Το ΑΠΟΛΥΤΟ ΧΑΟΣ στα ΑΕΙ: «Oσοι δεν γνωστοποιήσετε την εμβολιαστική σας κατάσταση μην έρθετε» – Αντιδράσεις στους φοιτητές

Κοινοποίηση:
πανεπιστημιο αμφιθεατρα

Να ξεκαθαρίσει τη θέση του εξαρχής και πριν ακόμη ανοίξει το ίδρυμα επιχειρεί το πανεπιστήμιο της Πάτρας προκαλώντας τις αντιδράσεις κυρίως των φοιτητών, οι οποίοι επιτέθηκαν φραστικά στον πρύτανη κ. Χρήστο Μπούρα.
Με χτεσινή απόφασή του το πανεπιστήμιο διαμηνύει προς όλους ότι εάν δεν επιθυμούν να γνωστοποιήσουν την εμβολιαστική τους κατάσταση (πλήρως εμβολιασμένοι – έχουν κάνει 1 δόση εμβολίου – ανεμβολίαστοι – έχουν νοσήσει – υπόχρεοι rapid test ή pcr test – κλπ.) να μην προσέλθουν καθόλου στο Πανεπιστήμιο για να μην αναστατώνουν τη λειτουργία του ιδρύματος.
Η Σύγκλητος του ιδρύματος αποφάσισε ότι τα πανεπιστήμια πρέπει να επιστρέψουν στην δια ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία αλλά όπως αναφέρει η «επιστροφή δεν πρέπει να δημιουργεί προβλήματα για την υλοποίηση της, τα οποία αφορούν την υγεία και σχετίζονται με την διαδικασία ελέγχου».

Η απόφαση αυτή προκάλεσε τις αντιδράσεις μερίδας φοιτητών (ΕΑΑΚ) οι οποίοι προγραμμάτισαν κινητοποίηση προς την πρυτανεία ενώ αποκάλεσαν τον πρύτανη «πιστό σκυλί της κυβέρνησης που θα εφαρμόσει κάθε πτυχή του νόμου βάζοντας ακόμη και κάμερες στο ίδρυμα».

Η αντίδραση του Πρύτανη

Η φρασεολογία που χρησιμοποίησαν οι φοιτητές, έφερε και την απάντηση του πρύτανη κ. Μπoύρα μέσω του fb , ο οποίος μίλησε για «μια μέρα γεμάτη εντάσεις αλλά θα κλείσει με rock». Μάλιστα αφιέρωσε στους φοιτητές κα τις φοιτήτριες του ιδρύματος το τραγούδι των Pink Floyd (the wall) , με την προτροπή να δουν στους «ορίζοντες πέρα από τον τοίχο και τις γραμμές».
Ο πρύτανης συμπλήρωσε επίσης ότι δεν τιμά κανέναν να αποκαλείται ο εκλεγμένος πρύτανης «σκυλί» και ότι η φράση αυτή «είναι απαράδεκτη για όλους μας» . Mάλιστα κάλεσε τους φοιτητές στο γραφείο του να φοράνε μάσκα, να τηρούν αυστηρά τα μέτρα προστασίας και να πάνε στο πανεπιστήμιο.

Το υπουργείου Παιδείας έχει δώσει ήδη χρήματα και τη δυνατότητα στα ΑΕΙ να προσλάβουν επιπλέον προσωπικό το οποίο θα κάνει ελέγχους σχετικά με τον εμβολιασμό και τα τεστ φοιτητών και προσωπικού αλλά μέχρι αυτή τη στιγμή τα ιδρύματα δεν προχωρήσει σε προσλήψεις καθώς απαιτείται μεγάλη γραφειοκρατική διαδικασία. Επίσης ήδη υπάρχει υπουργική απόφαση η οποία προβλέπει ότι φοιτητές και προσωπικό θα πρέπει για να μπουν στο πανεπιστήμιο να επιδεικνύουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης ή να έχουν κάνει τεστ.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΣΥΓΚΛΗΤΟΥ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΑΤΡΑΣ
Η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Πατρών στην υπ’ αριθ. 192/29.09.2021 έκτακτη συνεδρίαση της, μετά από συζήτηση αφού έλαβε υπόψη της την πρόσφατη ΚΥΑ, την παρουσία του Πανεπιστημίου σε 7 σημεία, την χωρητικότητα και την κατάσταση των αμφιθεάτρων και αιθουσών και τις αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων διαπιστώνει ότι:

Τα Πανεπιστήμια πρέπει να επιστρέψουν στην δια ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία.
Η επιστροφή όμως δεν πρέπει να δημιουργεί προβλήματα για την υλοποίηση της, τα οποία αφορούν την υγεία και σχετίζονται με την διαδικασία ελέγχου.

