Τινάζει στον αέρα τα πάντα ο καθηγητής Ιωάννης Μάζης! Μας είπαν να τον αναγνωρίσουμε και το κάναμε…Σχεδόν εμπόλεμη η κατάσταση με την…

Κοινοποίηση:
mazis

Την θέση πως η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με την Τουρκία είναι «σχεδόν εμπόλεμη» διατύπωσε ο καθηγητής Οικονομικής Γεωγραφίας και Γεωπολιτικής θεωρίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Ιωάννης Μάζης, αναφερόμενος στις συνεχιζόμενες προκλήσεις από την Τουρκία.
«Όσο κι αν ακούγεται κάπως οδυνηρό η κατάσταση με την Τουρκία είναι σχεδόν εμπόλεμη.
Διεκδικούνται ευθέως εδάφη της Ελλάδας, θαλάσσιες ζώνες ωμά, και μάλιστα με επίκληση του διεθνούς δικαίου.
Όσο κι αν φαίνεται περίεργο, αγνοείται σειρά χερσαίων μαζών, όπως τα Δωδεκάνησα, η Κρήτη…
Σε οποιαδήποτε ερμηνεία, είναι εμπόλεμη κατάσταση» είπε μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha ο κ.Μάζης, ο οποίος αναφέρθηκε και στην πρόσφατη συμφωνία Τουρκίας – Λιβύης για τον καθορισμό των θαλάσσιων ζωνών.
Όπως είπε, η Λιβύη δεν είναι χώρα, αλλά «χώρος».
«Το δράμα από νομικής άποψης είναι ότι η κυβέρνηση της Λιβύης είναι αναγνωρισμένη διεθνώς, αν και δεν εξελέγη από τον λαό ούτε ορκίστηκε σε κανένα κοινοβούλιο» τόνισε ο κ.Μάζης, ο οποίος χαρακτήρισε «εξάμβλωμα» τη λιβυκή κυβέρνηση, ενώ άσκησε σκληρή κριτική στους χειρισμούς της Ελλάδας.
«Το πρόβλημα που έχουμε είναι ότι στρουθοκαμηλικά βάζουμε το κεφάλι μας στην άμμο και δεν βλέπουμε την πραγματικότητα.
Ήταν μια τακτική που ακολουθήσαμε από την εποχή της εισβολής και κατοχής στη Βόρεια Κύπρο από τουρκικά στρατεύματα, μέχρι σήμερα» είπε ο κ.Μάζης κάνοντας λόγο για μια «πολιτική κατευνασμού», την οποία χαρακτηρίζει «λανθασμένη».
«Ορίστε τι απέδωσε.
Είναι λανθασμένη πολιτική.
Υπάρχει και η πολιτική αποτροπής, μια διαδικασία που έχει φάσεις» είπε ο κ.Μάζης, τονίζοντας πως είναι διαφορετικά όταν «ο απέναντι διαπιστώνει ότι έχεις αποτρεπτική πολιτική και τη δημοσιοποιείς».
«Όταν κάποιος μιλάει για συνεκμετάλλευση με προηγούμενη επίλυση των θαλασσίων ζωνών, μπορώ να το ακούσω» υποστήριξε ο κ.Μάζης, ο οποίος κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών, Ν. Δένδια, ο οποίος κάλεσε τον Λίβυο πρέσβη στην Αθήνα να φέρει τη συμφωνία, «αλλιώς θα απελαθεί» υποστήριξε: «Να καλέσει και τον Τούρκο.
Δεν την υπέγραψε μόνος του ο Λίβυος».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

6 Σχόλια

  1. Αυτό που με ξεπερνάει είναι ότι στις δημοσκοπησεις ο Δενδιας ειναι ο πιο δημοφιλής υπουργός! Ελεος πια με τα στημενα γκαλοπ! Για τοσο ηλιθιους μας περνάνε; ;

  2. Εγώ δεν κατάλαβα γιατί δεν ρίξαμε ένα Πακιστανικό μαχητικό αεροπλάνο ; Θα μας έκανε πόλεμο το Πακισtάν; Σιγά μην αρχίσουμε τώρα να εκπαιδεύουμε και τους Πακιστανούς αεροπόρους, μετά τους Τούρκους !

    1. Δέκα ετών εστάλη από Κέρκυρα για να φοιτήσει στο Αμερικανικό Κολλέγιο Ψυχικού ως εσωτερικός.Που τον χάνεις, που τον βρίσκεις οπωσδήποτε στην συναγωγή θα τον βρεις να φοράει κιπά και προσκυνά τους Εβραίους.
      Μάλιστα όταν ήταν υπουργός ΠΡΟΠΟ επί Σαμαρά διόρισε έναν Εβραίο από την Κέρκυρα,τον Χαῒμ Μισραχί, ειδικό φρουρό.

  3. ΔΕΝΔΙΑΣ ΕΝΑΣ ΧΕΣΤΗΣ ΜΑΣΟΝΟΣ ΑΧΡΗΣΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΡΟΤΣΙΛΝΤ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΑΝ ΕΙΧΕ ΚΑΡΥΔΙΑ ΑΣ ΕΔΙΩΧΝΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΟΥΡΚΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟ ΠΡΕΣΒΗ.ΑΛΛΑ ΠΟΥ? ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΟΥΡΗΜΕΝΟΣ!

Leave a Response