Του Σωτήρη Μ. Τζούμα: “Μακαριώτατε να μην αναβληθεί η Ιεραρχία!”

Κοινοποίηση:
1

✔️Να συγκληθεί σε άλλη πόλη ( Βόλο, Θεσσαλονίκη κ.ά.) για να μπορείτε  αύριο  να μιλάτε στο λαό μας με καθαρό πρόσωπο ! Αλλιώς σιωπή….

✔️Μόνο έτσι η Εκκλησία μας θα δείξει  στο θρησκευόμενο λαό οτι  είναι παρούσα!


Του Σωτήρη Μ. Τζούμα

Είναι απαράδεκτο αυτό που ζούμε με τον κορονοϊό , οι τραγικές συνέπειες του οποίου  έχουν πλήξει  το χώρο της Εκκλησίας.
Ποτέ άλλοτε  στο διάβα τόσων αιώνων ο Θεοίδρυτος αυτός θεσμός δεν αμφισβητήθηκε τόσο και  με τέτοιο τρόπο και τα επιχειρήματα που χρησιμοποιούνται δεν αρκούν για να περισώσουν την κατάσταση.
Η προσπάθεια   που καταβάλλεται τεχνιέντως από ορισμένους κύκλους τις τελευταίες ημέρες,  να ματαιωθεί ή να αναβληθεί επ´αόριστο   η σύγκληση της Ιεραρχίας, το Ανώτατο  Όργανο Διοικήσεως της Εκκλησίας μας  λόγω του κορονοϊού, είναι απαράδεκτη και πρέπει να αναλάβουν οι Ιεράρχες τις ευθύνες τους και να δώσουν   την δέουσα απάντηση στους πονηρούς εκείνους που επιχειρούν  πρόφαση τον κορονοϊό  να καταλύσουν το πολίτευμα της Εκκλησίας μας.
Δεν πρέπει να αναβληθεί η Ιεραρχία σε… ευθετώτερο χρόνο όπως θέλουν τα μαγειρεία της αισχύνης, αλλά να συνέλθει  στις ημερομηνίες που έχουν οριστεί σε μια άλλη πόλη της χώρας μας χωρίς έντονα προβλήματα κορονοϊού. Θα μπορούσε για παράδειγμα να συνέλθει στο Βόλο με το ωραίο Διορθόδοξο Κέντρο ( έργο του Χριστοδούλου μας ) ή στον Άγιο Δημήτριο Θεσσαλονίκης .
Εκ του Καταστατικού Χάρτη δεν υπάρχει περιορισμός ως προς την γεωγραφική θέση στην οποία πρέπει να συνέλθει η Ιεραρχία.Επομένως μπορούν να επιλέξουν οι Άγιοι τον τόπο που θα κάνουν την Ιεραρχία.
Το οφείλουν αυτό οι Άγιοι Αρχιερείς στον θρησκευόμενο λαό μας που δοκιμάζεται!
Δεν θα πάθουν τίποτα. Με τα αυτοκίνητα τους θα φύγουν από τις έδρες των και θα πάνε κατ´ευθεία στον χώρο που θα γίνει η Ιεραρχία. Και ευκαιρία η θεματολογία να είναι αντάξια των κρίσιμων περιστάσεων που διέρχεται η χώρα μας.

Ας μην φοβηθούν οι Σεβ. Ιεράρχες μας  και ας μην υπακούσουν στις αντίθετες φωνές που θέλουν να συρρικνώσουν τη δύναμη της Εκκλησίας και να την καταντήσουν στον καραγκιοζ μπερντέ της κυβέρνησης. Δεν είναι ουρά της Κυβέρνησης η Εκκλησία.
Είναι  ο πρώτος θεσμός της πατρίδας μας και δυστυχώς ο πρώτος θεσμός  που έπληξε ο κορονοϊός και κοντεύει να τον οδηγήσει στην απαξίωση.
Αγιοι Αρχιερείς μην ολιγοψυχήσετε και ενδώσετε στις πιέσεις. Κάνετε αυτό που θα έκαναν οι μεγάλοι Πατέρες της Εκκλησίας μας. Το έχει ανάγκη ο δοκιμαζόμενος λαός μας.

Ευκαιρία να του κερδίσετε το έδαφος που χάσατε και να μας δώσετε να καταλάβουμε ότι μπορούμε να ακουμπούσε στην Εκκλησία μας.

πηγή: exapsalmos.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. ΤΖΑΜΠΑ ΜΙΛΑΣ ΤΖΟΥΜΑ. ΤΑ ΑΚΟΥΣΤΙΚΑ ΒΑΡΗΚΟΙΑΣ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΒΑΛΕΙ ΣΤΟ ΣΥΡΤΑΡΙ, ΤΟ ΚΛΕΙΔΩΣΑΝ ΚΑΙ ΠΕΤΑΞΑΝ ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ.

Comments are closed.