Τι “λένε” οι δημοσκοπήσεις για τον κορωνοϊό: “Πάρτε κι άλλα μέτρα” ;

Κοινοποίηση:
koronoios-apolyseis-ergazomenoi-theseis-ergasias-polites-maska-maskes-politis-perastikos

Συντριπτική είναι η αποδοχή των κυβερνητικών αποφάσεων για την αντιμετώπιση της πανδημίας σύμφωνα με δύο δημοσκοπήσεις που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας.

Σύμφωνα με την δημοσκόπηση της PULSE για λογαριασμό του ΣΚΑΙ το 82% των πολιτών αξιολογεί θετικά τις αποφάσεις και τις ενέργειες της κυβέρνησης. Σε πολύ υψηλά επίπεδα κινούνται όμως και οι θετικές απαντήσεις για τον Σωτήρη τσίδρα καθώς σύμφωνα με την ALCO το 89% των πολιτών θεωρεί έγκυρη και επαρκή την ενημέρωσή του.

Σύμφωνα με την PULSE η ανησυχία των πολιτών για την πανδημία έχει σχεδόν διπλασιαστεί από την προηγούμενη μέτρηση της εταιρείας (42%).

Έτσι το 78% των πολιτών δηλώνει ότι ανησυχεί πολύ ή αρκετά, έναντι 7% που δηλώνει λίγο ή καθόλου. Περισσότερο ανησυχούν οι πολίτες μεγαλύτερης ηλικίας (84% σε ηλικίες άνω των 60 ετών), αλλά και στους νεότερους το ποσοστό αγγίζει το 70%.

Το 83% των ερωτώμενων δηλώνει ότι η πανδημία έχει επηρεάσει πολύ ή αρκετά την καθημερινή τους ζωή. Επιπλέον το 57% θεωρεί ότι έχει επηρεαστεί πολύ/αρκετά ως προς την οικονομική τους ζωή και 20% δηλώνει λίγο ή καθόλου.

Ως προς το πώς αξιολογούν τις ενέργειες της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας, το 82% της αξιολογεί σίγουρα/μάλλον θετικά και μόλις το 14% σίγουρα/μάλλον αρνητικά.

Αξιοσημείωτο είναι ότι θετικά αξιολογεί την κυβέρνηση ως προς το συγκεκριμένο ζήτημα και το 78% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ.

Η έρευνα έγινε τηλεφωνικά το διάστημα 30 Μαρτίου – 1η Απριλίου σε 1.254 ενήλικες.

Σε θετικό πρωταγωνιστή της κρίσης του κορωνοϊού αναδεικνύεται ο Σωτήρης Τσίοδρας καθώς σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης της ALCO που έγινε για λογαριασμό του OPEN, το 89% των πολιτών θεωρεί έγκυρη και επαρκή την ενημέρωσή του για την εξέλιξη της πανδημίας.

Παράλληλα, σύμφωνα πάντα με τη δημοσκόπηση της ALCO ανέβηκε σημαντικά και η εκτίμηση των πολιτών στο ΕΣΥ καθώς το 44% πιστεύει ότι είναι καλύτερη η εικόνα του σε σχέση με αυτήν που είχε πριν. Αντίθετα μόλις το 8% των ερωτηθέντων απαντά ότι η εικόνα του ΕΣΥ είναι σήμερα χειρότερη.

Οι πολίτες σε ποσοστό 86% αναγνωρίζουν ότι η κυβέρνηση επέδειξε γρήγορα αντανακλαστικά για την αντιμετώπιση της κρίσης.

Επίσης σχεδόν 7 στους 10 βαθμολογούν με λίαν καλώς την αντίδραση του κράτους και οι 9 στους 10 ανησυχούν για την εξάπλωση του κορωνοϊού.

Για τις αποφάσεις Μητσοτάκη στο θέμα της πανδημίας 8 στους 10 δηλώνουν πολύ ως αρκετά ικανοποιημένοι ενώ για τον Βασίλη Κικίλια το αντίστοιχο ποσοστό ανέρχεται στο 72%

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΚΑΝΑΤΕ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ Κ@ΛΟΓΛΥΦΤΕΣ ΤΟΥ ΚΟΥΛΗ ???? ΑΣ ΕΡΘΟΥΝ ΚΑΙ ΣΕ ΜΕΝΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΟΥΝ ΝΑ ΔΟΥΝ ΤΙΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΩ ΞΕΡΟΥΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΡΠΕΤΟΕΙΔΗ ΠΟΙΟΝ ΡΩΤΟΥΝ ΑΝ ΚΑΙ ΕΓΩ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΦΤΙΑΧΤΑ ΟΠΩΣ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΗΘΕΝ ΔΗΜΟΣΚΟΠΟΠΗΣΕΙΣ ΕΔ Ω ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΓΩ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΒΡΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΛΟΙΔΟΡΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΠΑΠΑΡΙΕΣ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΖΑΛΙΣΕΙ ΤΑ ΑΡΙΔΙΑ !!!!ΠΟΙΑ ΒΟΡΕΙΑ ΚΟΡΕΑ ΛΕΣ ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΗ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΚΑΙ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΑΥΤΙΑ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΤΥΧΗ Ο ΓΟΥΡΛΟΜΜΑΤΗΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ Ν Α ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΚΕΡΑΤΙΑΤΙΚΑ ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΕΛΕΓΑ ΕΓΩ ΑΝ ΥΠΑΚΟΥΜΕ ΤΟΝ ΨΕΥΤΑΡΟ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥΣ ΕΘΝΟΥΣ ΠΟΥ ΒΡΗΚΕ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΓΕΜΙΣΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΛΑΘΡΟΒΡΩΜΙΑΡΗΔΕΣΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΔΙΠΟΔΑ ΖΩΝΤΟΒΟΛΑ ΝΑ ΣΟΥ ΛΕΝΕ ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΤΑ ΛΕΤΕ????ΤΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΕΙΣ ΤΩΡΑ ΜΟΝΟ ΝΑ ΤΟΥΣ ΜΟΥΤΖΩΣΕΙΣ !!!

  2. Γιατί όχι 100%, όπως στην Βόρεια Κορέα;
    Ας κάνει καμιά τσάρκα ο «δημοφιλέστατος» ξεφτιλισμένος λούστρος της Μέρκελ, χωρίς 1000 αστυνομικούς, να δούμε την δημοφιλία του.

Leave a Response