Τούρκοι ένοπλοι εισέβαλαν στο προεδρικό Μέγαρο της Λιβύης κι έψαχναν τη υπουργό Εξωτερικών

Κοινοποίηση:
livii-tripoli

Απόπειρα πραξικοπήματος πραγματοποίησε ένοπλη ομάδα ισλαμιστών, που στήριζαν την κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας και τώρα στηρίζουν τη νυν κυβέρνηση, υποκινούμενοι από την Άγκυρα, εισέβαλαν στην έδρα του προεδρικού συμβουλίου κι έψαχναν τη Λίβυα ΥΠΕΞ με άγριες διαθέσεις, επειδή είχε απαιτήσει την αποχώρηση των μισθοφόρων της Άγκυρας από τη Λιβύη. Επίσης οι ισλαμιστές ζητούσαν την παραμονή του νυν διευθυντή των μυστικών υπηρεσιών.

 Όλα ξεκίνησαν όταν στις 12 το βράδυ κυκλοφόρησε το παρακάτω βίντεο, το οποίο έδειχνε τον Μοχάμεντ αλ Χασάν, Δ/κτή της 166ης Ταξιαρχίας της Μισράτας σε συνάντηση με άλλους πολέμαρχους, να καλεί σε εισβολή στην έδρα του προεδρικού συμβουλίου, καταδικάζοντας την υπουργό Εξωτερικών Νάζλα αλ Μανγούς και απορρίπτοντας το διορισμό του Στρατηγού Χουσεΐν Χουσεϊν αλ Αγιέμπ ως επικεφαλής Πληροφοριών.

Η Λίβυα ΥΠΕΞ είχε ζητήσει ενώπιον του Τσαβούσογλου την πλήρη απόσυρση των Σύριων τζιχαντιστών μισθοφόρων από τη Λιβύη.

Περίπου στις 2 τα ξημερώματα ώρα Ελλάδας οι ισλαμιστές περικύκλωσαν την έδρα του προεδρικού συμβουλίου, το ξενοδοχείο «Κορινθία», και στη συνέχεια εισέβαλαν μέσα ψάχνοντας τον πρόεδρο και την υπουργό Εξωτερικών. Μάλιστα σταματούσαν κι έψαχναν διερχόμενα αυτοκίνητα.

 Παρόλα αυτά δεν κατάφεραν να εντοπίσουν κανέναν, καθώς κανένα από τα μέλη της κυβέρνησης δεν βρίσκονταν εκεί, αφού σήμερα δεν γίνονταν εργασίες λόγων δημόσιας εορτής.
ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Είναι και ηλίθιοι αγράμματοι, δεν ξέρουν και τις αργίες τους τα ζώα…. όχι ότι εμείς είμαστε καλύτεροι..

Leave a Response