Τι θα γίνει αν μας ζητηθεί να στείλουμε S-300 στην Ουκρανία;; Απάντηση-«βόμβα» από Δένδια

Κοινοποίηση:
Επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια στο Κίεβο, Συνάντηση με Πρόεδρο Ουκρανίας, Volodymyr Zelenskyy  Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2022.
(ΥΠ. ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ/EUROKINISSI)

Ποιοί οι…«αστερίσκοι» που βάζει ο ΥΠΑΜ;

Ουκ ολίγους τόνους «αμυντικού υλικού» έχει στείλει μέχρι σήμερα η κυβέρνηση Μητσοτάκη στον Ζελένσκι από τις πολύ πρώτες κιόλας μέρες του πολέμου, δίχως φυσικά να ρωτηθούν οι Έλληνες πολίτες.

Πολύς λόγος γίνεται κατά καιρούς για το έκδηλο ενδιαφέρον των Ουκρανών για κάθε είδους δυνατή βοήθεια σε ό,τι αφορά την παροχή συστημάτων αεράμυνας. Η Ελλάδα που έχει στην κατοχή της παλιότερα ρωσικά/σοβιετικά συστήματα αναπόφευκτα βρίσκεται στην «πρώτη γραμμή» αυτής της συζήτησης.

Σε κάθε περίπτωση το εθνικό συμφέρον αποτελεί προτεραιότητα“, επισήμανε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, απαντώντας σε ερώτηση για το μέλλον των ρωσικής κατασκευής αντιαεροπορικών συστημάτων που διαθέτει η χώρα μας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Political, στην οποία αναφέρθηκε εκτενώς στο εξοπλιστικό πρόγραμμα του Πολεμικού Ναυτικού.

Συγκεκριμένα σε ερώτηση αν μας έχει ζητηθεί να αποστείλουμε TOR M1, OSA-AK και S-300 για την ενίσχυση της ουκρανικής άμυνας, ο κ. Δένδιας ανέφερε τα εξής:

«Δεν νοείται η απόσυρσή τους ,από το Ελληνικό Εθνικό Σύστημα Αεράμυνας όπου είναι ενταγμένα, χωρίς την αντικατάστασή τους με οπλικά συστήματα παρόμοιων ή ανώτερων επιχειρησιακών δυνατοτήτων.

Επιπρόσθετα όπως ισχύει για όλα τα οπλικά συστήματα, κατά την προμήθειά τους, υφίστανται νομικές δεσμεύσεις για την πώληση ή παραχώρησή τους. Σε κάθε περίπτωση το εθνικό συμφέρον αποτελεί προτεραιότητα».

Παράλληλα, σε ερώτηση εάν η Ελλάδα θα εξέταζε την αποστολή δικών της στρατιωτικών στο έδαφος της Ουκρανίας στην περίπτωση που ανταποκριθούν χώρες της Δύσης, απάντησε ότι “δεν υπάρχει τέτοιο ζήτημα, όπως έχει καταστήσει σαφές ο πρωθυπουργός της χώρας μας, Κυριάκος Μητσοτάκης”.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

5 Σχόλια

  1. τη να στειλεται βρε παρταλια τα σαπια αυτα που ποτε δεν συντιρησαται αυτα με λοιγμενους πυραυλους απαξιωμενα με δολο και πεταμενα στους καιρους….στειλτε τα να τα κανει ο Ρωσος σκραμπ

  2. Δεν νοείται απόσυρση, λέει. Τι σημαίνει αυτό; Ότι υπό φυσιολογικές συνθήκες δεν θα φύγουν. Επίσης, ότι δεν αποκλείεται, οπότε δεδομένα θα τα στείλει. Καταλήξαμε σε αυτό που θέλει έμμεσα να μας πει λοιπόν, ο καραφλοδαίμονας με το γιογιό (“κιπά”) της υποταγής στο κεφάλι.

  3. Οχι ο επομενος πρωθυπουρος αλλα ο ακεφαλος τουρκοσπορος τουρκαλβανος θα τον εξαυλωσουμε τον κολοεβραιο και τον καθε υποστιρικτη του μπασταρδα νεοελληνικα και νεοταξικα σκουληκια.

  4. Αυτός είναι ο επόμενος πρωθυπουργός μας, εάν κι εφόσον κουραστεί ο Κυριάκος. Μπράβο Νικόλα!!

Leave a Response