Τουρκία και ΗΠΑ συμφώνησαν στην από κοινού παραγωγή πυρομαχικών των 155χλστ

Κοινοποίηση:
αρχείο-λήψης

Το αμερικανικό Πεντάγωνο ανακοίνωσε ότι αμυντικές εταιρείες από την Τουρκία θα παράγουν πυρομαχικά των 155 χιλιοστών σε εγκαταστάσεις στις ΗΠΑ σε συνεργασία με αμερικανικές εταιρείες.

Απαντώντας σε ερώτηση Τούρκου δημοσιογράφου του Anadolu, το Πεντάγωνο ανέφερε ότι τρεις νέες εγκαταστάσεις έχουν ήδη αρχίσει να κατασκευάζονται στο Τέξας των ΗΠΑ και η παραγωγή των πυρομαχικών αναμένεται να ξεκινήσει το 2025.

«Ο αμερικανικός στρατός κατασκευάζει τρεις γραμμές παραγωγής μεταλλικών εξαρτημάτων βλημάτων 155 χιλιοστών στο Τέξας», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Τζεφ Γιούργκενσεν. Πρόσθεσε ότι «η σύμβαση για την κατασκευή, την εγκατάσταση και την περαιτέρω παραγωγή ανατέθηκε στην General Dynamics Ordnance and Tactical Systems», με υπεργολάβους από την τουρκική βιομηχανία, χωρίς να κατονομάσει τις εταιρείες.
Ο Αμερικανός αξιωματούχος δήλωσε πως στόχος είναι αύξηση της παραγωγής κρίσιμων πυρομαχικών του αμερικανικού στρατού, για να αναπληρώσει τα αποθέματά του, μετα την αποστολή στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία. Σύμφωνα με τον ίδιο, θα παράγονται 30.000 εξαρτήματα βλημάτων το μήνα.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: