Τα τρία πράγματα που συμβαίνουν στο σώμα σου όταν δεν κάνεις σεξ

Κοινοποίηση:
ΥΘΘΘ

Οι περισσότεροι αν όχι όλοι μας, έχουμε περάσει από μια φάση στην ενήλικη ζωή μας όπου το σεξ συμβαίνει με το σταγονόμετρο ή και καθόλου.

Είτε επειδή δεν υπάρχει συντροφική σχέση, είτε επειδή υπάρχει αλλά το ερωτικό ενδιαφέρον έχει χαθεί ή γιατί η κατάσταση είναι complicated μεταξύ σας, ακόμα και γιατί πολύ απλά θέλεις να πάρεις τον χρόνο σου και να είσαι μόνος.

Όλα αυτά είναι πολύ οκ να συμβαίνουν. Όλοι περνάμε τις φάσεις μας και η αλήθεια είναι ότι ποιοι είμαστε εμείς για να μιλήσουμε για «σωστά» και «λάθη».

Από εκεί και πέρα, υπάρχουν κάποια επιστημονικά δεδομένα, σύμφωνα με παλαιότερες έρευνες, που μιλούν για τις επιπτώσεις που έχει αυτή η «ξηρασία» στο σώμα, στην ψυχολογική σου κατάσταση, καθώς και στην καλή υγεία του οργανισμού.

Αγχώνεσαι περισσότερο

Όταν ξεχνάς το σεξ για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα, χάνεις αυτομάτως όλες αυτές τις ορμόνες ικανοποίησης που εκκρίνονται από τον εγκέφαλο κάθε φορά που έρχεσαι σε σεξουαλική επαφή.

Μεταξύ αυτών και η ντοπαμίνη, η οποία συνδέεται με την ευχαρίστηση και το συναίσθημα της αγάπης, αλλά και η προλακτίνη, η οποία είναι υπεύθυνη για την ικανοποίηση που νιώθουμε.

Όπως επίσης και η αίσθηση ευφορίας και χαλάρωσης που αισθάνεσαι, μετά από κάθε οργασμό. Αυτό συμβαίνει γιατί με τη σεξουαλική κορύφωση, το παρασυμπαθητικό νευρικό σύστημα ενεργοποιείται και χαλαρώνει το σώμα, αλλά και το μυαλό από την οποιαδήποτε ένταση.

Εξασθενεί το ανοσοποιητικό σύστημα

Μπορεί να ακούγεται παράδοξη η σύνδεση της δυσκολίας του να ξεπεράσεις ένα κρυολόγημα ή της μεγάλης συχνότητας με την οποία αρρωσταίνεις με την απουσία του σεξ, αλλά σύμφωνα με επιστημονική μελέτη του Πανεπιστημίου της Πενσιλβανία υπάρχει.

Διαπιστώθηκε λοιπόν ότι όσοι έκαναν σεξ μία με δύο φορές την εβδομάδα είχαν υψηλότερα επίπεδα ανοσοσφαιρίνης στον οργανισμό, σε σχέση με εκείνους που απείχαν, γεγονός που βοηθούσε τους πρώτους να αντιμετωπίζουν πιο γρήγορα ασθένειες και συνεπώς να έχουν ένα πιο δυνατό ανοσοποιητικό σύστημα.

Αυξάνεται ο κίνδυνος εμφάνισης καρκίνου του προστάτη

Σε έρευνα που πραγματοποίησε το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ πριν μερικά χρόνια και στην οποία πήραν μέρος συνολικά 3.000 άντρες, αποδείχτηκε ότι όσοι εκσπερμάτιζαν τουλάχιστον 21 φορές το μήνα, ήταν λιγότερο πιθανό να εμφανίσουν συμπτώματα καρκίνου του προστάτη, σε αντίθεση με όσους έκαναν σεξ από τέσσερις μέχρι επτά φορές τον μήνα.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

5 Σχόλια

  1. Χρειάζονται πολύ καπουτζιδικό σεξ οι σημερινοί επιστήμονες για να συνέλθουν.

  2. Τιποτα δεν παθαινεις.Μαλακειες ειναι ολα αυτα

  3. Δεν γαμιέστε ρε επιστήμονες. Πέστε μας και για τις τρελές ανώμαλες και ανώμαλους που κάνουν φόνους από το πολύ γαμήσι.

    1. Και όμως είναι αληθινά τα πορίσματα. Μην μου πεις όχι.Διότι μετράει πολύ το σεξ,το συνδεδεμένο με την αγάπη και τον αμοιβαίο σεβασμό.
      Δεν σου λείπει ενα χάδι αγάπης από την αγαπημένη σου κοπέλα;

Comments are closed.