Τουρκικές γελοιότητες: Ο Μωάμεθ έσωσε την Αγία Σοφία που ήταν ετοιμόρροπη!

Κοινοποίηση:
erntogan1

Από τις προκλήσεις πέρασαν στο επίπεδο της γελοιοποίησης. Ο λόγος για τους Τούρκους και τον εκπρόσωπο του Ερντογάν που έφτασε στο σημείο να ισχυριστεί πως όταν ο  Μωάμεθ  εισέβαλε στην Κωνσταντινούπολη “η Αγία Σοφία ήταν ένα ετοιμόρροπο και ξεχασμένο κτήριο, ωστόσο το πνεύμα της κατάκτησης ήταν εκείνο που κράτησε όρθια την Αγία Σοφία και έκανε την Κωνσταντινούπολη μια παγκόσμια πόλη”.

Τα παραπάνω είπε μιλώντας στο τουρκικό τηλεοπτικό κανάλι Kanal 7, ο εκπρόσωπος του προέδρου Ερντογάν, Ιμπραχίμ Καλίν, απαντώντας σε ερώτηση αν υπάρχει σχέδιο για μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε μουσουλμανικό τέμενος μετά τις ελληνικές αντιδράσεις, απάντησε ότι το θέμα έρχεται κατά καιρούς στην επικαιρότητα. Ωστόσο αντί συγκεκριμένης απάντησης, παρέπεμψε σε παλαιότερες δηλώσεις του προέδρου Ερντογάν ο οποίος είχε παροτρύνει τους Τούρκους μουσουλμάνους “να γεμίσουν πρώτα το τέμενος του Σουλνταναχμέτ (το Μπλε Τζαμί) και μετά θα εξεταστεί και το θέμα της Αγίας Σοφίας. Σημειώνεται ότι το Μπλέ Τζαμί βρίσκεται ακριβώς απέναντι από την Αγία Σοφία.

Επίσης ο κ. Καλίν υποστήριξε ότι “η κατάκτηση της Κωνσταντινούπολης δεν είναι ένα απλό ιστορικό γεγονός. Με το να την περιορίζει κανείς μόνο στο θέμα της Αγίας Σοφίας, χάνει τη μεγάλη εικόνα αυτής της κατάκτησης. Κάποιες φορές η συζήτηση γύρω από αυτό το θέμα διεξάγεται με καλή πίστη, αλλά κάποιες άλλες η προσοχή στρέφεται προς άλλη κατεύθυνση και χάνουμε το πιο σημαντικό. “Ποιο είναι το πνεύμα της κατάκτησης;” Το να διαβάζεται μέσα στην Αγία Σοφία το Κοράνι και ειδικά το εδάφιο για την κατάκτηση, αυτό είναι το πνεύμα της κατάκτησης της Κωνσταντινούπολης,” είπε ο κ. Καλίν.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. Οι τούρκοι θαλασσόλυκοι ανακάλυψαν τήν Νότιο Αμερική καί στις ακτές τής Κούβας είδαν όταν πέρναγαν είδαν ένα τζαμί.Η πρόταση τής τουρκικής κυβέρνησης νά αναγείρει ένα τζαμί στήν πρωτεύουσα τής Κούβας τήν Αβάνα
    μέ έξοδα τού τουρκικού κράτους απέρριψε η κυβέρνηση τής Κούβας.Οτι η γή δέν είναι δίσκος αλλά μια σφαίρα ανακάλυψαν περίφημοι τούρκοι αστρονόμοι.Ο Αριστοτέλης διαπίστωσε πριν από 2.300 χρόνια ότι η γή δέν είναι
    ενας δίσκος αλλά σφαίρα.Από τά πλοία στόν ορίζοντα βλέπεις πρώτα τήν κορυφή τού ιστού.
    Γιάννης Λάκων

  2. ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΞΥΠΝΗΣΕΣ ΠΑΡΑΝΟΙΚΕ ΤΟΥΡΚΟΜΟΓΓΟΛΕ !!!!ΚΑΛΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΤΟΥ ΒΟΥΛΩΣΕΙ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΜΕ ΚΑΜΜΙΑ ΠΑΤΣΑΒΟΥΡΑ ???? ΑΣ ΤΟΝ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΣΕ ΕΝΑ ΙΔΡΥΜΑ ΒΡΕ ΑΔΕΡΦΕ !!!!!

Leave a Response