Τζούλιαν Ασάνζ: Βίντεο από τον γάμο του στις φυλακές του Μπέλμαρς

Κοινοποίηση:
assangaros

Ο Τζούλιαν Ασάνζ παντρεύτηκε την Στέλλα Μόρις στη φυλακή υψίστης ασφαλείας HMP Belmarsh της Βρετανίας. Τα μάτια της Μόρις γέμισαν με δάκρυα καθώς έκοψε μόνη της μια γαμήλια τούρτα έξω από τη φυλακή μπροστά σε περίπου 200 υποστηρικτές.

«Είμαι πολύ χαρούμενη, είμαι πολύ λυπημένη», είπε η 37χρονη. Αγαπώ τον Τζούλιαν με όλη μου την καρδιά και μακάρι να ήταν εδώ. «Ξέρετε αυτό που περνάμε είναι σκληρό και απάνθρωπο. Η αγάπη που έχουμε ο ένας για τον άλλον μας φέρνει σε αυτήν την κατάσταση και σε όποια άλλη έρθει. «Θα έπρεπε να είναι ελεύθερος».

Η μητέρα της Μόρις, Τερέζα, και ο αδερφός της, Άντριαν, παρευρέθηκαν στον γάμο, μαζί με τον πατέρα του Ασάνζ, Τζον Σίπτον, και τον αδερφό του, Γκάμπριελ Σίπτον. Οι δύο γιοι του Ασάνζ και της Μόρις, Γκάμπριελ, 4 ετών, και Μαξ, 3 ετών, παρευρέθηκαν επίσης. Ο Ασάνζ και η Μόρις αρραβωνιάστηκαν το 2017, αλλά κράτησαν μυστική τη σχέση τους και τη γέννηση των υιών τους μέχρι τον Απρίλιο του 2020.

Το ζευγάρι ξεκίνησε τη σχέση τους το 2015. Η γεννημένη στη Νότια Αφρική, Μόρις, ήταν στη νομική του ομάδα για την καταπολέμηση της έκδοσής του στη Σουηδία. Οι σουηδικές αρχές σταμάτησαν την έρευνα το 2019. Η Μόρις τον Σεπτέμβριο του 2020 είπε ότι σχεδίαζαν να παντρευτούν με τον Ασάνζ στο Μπέλμαρς εκείνα τα Χριστούγεννα, αλλά τα σχέδια καθυστέρησαν καθώς αγωνίστηκαν για να λάβουν την άδεια από τον διοικητή της φυλακής να πραγματοποιήσουν την τελετή.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: