Τοποθετούνται 750 νέες κάμερες για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητα και των τροχαίων παραβάσεων στην Αττική

Κοινοποίηση:
pexels-jan-van-der-wolf-

Αναμένεται να προκηρυχθεί διαγωνισμός για τις κάμερες σώματος των αστυνομικών

Στην τοποθέτηση 750 νέων καμερών αναμένεται να προχωρήσει, σύμφωνα με  τον σχεδιασμό, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Πρόκειται για σταθερές κάμερες αλλά και κάμερες σώματος (body cameras), που θα φέρουν πάνω τους οι αστυνομικοί στο επιχειρησιακό πεδίο. Μάλιστα, σε περίπου ένα μήνα αναμένεται να προκηρυχθεί διαγωνισμός για τις κάμερες σώματος των αστυνομικών, περίπου 1.000 τον αριθμό, που είχε ακυρωθεί από το ΣτΕ.

Οι κάμερες θα τοποθετηθούν σε περιοχές που χρήζουν αυξημένης αστυνόμευσης προκειμένου να συνδράμουν στο έργο των αστυνομικών. Παράλληλα, οι κάμερες αυτές θα αξιοποιηθούν και για την αντιμετώπιση των κυκλοφοριακών προβλημάτων και τις τροχαίες παραβάσεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην περιφέρεια Αττικής αυτή τη στιγμή υπάρχουν 150 με 200 κάμερες για την διαχείριση της κυκλοφορίας από την εποχή των Ολυμπιακών Αγώνων ακόμη, εκ των οποίων λειτουργούν μόνο οι 18.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

3 Σχόλια

  1. Οχι στις μασονικές κάμερες! Να τις σπάζετε άμα τις βλέπετε. Οχι στο κράτος μεγάλο αδελφό.

  2. Ο μεγάλος αδελφός καλά κρατεί!Αν δεν θέλετε να υπάρχει εγκληματικότητα διώξτε την σαπίλα που έχετε φέρει από τας Ανατολάς!Αλλά η τακτική είναι πάντοτε η ίδια,πρώτα σου φέρνουν το πρόβλημα και μετά την λύση…

  3. Ωραία αν, λέμε ΑΝ, οι εν λειτουργία 18 συμπληρωθούν με άλλες 1000 θα δουλεύουν οι… 20

Comments are closed.