Τι μεταδίδουν τα βρετανικά μέσα για την ακύρωση της συνάντησης Μητσοτάκη-Σούνακ

Κοινοποίηση:
ΤΡΟΛ

Financial Times: «Ο Σούνακ σνομπάρει τον κ. Μητσοτάκη»

Το Sky News αναφέρει σήμερα ότι η βρετανική κυβέρνηση συζήτησε το ενδεχόμενο να μπλοκάρει την άδεια εξαγωγής γλυπτών του Παρθενώνα, την οποία ορισμένοι πιστεύουν ότι είναι απαραίτητο να σταλθούν πίσω. Το σχέδιο για προσωρινή παραχώρηση προωθεί ο Τζορτζ Όσμπορν, πρόεδρος του Βρετανικού Μουσείου και πρώην καγκελάριος των Τόρις. Ένας ανώτερος εκπρόσωπος των Τόρις είπε ότι ο κ. Όσμπορν επεξεργαζόταν μια «κακή συμφωνία» που καθιστά τη θέση του «ανεπίτρεπτη», προσθέτοντας ότι «πρέπει να φύγει».

Οι Financial Times, οι οποίοι αναφέρουν ότι ο «Σούνακ σνομπάρει τον κ. Μητσοτάκη» τόνισαν ότι ο Στάρμερ, ο οποίος εκπροσωπεί την εκλογική περιφέρεια όπου βρίσκεται το Βρετανικό Μουσείο, επρόκειτο να πει στον κ. Μητσοτάκη ότι οι Εργατικοί δεν θα αλλάξουν τον νόμο σχετικά με τα Γλυπτά σε συνάντηση τη Δευτέρα.

Για διπλωματική διαμάχη μεταξύ της βρετανικής και της ελληνικής κυβέρνησης για τα Γλυπτά του Παρθενώνα, κάνει λόγο το BBC. “Η εμφάνιση του κ. Μητσοτάκη στην Κυριακή του BBC έχει εκνευρίσει τον κ. Σούνακ” σχολιάζει το BBC και αναφέρεται σε ανώτερη πηγή των Συντηρητικών η οποία υποστήριξε: «Ήταν αδύνατο να πραγματοποιηθεί αυτή η συνάντηση μετά από σχόλια σχετικά με Γλυπτά του Παρθενώνα πριν από αυτήν».

«Για τον κ. Σούνιακ, η διπλωματική διαμάχη με την Ελλάδα είναι ένας ανεπιθύμητος αντιπερισπασμός σε μια εποχή που αντιμετωπίζει μια στάσιμη οικονομία και ένα ρήγμα στο Συντηρητικό Κόμμα του σχετικά με τη μεταναστευτική πολιτική» σχολιάζουν οι New York Times.

Η ενόχληση Κυρ. Μητσοτάκη

«Εκφράζω την ενόχλησή μου» δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αποδίδοντας ευθέως το διπλωματικό «φάουλ» του Βρετανού ομολόγου του στο θέμα των Γλυπτών του Παρθενώνα και στα όσα ο Έλληνας πρωθυπουργός δήλωσε στη συνέντευξη του στο BBC One το πρωί της Κυριακής.

«Οι θέσεις της Ελλάδος για το ζήτημα των Γλυπτών του Παρθενώνα είναι γνωστές. Ήλπιζα να έχω την ευκαιρία να τις συζητήσω και με τον Βρετανό ομόλογό μου, μαζί με τις μεγάλες προκλήσεις της διεθνούς συγκυρίας: Γάζα, Ουκρανία, Κλιματική κρίση, μετανάστευση» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης σε δήλωσή του, διαμηνύοντας ότι η ελληνική θέση επί του θέματος δεν πρόκειται να αλλάξει.

«Όποιος πιστεύει στην ορθότητα και το δίκαιο των θέσεών του δεν φοβάται ποτέ την αντιπαράθεση επιχειρημάτων» είπε χαρακτηριστικά.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Γύρνα πρώτα εσύ τα αρχαία που “βρήκε” ο παππούς στο κήπο (τόσα που βρήκε ούτε των Βερσαλλιών να ήτανε-ίσως τον βοηθούσαν στο σκάψιμο και τίποτα Γερμανοί “αρχαιο-κα-εε-λόγοι”), και μετά ζήτα και τα Μάρμαρα. Το πιο πιθανό είναι να φοβήθηκε ο άνθρωπος μην τον συλάβουνε για καμμιά αρχαιοκαπηλεία αν συναλλασόταν με τον Κούλη. Άσε που θα ξεκινούσαν 10 κομμάτια και θα έφταναν τα 6 στο προορισμό τους.

Comments are closed.