Αφού αυτό τον συμφέρει, αυτό θα πει! Τζορτζ Σόρος: “Η Ευρωπαϊκή Ένωση βρίσκεται σε κίνδυνο. Απαραίτητη η έκδοση αέναων ομολόγων”

Κοινοποίηση:
o-megas-anthropistis-soros-kalei-tin-eyropi-na

Ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής Τζορτζ Σόρος προειδοποιεί ·ότι η επιβίωση της Ευρωπαϊκής Ενωσης βρίσκεται σε κίνδυνο από την επιδημία του κορωνοϊού, εκτός και αν προχωρήσει στην έκδοση αέναων ομολόγων (perpetual bonds) ή αορίστου λήξεως για την στήριξη των αδύναμων μελών της, όπως η Ιταλία.

“Εάν η Ευρωπαϊκή Ενωση είναι ανίκανη να αντιμετωπίσει τώρα αυτό το ενδεχόμενο, είναι πιθανόν να μην είναι σε θέση να αντιμετωπίσει τα προβλήματα με τα οποία βρίσκεται σήμερα αντιμέτωπη”, δηλώνει ο Τζορτζ Σόρος σε κείμενο ερωτήσεων-απαντήσεων που στάλθηκε στους δημοσιογράφους. “Δεν είναι θεωρητική πιθανότητα· μπορεί να είναι η τραγική πραγματικότητα”.

Ο Τζορτζ Σόρος προειδοποιεί ότι η ΕΕ χρειάζεται να διατηρήσει την πιστοληπτική της αξιολόγηση στο ΑΑΑ για να εκδώσει τέτοια ομόλογα – και κατά συνέπεια πρέπει να έχει εξουσίες επιβολής φόρων για να καλύψει το κόστος των ομολόγων αυτών – προτείνοντας εξουσιοδότηση για την επιβολή των φόρων παρά την επιβολή τους.

“Υπάρχει λύση”, δηλώνει ο Σόρος, ο οποίος έγινε γνωστός όταν στοιχημάτισε το 1992 κατά της στερλίνας. “Οι φόροι χρειάζεται μόνο να επιτραπούν. Οχι να επιβληθούν”.

Σε ερώτηση σχετικά με το Brexit, ο Τζορτζ Σόρος απαντά λέγοντας ότι είναι πολύ ανήσυχος για την Ιταλία. “Τι θα μείνει από την Ευρώπη χωρίς την Ιταλία;”.

Η χαλάρωση των κανόνων περί κρατικών επιδοτήσεων, που ευνοεί την Γερμανία, ήταν εξαιρετικά άδικη για την Ιταλία, η οποία ήταν ήδη ο ασθενής της Ευρώπης και στην συνέχεια επλήγη σκληρότερα από όλους από την covid-19, λέει ο Σόρος.

Ο Τζορτζ Σόρος χρησιμοποίησε το 1992 το Quantum Fund στοιχηματίζοντας με επιτυχία ότι η στερλίνα είναι υπερτιμημένη έναντι του γερμανικού μάρκου και αναγκάζοντας τον τότε πρωθυπουργό Τζον Μέιτζορ να βγάλει την αγγλική λίρα από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Συναλλαγματικών Ισοτιμιών (ERM).

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

4 Σχόλια

  1. Δεν θα το χεις μονοπώλιο πούστη διαβολόγερε του κερατά και σε τσούζει ε;
    Όλοι έξω απ’ αυτήν την βρώμικη εβραϊκή κλίκα με έδρα την Γερμανία και παραρτήματα σε Αμερική Ισραήλ
    Η κάθε χώρα της Ευρώπης να ναι ικανή να αυτοσυντείται από μόνη της και να στηρίζεται εμπορικά από άλλες πιο ευνοούμενες αν χαρακτηρίζεται όπως η Γερμανία δηλαδή να μην βγάζει τίποτα η γη της.. και αν επανέλθει ποτέ της εκάστοτε χώρας το εθνικό νόμισμα τότε θα υπάρχει τεράστια ακμή για ολόκληρη την Ευρώπη όπου κάθε κράτος θα ναι αυτόνομο και δεν θα εξαρτάται απ’ τα καραμαλίκια καμίας Ε.Ε , καμίας βρώμικης κλίκας!!!

  2. Εξυπνος ο Σορος γλυφει την Ιταλίαγια να τα εχει καλα μαζι της…μυρισε κρέας..κ την εχει απο κοντα..αντε να ξαναβγει ο Σαλβινι να δω που θα τρεχει ο Σορος που θελει να γεμισει κ την Ιταλίαμε λαθρο οπως την Ελλαδα μας…εδω ολοι τον ακουνε…οι μεγαλοι μας…

  3. Αυτό τό προιστορικό έκτρωμα φοβάται οτι ο ιταλός πατριώτης Ματέο Σαλβίνι θά γλιτώσει τήν Ιταλία από τά πλοκάμια τής διευθαρμένης ΕΕ πού χρεοκόπησε τήν χώρα του.
    Γιάννης Λάκων

  4. Και η ΕΕ θα καταρρεύσει και η παγκόσμια οικονομία γενικότερα. Θα κάνουν πολλά προγράμματα για να επανεκκινήσουν την οικονομία, αλλά θα αποτύχουν όλα. Η παγκόσμια οικονομία είναι τελειωμένη, και μετά έρχεται ο πόλεμος και η πείνα.

Comments are closed.