Τι έχει θαφτεί στα θεμέλια της Αγίας Σοφίας; – Σοκάρει Τούρκος καθηγητής

Κοινοποίηση:
toixografia_agias_sofias

Οσα χρόνια κι αν περνούν η Αγία Σοφία συνεχίζει να εκπλήσσει. Οι αποκαλυπτικές δηλώσεις του Τούρκου καθηγητή Φιλοσοφίας στο Πανεπιστήμιο της Κωνσταντινούπολης, Ferhat Aslan, δίνουν μια νέα διάσταση στα…μυστήρια της Αγιάς Σοφιάς!

Ο καθηγητής Φιλοσοφίας στο Πανεπιστήμιο της Κωνσταντινούπολης κ. Aslan, έχει δηλώσει στην τουρκική εφημερίδα Sabah, ότι κάτω κάτω από τον ιστορικό ναό, οι Βυζαντινοί έχουν θάψει τεράστιες ποσότητες από χρυσό και ασήμι!

Ο Ferhat Aslan υποστηρίζει ότι οι στήλες που υπάρχουν στο εσωτερικό της Αγίας Σοφίας έχουν γίνει από σπάνιο υλικό που μεταφέρθηκε από ένα όρος με την τουρκική ονομασία, Kafdağı, ένα μυθικό όρος για τους Τούρκους που παρομοιάζεται με τον Καύκασο και που σύμφωνα με τις τουρκικές παραδόσεις περιβάλλει όλη την οικουμένη, ένας πολύ χαρακτηριστικός συμβολισμός για την Αγία Σοφία.

Επίσης, ο Τούρκος καθηγητής, ο οποίος έχει εργαστεί επί πολλά χρόνια πάνω στην έρευνα γύρω από την Αγία Σοφία, ισχυρίζεται πως τα θεμέλιά της στηρίζονται σε βάθος 70 μέτρων από την επιφάνεια του εδάφους και πως στην αρχή των θεμελίων του ιστορικού ναού, έχουν θαφτεί μεγάλες ποσότητες χρυσού και ασημιού.

Ο λόγος ο οποίος οι Βυζαντινοί έχτισαν στα θεμέλια του μεγαλοπρεπούς ναού χρυσό και ασήμι, δεν είναι άλλος -κατά τον Τούρκο καθηγητή- απλό τη προστασία του ναού από κάθε καταστροφή.

Επιπλέον, ο Aslan υποστηρίζει ότι κάτω από την Αγία Σοφία υπάρχει ένας ακόμη ναός, υπόγειος αυτή τη φορά, τον οποίο επίσης έχτισαν οι Βυζαντινοί, και μέχρι σήμερα παραμένει άγνωστος. Μάλιστα, ο Aslan στο βιβλίο του κάνει λόγο για εσχατολογικό συμβολισμό.

Πηγή: dogma.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

8 Σχόλια

  1. Θες συμβολισμούς και θεωρίες συνωμοσίας;
    Ποιο αρχαίο και (βυζαντινό) σύμβολο χρησιμοποιούσαν για την Κωνσταντινούπολη όταν ήταν ακόμα Βυζάντιο που δεν το χρησιμοποιούσαν ούτε οι Άραβες ούτε οι τουρκικοί λαοί.
    Μια σημείωση. Οι Σελτζούκοι δεν είχαν ποτέ ως σύμβολο την ημισέληνο…

  2. ΕΚΕΊ ΠΆΕΙ ΤΟ ΜΥΑΛΌ ΜΟΥ ΕΠΙΣΗΣ! ΤΑ ΜΕΜΕΤΙΑ ΠΟΤΈ ΥΠΗΡΞΑΝΕ ΆΝΘΡΩΠΟΙ? ΒΆΡΒΑΡΗ ΚΑΙ ΑΠΟΛΙΤΙΣΤΗ ΦΆΡΑ!

  3. Στα τελευταια τις η Βυζαντινη αυτοκρατορια έλιωνε οτιδοιποτε σε χρυσο και ασημι για να πληρωνει τους μισθοφόρους,!!!!

  4. Αυτά λέγονται γιατί με το πρόσχημα των ανασκαφών, θέλουν να γκρεμίσουν την Αγιά Σοφιά!

    1. ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΓΚΡΕΜΙΣΟΥΝ. ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΝ ΠΙΣΩ.

Leave a Response