Τούρκος έγινε Χριστιανός για να απαλλάξει το παιδί από το μάθημα θρησκευτικών

Κοινοποίηση:
Καταγραφή

Σε μια αντίδραση κατά του νέου εκπαιδευτικού προγράμματος της Τουρκίας, που κατηγορείται ότι προάγει την ισλαμιστική διδασκαλία, στο Αϊδίνιο, ένας Τούρκος πολίτης ασπάστηκε τον Χριστιανισμό, ώστε το παιδί του να απαλλαγεί από την υποχρεωτικό μάθημα των θρησκευτικών.

Εκφράζοντας τη δυσαρέσκειά του για το νέο πρόγραμμα σπουδών, που ανακοινώθηκε πρόσφατα από το υπουργείο Παιδείας, ο Μπουλέντ Σαγίς.

«Προσηλυτίστηκα σε άλλη θρησκεία επειδή το Υπουργείο Παιδείας αγνοεί την εκκοσμίκευση, τις επιστημονικές αρχές και τον Ατατούρκ και λόγω της πίεσης της υποχρεωτικής θρησκευτικής εκπαίδευσης. Άλλαξα θρησκεία για να καταδικάσω το υποχρεωτικό μάθημα των θρησκευτικών. Μόνο τα χριστιανόπουλα και τα εβραιόπουλα απαλλάσσονται από το μάθημα των θρησκευτικών», δήλωσε ο Τούρκος πατέρας που βρήκε έναν πρωτότυπο τρόπο για να αντιδράσει στην παρέκκλιση από τις αρχές της εκκοσμίκευσης

Η κίνησή του αποτελεί ένα πρωτοφανές και ενδεικτικό παράδειγμα της αντίδρασης στην υποχρεωτική θρησκευτική εκπαίδευση στην Τουρκία.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response