Όσοι δεν επιθυμούν να γνωστοποιήσουν την εμβολιαστική τους κατάσταση (πλήρως εμβολιασμένοι – έχουν κάνει μία (1) δόση εμβολίου – ανεμβολίαστοι – έχουν νοσήσει – υπόχρεοι rapid test ή pcr test – κλπ.) καλούνται να μην προσέλθουν στο Πανεπιστήμιο.

Στα μαθήματα με μεγάλα ακροατήρια όπου η χωρητικότητα των αιθουσών δεν επαρκεί, δύναται να παρέχεται εκτός της δια ζώσης και η δυνατότητα απευθείας μετάδοσης των μαθημάτων.
Η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Πατρών εισηγείται προς το υπουργείο τα παρακάτω θέματα:

Την ύπαρξη πρόνοιας για την προστασία των ευπαθών ομάδων, φοιτητών, καθηγητών και εργαζόμενων.

Η διανομή του φαγητού στα φοιτητικά εστιατόρια να γίνεται σε πακέτο.

Η έκτακτη χρηματοδότηση να μπορεί να χρησιμοποιηθεί εκτός της διαδικασίας εφαρμογής των μέτρων και για την καθαριότητα, καθώς τα μαθήματα και τα εργαστήρια γίνονται 9πμ με 9μμ.

Την άμεση λειτουργία εμβολιαστικών κέντρων στο Πανεπιστήμιο.

Την εκστρατεία επικοινωνίας με επιστημονική τεκμηρίωση που να προτρέπει να εμβολιαστούν φοιτητές, εργαζόμενοι και διδάσκοντες.

Την πύκνωση των δρομολογίων των μέσων μαζικής μεταφοράς.

Λαμβάνοντας υπόψη την κατάσταση των υποδομών του Πανεπιστημίου Πατρών σε συνδυασμό με πιθανά κρούσματα Covid19, θα πρέπει να δοθεί η δυνατότητα μέχρι ένα ποσοστό μαθημάτων, το οποίο δεν θα υπερβαίνει το 30% του συνόλου των μαθημάτων κάθε Τμήματος και μετά από εισήγηση του Τμήματος και απόφαση της Συγκλήτου, να διεξάγονται εξ αποστάσεως.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

5 Σχόλια

  1. νεα ιδιότητα κομματικού φρουρού : ελεγκτής τρυπηματος. πόσο οι ανάγκες του ιδρύματος και η επιστημοσυνη των φοιτητών εξαρτώνται από…… …….;;;;;;;;

  2. εγκληματικό λάθος να ανοίξουν τα πανεπιστήμια , θα μεταλλαχθούν οι κορωνοιοι σε αμφιθέατρα με 200 και πάνω άτομα, και οι καθηγητές είναι πάνω απο 50 ετών και θα κολλήσουν και ας εχουν κάνει το εμβόλιο που ξέρουμε οτι δεν προστατεύει 100 τις 100, και μετά οι φοιτητές θα γεμίσουν τα λεωφορεία και θα διασπείρουν τους κωρονοιούς. και αν νομίζουν κάποιοι οτι θα τους σώσουν τα ανοιχτά παράθυρα στα αμφιθέτρα , εκει είναι που θα αρπάξουν όλοι κρύωμα χειμωνιάτικα.

  3. χασανε χρηματα απο τα Ευρωπαϊκα προγραμματα τα κομματοσκυλα και δινουν εντολες…κοντα εναμιση χρονο δεν δουλεψε το μαγαζι να κονομησουνε

  4. Οτι στη Ελλάδα σε υγεία, εκπαίδευση, δικαιοσύνη, ενημέρων…… παντού και σε άλλους τομείς, κατέχουν θέσεις τόσοι άχρηστοι, σκουπίδια του πολιτικού συστήματος είναι αδιανόητο… θέλουμε παραδειγματική τιμωρία για όλα αυτα τα καθάρματα

  5. ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΟΥΛΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ

Comments are closed.