Το γνωρίζατε αυτό; Να γιατί τα iPhones δεν έχουν ραδιόφωνο

Κοινοποίηση:
iPhone

Μπορεί σχεδόν όλα τα Android να έχουν ραδιόφωνο, όμως η Apple το άφησε εκτός από τα iPhones, παρότι θα μπορούσε να το εισάγει με μία απλή κίνηση, καθώς πριν το iPhone 7, προμηθευόταν chipsets για Wi-Fi και Bluetooth από την Broadcomm, στα οποία υπήρχε ενσωματωμένο το chip του ραδιοφώνου.

Ο λόγος έγκειται στον τρόπο λειτουργίας που η Apple επιλέγει τα χαρακτηριστικά των τηλεφώνων. Η Apple δε ρωτά αν κάτι μπορεί να γίνει, αλλά γιατί να γίνει. Εκτίμησε λοιπόν πως η εμπειρία ραδιοφώνου δεν πληρούσε τα στάνταρ της. Η διαθεσιμότητα των ραδιοφωνικών σταθμών εξαρτάται από την τοποθεσία του χρήστη και η Apple δεν έχει κανέναν έλεγχο στην ποιότητα της λήψης του σήματος. Επιπλέον, οι περισσότεροι ραδιοφωνικοί σταθμοί εκπέμπουν ήχο 128 kb/s, τη στιγμή που το Apple Music προσφέρει 256 kb/s.

Ας μην ξεχνάμε επίσης πως οι ραδιοφωνικοί σταθμοί έχουν μεγάλης διάρκειας διαφημίσεις, από τις οποίες η Apple δεν μπορεί να πάρει μερίδιο.

Έτσι, η διαχρονική απόφαση της Apple να μην ενσωματώσει ραδιόφωνο στα iPhones συνεχίστηκε μετά το iPhone 7 και μέχρι σήμερα.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Γιατί τα καινούργια android έχουν;;;όλα;;
    Δε βάζουν επίτηδες έτσι ώστε να αναγκάζεσαι να κατεβάζεις εφαρμογές ραδιοφώνου και να είσαι συνδεδεμένος με data
    Εμένα το δικό μου moto g9 plus είναι απ’ τα λίγα καινούργια που έχουν .
    Αν και δεν ακούω ποτέ σχεδόν.

Comments are closed.