Τι μας λέτε κυρία Πελώνη; “Δεν αφορά την Ελλάδα” η παρενόχληση του γαλλικού σκάφους από τους Τούρκους δηλώνει η κυβερνητική εκπρόσωπος!

Κοινοποίηση:
ΠΕΛΩΝΗ

Η Αριστοτελία Πελώνη απαντώντας σε ερώτημα αναφορικά με την παρενόχληση του γαλλικού ερευνητικού σκάφους «L’Atalante» εντός της ελληνικής ΑΟΖ, στο Νότιο Κρητικό Πέλαγος, στη θαλάσσια περιοχή όπου έχει οριοθετηθεί η ελληνική ΑΟΖ με την αιγυπτιακή, δηλαδή εντός ελληνικής υφαλοκρηπίδας/ΑΟΖ, απάντησε ότι το θέμα δεν αφορά την Ελλάδα αλλά τη Γαλλία!

 Όταν η κυβερνητική εκπρόσωπος ρωτήθηκε εάν ισχύει ότι τουρκική φρεγάτα «απείλησε» το γαλλικό ερευνητικό νότια της Κρήτης κι εάν αληθεύει ότι κλήθηκε ο Έλληνας πρέσβης στην Άγκυρα. Ο ίδιος επίσης ρωτά εάν αναμένεται να ανεβάσει τους τόνους η Άγκυρα.
«Δεν αναμένω κάτι, έχουμε πει επανειλημμένα ως προς τα ελληνοτουρκικά ότι εμείς επιδιώκουμε ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας και αποκλιμάκωση, το περιστατικό αυτό αφορά τη γαλλική πλευρά, θα επαναλάβω ότι εμείς στόχος μας είναι να αναζητηθούν προοπτικές για μια θετική ατζέντα για να υπάρξει σε μία πρώτη φάση ένα κλίμα αποκλιμάκωσης και το κομμάτι αυτό προωθήθηκε κατά την επίσκεψη του Νίκου Δένδια στην Άγκυρα». Αυτή ήταν η απάντηση της κ. Πελώνη, που δείχνει ότι δίνουμε το δικαίωμα στην Τουρκία να κάνει ότι θέλει στα χωρικά μας ύδατα
ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Το ένα το είχε πάρει ο αέρας το άλλο θα το πάρει το ρεύμα. Που ανάθεμα πας και τους/τις βρίσκεις λες και το κάνεις επί τούτου. Συρφετός των αχρήστων και των απίστων.

Leave a Response