Τούρκοι: «Τρελαμένοι» με την παρουσία των ΗΠΑ στην Κυπριακή Δημοκρατία

Κοινοποίηση:
tourkia-kypros

Σε «αναμμένα κάρβουνα» κάθονται οι Τούρκοι από την παρουσία των Ηνωμένων Πολιτειών στην Κύπρο, την οποία βέβαια θρασύτατα αναφέρουν ως νότια Κύπρο και όχι ως Κυπριακή Δημοκρατία όπως είναι παγκοσμίως αναγνωρισμένη.

Τα τουρκικά ΜΜΕ σημειώνουν, «Οι ΗΠΑ αποκτούν και ναυτική και αεροπορική βάση, επιβραβεύουν τους Ελληνοκύπριους».

Παρουσιάστρια NTV: «Οι ΗΠΑ αποφάσισαν να χτίσουν μια βάση ελικοπτέρων στην ελληνοκυπριακή διοίκηση της νότιας Κύπρου (Κυπριακή Δημοκρατία), μαζί με τη ναυτική βάση. Στόχος είναι μέχρι την 1η Οκτωβρίου που είναι η ημέρα της ίδρυσης του κράτους, τα αμερικανικά μεταγωγικά ελικόπτερα Chinook να έχουν φτάσει στο νησί».

Σελίμ Σαγιαρί, ανταποκριτής NTV στη Λευκωσία: «H συμφωνία στρατηγικής συνεργασίας των ΗΠΑ με την Κύπρο σημαίνει την αύξηση της στρατιωτικής παρουσίας τους στο νησί.

Ήδη οι ΗΠΑ απέκτησαν μια ναυτική βάση στην Κύπρο και τώρα στην πρώτη φάση θα αποκτήσουν και μια αεροπορική βάση που θα προσγειωθούν τα τεράστια ελικόπτερα Chinook μήκους 30 μέτρων και βάρους 10 τόνων.

Η ελληνοκυπριακή διοίκηση της νότιας Κύπρου (Κυπριακή Δημοκρατία) σε αντάλλαγμα την απομάκρυνση της από τη Μόσχα και την προσέγγιση της με τις ΗΠΑ, ήδη είχε βραβευτεί με την άρση του εμπάργκο όπλων από τις ΗΠΑ. Και φτάσαμε στο σημείο να αναφερόμαστε σε μια ναυτική βάση και μια αεροπορική βάση των ΗΠΑ στο νησί».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: