Τι θέλουν να κρύψουν και τους προστατεύουν; Ακαταδίωκτο θα ισχύει και για την Επιτροπή Εμπειρογνωμόμων που διερευνά τη δολοφονία των Τεμπών

Κοινοποίηση:
ΤΕΜΠΗ

Με τροπολογία, η κυβέρνηση θεσπίζει ακαταδίωκτο και για την Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων που διερευνά την πολύνεκρη τραγωδία των Τεμπών.
Σύμφωνα με την κυβερνητική ρύθμιση ο πρόεδρος και τα μέλη της «δεν ευθύνονται, δεν διώκονται και δεν εξετάζονται για γνώμη που διατύπωσαν, ή ψήφο που έδωσαν κατά την άσκηση των καθηκόντων τους, στο πλαίσιο της λειτουργίας της επιτροπής».

Ειδικότερα, στην τροπολογία προβλέπεται ότι «ο πρόεδρος και τα μέλη της επιτροπής εμπειρογνωμόνων για την διερεύνηση και ανάδειξη των συστημικών προβλημάτων και δυσλειτουργιών αναφορικά με το σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών στις 28 Φεβρουαρίου 2023, που συστήθηκε και συγκροτήθηκε με την υπ. αρ. 71651/6.3.2023 απόφαση του Γενικού Γραμματέα Μεταφορών του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, ασκούν τα καθήκοντά τους ανεξάρτητα και αμερόληπτα.

Δεν δέχονται οδηγίες και υποδείξεις, δεν ευθύνονται, δεν διώκονται και δεν εξετάζονται για γνώμη που διατύπωσαν η ψήφο που έδωσαν κατά την άσκηση των καθηκόντων τους στο πλαίσιο της λειτουργίας της ως άνω επιτροπής, εκτός αν ενήργησαν με δόλο».

Στην ίδια ρύθμιση προβλέπεται πως «αν ο πρόεδρος και τα μέλη της επιτροπής διώκονται για πράξεις ή παραλείψεις κατά την άσκηση των καθηκόντων τους, μετά από έγκριση σχετικού αιτήματος από τον γενικό γραμματέα μεταφορών του υπουργείου υποδομών και μεταφορών, η δικαστική υποστήριξη και εκπροσώπηση τους δύναται να ανατίθεται σε λειτουργό του νομικού συμβουλίου του κράτους, κατόπιν απόφασης του προέδρου του νομικού συμβουλίου του κράτους, είσαι δικηγόρο της επιλογής τους, η αμοιβή του οποίου καταβάλλεται από το Δημόσιο σύμφωνα με την παράγραφο τέσσερα του άρθρου 29 του ν.4831/2021».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

5 Σχόλια

  1. ΠΟΥΤΙΝ ΡΙΞΕ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΤΩΡΑ!!!

  2. Από την στιγμή που ξεκινάς έτσι την έρευνα ευνόητα είναι μερικά πράγματα. Κάνεις “παραγγελία” μια έκθεση και υπόσχεσαι ατιμωρησία και ασφάλεια στους εγκληματίες συνενόχους που θα την υπογράψουν…Πολύ ωραίο το τελευταίο εξώφυλλο Χίε…

  3. Εγινε της μοδας. Ακαταδιωκτο για ολα τα κρατικα εγκληματα.

  4. Εδώ δώσανε ακαταδίωκτο στον βασιλακόπουλο που συστήνει εμβόλια και συνεχόμενες αναμνηστικές δόσεις και δεν μίλαγε για παρενέργειες, δεν θα δίνανε στα μέλη της επιτροπής που θέλουν να συγκαλύψει τη δολοφονία των τεμπών; Και μιλάνε για νομιμότητα οι υποκριτές. Δεν φτάνει που έχουν οι ίδιοι βουλευτική ασυλία, δίνουν ασυλία και στην Επιτροπή! Ρε δεν ντρεπόσαστε αλλά αν ντρεπόσασταν, πως θα είσασταν τόσο ρεζίλια.

  5. Ακαταδίωκτο, γιατί ; Αν όλοι που θα αναλαμβάνουν να διερευνήσουν τα αιτία από κάποια τραγωδία, θα χρειάζεται και…. αυτήν η τροπολογία, τότε εύλογα και δίκαια δεν εμπιστεύονται οι πολίτες τους πολιτικούς, αλλά και όσους κάνουν χρήση αυτής της τροπολογίας.

Comments are closed.