιώσουν αν το ελαιόλαδο μπορεί να παίξει ρόλο στην μείωση του κινδύνου εκδήλωσης καρκίνου.

Η Ελλάδα κατατάσσεται τρίτη παγκοσμίως -μετά την Ισπανία και την Ιταλία- στην παραγωγή ελαιολάδου, αλλά οι ποιοτικοί έλεγχοι έχουν αναδείξει την ανωτερότητα του ελληνικού προϊόντος ως προς τη γεύση και τα θρεπτικά συστατικά του.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: