Το διάστημα μυρίζει… τηγανητή μπριζόλα! Η μυρωδιά του διαστήματος σε ένα μπουκάλι

Κοινοποίηση:
eau-de-space

Η NASA φέρνει τη μυρωδιά του διαστήματος στη Γη με ένα νέο άρωμα, το Eau de Space. Το άρωμα δημιουργήθηκε από τον χημικό Στιβ Πιρς, ο οποίος έχει συνάψει συμφωνία με τη NASA από το 2008 για να αναδημιουργήσει τη μυρωδιά του διαστήματος. Ο Πιρς χρησιμοποίησε τις περιγραφές των αστροναυτών για τη μυρωδιά του Eau de Space ώστε να βρει συνδυασμούς που να ταιριάζουν με αυτό που περιγράφεται ως «όζον, ζεστό μέταλλο και τηγανητή μπριζόλα» αναφέρει το CNN.

«Είναι μια πικρή μυρωδιά σε συνδυασμό με οσμή καπνού και καμένου, σαν μυρωδιά από ένα πυροβόλο όπλο, αμέσως μετά τον πυροβολισμό», είπε η αστροναύτης Πέγκι Γουίτσον στο CNN. Ο product manager του Eau de Space, Ματ Ρίτσμοντ δήλωσε ότι αγωνίστηκε να περιγράψει με ακρίβεια την οσμή του αρώματος, προσθέτοντας ότι οι αστροναύτες έχουν επίσης παρομοιάσει τη μυρωδιά με ένα «μείγμα πυρίτιδας, μπριζόλας, σμέουρων και ρούμι».

Ο Πιρς δημιούργησε αρχικά το άρωμα για να βοηθήσει τους αστροναύτες που εκπαιδεύονται προτού ταξιδέψουν στο διάστημα, ελπίζοντας να εξαλείψει εκπλήξεις που μπορεί να συναντήσουν ενώ βρίσκονται σε τροχιά. Τώρα έχει θέσει στόχο το Eau de Space να εμπνεύσει το ενδιαφέρον μαθητών για προγράμματα STEM.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. ΜΠΟΥΡΔΕΣ.
    Δηλαδή μας λένε ότι βγήκε κάποιος από τον ISS για μια διαστημική βόλτα, έβγαλε την κάσκα του και πήρε μια βαθειά ανάσα που του έμεινε εξέχαστη !!!
    Μεταξύ μας θα του έμενε όντως αξέχαστη 😉
    Στην καλύτερη οι αστροναύτες περιέγραψαν πώς βρωμάει ο αέρας μέσα στον ISS μετά από κάμποσες μέρες διαμονής άπλυτων, σκαταλειμένων και κατουρημένων αστροναυτών.

Leave a Response