Το απόλυτο κόλπο για να κάνεις τις τέντες του σπιτιού σου… καινούργιες

Κοινοποίηση:
2250b0_

Οι τέντες στα μπαλκόνια είναι αρκετά προστατευτικές για τον ήλιο και τη βροχή ωστόσο απαιτούν πολύ προσεκτικό καθάρισμα και συντήρηση.

Τώρα που ο καιρός έχει αρχίσει και φτιάχνει και οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν, όλοι καθόμαστε στα μπαλκόνια μας, οπότε θέλουμε να είναι καθαρό τόσο αυτό, όσο και οι τέντες.

Πώς θα καθαρίσετε όμως αποτελεσματικά τις τέντες; Η αλήθεια είναι πως οι τέντες δεν είναι και από τα πιο εύκολα σημεία για καθάρισμα. Μην ανησυχείτε όμως, παρακάτω θα βρείτε τις απαραίτητες συμβουλές για να καθαρίσετε αποτελεσματικά τις τέντες.

Μην αφήνεις το χρόνο να περνάει

Αν παρατηρήσεις οποιαδήποτε φθορά είναι πολύ σημαντικό να την επιδιορθώσεις άμεσα. Διαφορετικά μπορεί να χρειαστεί να αντικαταστήσεις τις τέντες σου για ένα μικρό σκισιματάκι και αυτό θα είναι πολύ πιο κοστοβόρο από τον καθαρισμό. Γι’ αυτό μην αγνοήσεις τη ζημιά, γιατί με τον πρώτο αέρα ή κακοκαιρία, το πρόβλημα θα γίνει πολύ μεγαλύτερο.

Το απλό νερό δεν φτάνει

Πολλοί πιστεύουν ότι πλένοντας απλά την τέντα τους με το λάστιχο, καθάρισε. Πολύ μεγάλο λάθος. Η μούχλα που βρίσκεται στην επιφάνεια της τέντας σου δεν φεύγει έτσι απλά. Ζήτα από τον γείτονα του πάνω διαμερίσματος, αν μπορείς να ανέβεις στο μπαλκόνι του. Στη συνέχεια, χρησιμοποίησε ένα μαλακό πανί, πάνω σε κοντάρι, για να τρίψεις την τέντα. Μη χρησιμοποιείς σκληρές βούρτσες, για να μη φθείρεις το πανί. Αν θέλεις να χρησιμοποιήσεις κάποιο καθαριστικό, πρέπει να είναι ειδικό για τις τέντες και όχι το κοινό σαπούνι, το οποίο μπορεί να προκαλέσει προβλήματα υγρασίας.

Απόφυγε το Ζεστό Νερό

Το πρώτο λάθος που κάνουμε όταν καθαρίζουμε είναι ότι τις πλένουμε, ενώ είναι ακόμα νωπές. Οι τέντες θα πρέπει να είναι στεγνές για να απομακρυνθούν ευκολότερα οι βρομιές και η σκόνη από την επιφάνεια τους. Επίσης, ενώ συνήθως όταν θέλουμε να καθαρίσουμε κάτι χρησιμοποιούμε ζεστό νερό, στις τέντες πρέπει να το αποφύγεις δια ροπάλου. Το ζεστό νερό θα συρρικνώσει τις ίνες του υφάσματος της τέντας. Βούρτσισε την τέντα με το σαπούνι και το πανί και ξέπλυνε την με χλιαρό ή κρύο νερό.

Άφησε τις τέντες να στεγνώσουν καλά

Αφού τις έχεις πλύνει, αλλά ακόμα και μετά από μια βροχή, οι τέντες πρέπει να στεγνώσουν εντελώς. Μην τις μαζέψεις, διαφορετικά ο καθαρισμός τέντας που με τόσο κόπο έκανες θα πάει χαμένος. Η υγρασία που θα φυλακιστεί μέσα στο ρολό θα δημιουργήσει μούχλα και νέους λεκέδες.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: