Τουρκία: Η αντιπολίτευση κατηγορεί τον Ερντογάν ότι οι γιοι του δεν έχουν πάει στο στρατό

Κοινοποίηση:
erdogan_gios

Την ώρα που η Ευρωπαϊκή Ένωση ετοιμάζεται να επιβάλει κυρώσεις στην Τουρκία και η οικονομία της χώρας αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα, ο Τούρκος πρόεδρος βρίσκεται αντιμέτωπος με έναν ακόμη «πονοκέφαλο», αφού η αντιπολίτευση τον κατηγορεί ότι οι γιοι του δεν έχουν πάει στον στρατό.

Οι τόνοι ανέβηκαν στην τουρκική εθνοσυνέλευση, όταν ο εκπρόσωπος του κόμματος της αντιπολίτευσης ισχυρίστηκε ότι οι δύο γιοι του προέδρου δεν έχουν υπηρετήσει την πατρίδα. «Δεδομένου ότι ο Ερντογάν φοράει το κοστούμι καμουφλάζ, τότε αυτό το κοστούμι θα ταιριάζει τόσο στον Μπιλάλ Ερντογάν, όσο και στον Μπουράκ Ερντογάν.

Ο ένας έκανε εξαγορά (της θητείας του) και ο άλλος πήρε απαλλαγή και δεν υπηρέτησε», είπε ο εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος Οζγκούρ Οζέλ και πρόσθεσε: «Στη συνέχεια, μας μιλάτε για στρατό και παραλλαγές. Έλα τώρα, μην μιλάς». Ωστόσο χθες εξέδωσε νέα Navtex η Άγκυρα μεταξύ Ρόδου και Καστελόριζου.

Ο Οζέλ απαντούσε στον εκπρόσωπο του κυβερνώντος κόμματος, ο οποίος νωρίτερα έκανε εγκωμιαστικά σχόλια για τον Ερντογάν, χαρακτηρίζοντάς τον ήρωα:

«Ο Ερντογάν είναι αυτός που κατάφερε τον στόχο μιας ανεξάρτητης Τουρκίας και γράφει έπος στην εξωτερική πολιτική και με τον στρατό μας. Θα γραφτεί στην ιστορία, είναι ήρωας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Εκμίν Ακμπαζόγλου (Ekmin Akbasoglu).

Αλλά και ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του Καλού Κόμματος, Λοφτού Τουρκάν (Loftu Turkan), καταφέρθηκε επίσης εναντίον της κυβέρνησης του Ερντογάν, κάνοντας λόγο για τη διάλυση και την καταστροφή των ενόπλων δυνάμεων:

«Διαλύσατε τις Ένοπλες Δυνάμεις. Τις καταστρέψατε. Τοποθετήσατε τους Γκιουλενιστές στο στρατό και αυτοί οι ανέντιμοι άνθρωποι ήρθαν και προσπάθησαν πραξικόπημα. Είστε υπεύθυνοι για αυτό», είπε ο Τουρκάν.

Οι γιοί του Τούρκου προέδρου, βρέθηκαν στο στόχαστρο μελών της αντιπολίτευσης, αντιδρώντας στις δηλώσεις του αντιπροέδρου του κυβερνώντος AKP, Εκμίν Ακμπάσογλου, πως ο «Ερντογάν θα μείνει στην ιστορία ως ήρωας και γράφει έπος στην εξωτερική πολιτική και στο στράτευμα της Τουρκίας».

Ειδικά για την περίπτωση του πρωτότοκου γιου του Τούρκου προέδρου, Μπουράκ Ερντογάν, κατατέθηκε και σχετική ερώτηση προς τον υπουργό Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, από τον αναπληρωτή πρόεδρο του αντιπολιτευόμενου Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού κόμματος (CHP) Ουσάκ Εζκάν Γιαλίμ.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response