Την ξεκόλλησε από τον τοίχο και την…καταβρόχθησε! Έφαγε μπανάνα – έργο τέχνης αξίας τουλάχιστον 120.000 δολαρίων (ΒΙΝΤΕΟ)

Κοινοποίηση:
1

Μια πανάκριβη μπανάνα έγινε αιτία διαμάχης μεταξύ δύο καλλιτεχνών. Την ξεκόλλησε από το τοίχο και την έφαγε μέσα σε έκθεση τέχνης.

Αυτή η μπανάνα δεν είναι μια απλή μπανάνα. Είναι ένα πανάκριβο έργο τέχνης, ακόμα και αν πολλοί δεν αντιλαμβάνονται το καλλιτεχνικό του… εκτόπισμα. Το πρόσφατο έργο του Μαουρίτσιο Κατελάν είναι μια μπανάνα κολλημένη στον τοίχο με μονωτική ταινία. Το έργο πρωτοπαρουσιάστηκε στην γκαλερί Perrotin στο Μαϊάμι και ο καλλιτέχνης έφτιαξε τρία αντίγραφα, τα οποία πουλήθηκαν έναντι 120.000 και 150.000 δολαρίων.

Περαστικός καλλιτέχνης ξεκόλλησε την μπανάνα από τον τοίχο και την έφαγε
Το Σάββατο (7/12) ένας άλλος καλλιτέχνης, ο Ντέιβιντ Ντατούνα, ενώ έκανε τη βόλτα του ανάμεσα στα εκθέματα της γκαλερί, έκανε κάτι αναπάντεχο. Ξεκόλλησε την μπανάνα από τον τοίχο, την ξεφλούδισε και την έφαγε, ποστάροντας το στιγμιότυπο στον λογαριασμό του στο Instagram, με τίτλο «Πεινασμένος καλλιτέχνης». Όπως έγραψε στο βίντεο του άρεσε πολύ το έργο του Μαουρίτσιο Κατελάν και λατρεύει αυτό το installation, γιατί είναι πολύ νόστιμο. Το λατρεύει τόσο πολύ ώστε κάνει τη δική του καλλιτεχνική performance, τρώγοντας την μπανάνα.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. αν κολλήσω και εγώ στον τοίχο ένα σκατό που να είναι λίγο σκληρό λες να βγάλω πολύ περισσότερα δολάρια?

  2. ΒΛΑΔΙΜΗΡΕ ΠΆΤΑ ΤΟ ΚΟΥΜΠΊ….. ΚΑΛΉ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΆ ΣΕ ΟΛΛΟΥΣ…

Comments are closed.