Τοπική Βόμβα : 4 απο τα 6 σημεία ελέγχου στα νερά της Ψάθας κρίνονται ως Ακατάλληλα απο το ΠΑΚΟΕ

Κοινοποίηση:
1

Ο χαρακτηρισμός “τοπική βόμβα” αφορά την είδηση.. και δεν είναι η πρώτη φορά που “σκάει” τέτοια “βόμβα” απο το ΠΑΚΟΕ.
Στα δικά μας αυτιά ήχησε σαν βόμβα ότι 4 απο τα 6 σημεία όπου έγινε δειγματοληψία στην θαλάσσια περιοχή της Ψάθας το νερό κρίθηκε ώς ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ.


Η σχηματισμένη απο εμάς άποψη(ως κολυμβητές μόνο) ήταν ότι πρόκειται για μια απο τις καθαρότερες θάλασσες της Αττικής..

Τι είναι το ΠΑΚΟΕ
Το Πανελλήνιο Κέντρο Οικολογικών Ερευνών (ΠΑΚΟΕ)αποτελεί μια ομάδα οικολόγων με 40 χρόνια δράσης το οποίο ξεκίνησε τη λειτουργία του στις 15 Ιουνίου του 1979. Στα 40 αυτά χρόνια δημιούργησε κι άλλους δύο φορείς, το ΚΕΚ ΠΑΚΟΕ και το ΟΙΚΟΣΥΣΤΗΜΑ ΕΛΛΑΣ. Το ΚΕΚ ΠΑΚΟΕ διαμορφώνει και στοχεύει την εκπαιδευτική πολιτική του ΠΑΚΟΕ και το ΟΙΚΟΣΥΣΤΗΜΑ ΕΛΛΑΣ την περιβαλλοντική πολιτική του ΠΑΚΟΕ, επιφορτισμένο με τις εργαστηριακές έρευνες σε ολόκληρη την Ελλάδα..
Κλίκ πάνω στην εικόνα για μεγέθυνση(τα αποτελέσματα για Ψάθα βρίσκονται κάτω κάτω) :

1

Ψάθα

Τα ερωτήματα :

– έγινε δειγματοληψία απο τον Δήμο(με εντολή του Δήμου) σε κατάλληλο χρόνο που δείχνει διαφορετικά αποτελέσματα ;(είχαμε επισημάνει νωρίς την ανάγκη να γίνει κάτι τέτοιο)
– Εάν ισχύουν οι μετρήσεις του ΠΑΚΟΕ(υπάρχουν πολλοί που αμφισβητούν την συγκεκριμένη μεθοδολογία και τα αποτελέσματα) για ποιο λόγο μπορεί να συμβαίνει αυτό ; υπάρχουν ενδεδειγμένοι τρόποι παρέμβασης ώστε να αλλάξει η κατάσταση και να καλυτερεύσει η ποιότητα του νερού ;

Υ.Γ : Το πιο εύκολο είναι να ρίξουμε το πρόβλημα(εαν υπάρχει) κάτω απο το χαλάκι και να συνεχίσουμε..

newspull.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. Οι ντοπιοι δεν δεχονται τιποτα εκει περα.Νομίζουν οτι ολα ειναι μελι γαλα στην περιοχη τους.Τωρα μαλλον τους ηρθε ταμπλας.

  2. ΚΟΛΠΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙΣ ΕΝΑΝ ΜΙΣΘΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΣ ΓΙΑ ΜΠΑΝΙΟ ΚΑΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΑΥΤΟ ΝΑ ΦΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΓΥΡΩ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΝΟΜΙΖΕΙ ΟΤΙ ΤΑ ΚΑΘΑΡΙΣΑΝ…ΚΑΤΕΒΑΙΝΕΙΣ ΠΑΡΑΛΙΑΚΗ ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ ΔΕΝ ΜΥΡΙΖΕΙ ΟΥΤΕ ΘΑΛΑΣΣΑ ΟΥΤΕ ΤΙΠΟΤΑ

Comments are closed.