Τα ταξίδια που έκανε η Μαρία Τσάλλα -Με αυτή τη δικαιολογία εξαφανίστηκε, το τελευταίο στίγμα του κινητού της

Κοινοποίηση:
ΜΑΡΙΑ-ΤΣΑΛΛΑ-ΚΑΤΑΣΚΟΠΟΣ-min-1024x512

Σε πέντε χώρες, εντός και εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης ταξίδεψε χρησιμοποιώντας το πλαστό περουβιανό διαβατήριό της η Μαρία Τσάλλα ή Irena S.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την πρώτη φάση της παραμονής της στην Ελλάδα πάντως η Irena S. χρησιμοποιούσε πλαστογραφημένο διαβατήριο υπηκόου Περού. Προέκυψε ότι χρησιμοποιώντας το συγκεκριμένο διαβατήριο είχε ταξιδέψει σε Μεξικό, Κροατία, Σερβία, Μαυροβούνιο και Ιταλία. Αφού απέκτησε ελληνικά ταξιδιωτικά έγγραφα υπό τα στοιχεία «Μαρία Τσάλλα» οι ελληνικές αρχές έχουν διαπιστώσει ότι πραγματοποίησε τουλάχιστον ένα ταξίδι στη Γαλλία.

Πληροφορίες που μετέδωσε ο Alpha ανέφεραν ότι η Μαρία Τσάλλα κατά τη διάρκεια της παραμονής της στην Ελλάδα έκανε δυο ταξίδια εντός της χώρας, σε Αλεξανδρούπολη και Λάρισα. Αν οι πληροφορίες ευσταθούν ενδεχομένως τα ταξίδια στο εσωτερικό της χώρας να μην είναι τόσο αθώα καθώς και στις δύο αυτές ελληνικές πόλεις υπάρχει σημαντική αμερικανική παρουσία. Στη Λάρισα μάλιστα υπάρχει η βάση των αμερικανικών drones.

Το 2020 εγκαταστάθηκε στο Παγκράτι και άνοιξε  κατάστημα με είδη πλεξίματος, το οποίο διατηρούσε μέχρι τη φυγή της στη Ρωσία αρχές Ιανουαρίου 2023. H περιοχή του Παγκρατίου ενδεχόμενως επελέγει για το γεγονός ότι είναι μια πυκνοκατοικημένη περιοχή, με μεγάλες απρόσωπες πολυκατοικίες και πολλά διαμερίσματα Airbnb που σημαίνει ότι οι ένοικοι αλλάζουν διαρκώς και δεν είναι εφικτή η άναπτυξη διαπροσωπικών σχέσεων. Πρόκειται επίσης για μια περιοχή κοντά σε πολλά κτίρια ενδιαφέροντος. Προς το παρόν πάντως κανείς δεν μπορεί να απαντήσει στο ερώτημα ποια ήταν η αποστολή της πράκτορα «Μαρία Τσάλλα» στην Ελλάδα.

Το τελευταίο στίγμα του κινητού της και η εξαφάνισή της από προσώπου γης

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το κινητό τηλέφωνο που χρησιμοποιούσε η Μαρία Τσάλλα στην Ελλάδα έδωσε τελευταία φορά στίγμα στις 4 Ιανουαρίου 2023.

Στο διάστημα από το 2020 όταν και εγκαταστάθηκε στην οδό Αρριανού στο Παγκράτι μέχρι τη φυγή της αρχές Ιανουαρίου η Ρωσίδα Irena ή Μαρία Τσάλλα, διατηρούσε ερωτικό δεσμό με Έλληνα υπήκοο ιδιοκτήτη φροντιστηρίου ξένων γλωσσών στο κέντρο της Αθήνας. Σύμφωνα με πληροφορίες, τόσο αυτός όσο και η νεαρή κοπέλα που δούλευε στο κατάστημα με είδη πλεξίματος είχαν πλήρη άγνοια για τη διπλή ταυτότητα της Τσάλλα. Μάλιστα ο ερωτικός σύντροφός της θυμωμένος από το γεγονός ότι εγκατέλειψε αιφνιδίως την Ελλάδα αποχαιρετώντας τον με γραπτό μήνυμα πήγε στο κατάστημα του Παγκρατίου και πήρε πίσω κάποια αντικείμενα που είχε δωρίσει στη σύντροφό του.

Σε τηλεφωνικές επικοινωνίες με άτομα στην Ελλάδα στο διάστημα μετά τη φυγή της ισχυρίστηκε ότι έπασχε από κατάθλιψη και ότι δεν θα επέστρεφε στη χώρα, ενώ ζήτησε να της στείλουν τη γάτα της κάτι που πάντως δεν συνέβη καθώς απαιτείτο η έκδοση σχετικού πιστοποιητικού.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδόθηκαν από τον Alpha μετά τη φυγή της από την Ελλάδα η Μαρία Τσάλλα ταξίδεψε στην Ινδία και ακολούθως προορισμό της φαίνεται να ήταν η Ταϊλάνδη. Στην Ταϊλάνδη εκτιμάται ότι κατέληξε και ο σύζυγός της, επίσης Ρώσος πράκτορας, ο οποίος δρούσε ως κατάσκοπος στη Βραζιλία. Και εκείνος τον περασμένο Ιανουάριο έφυγε από τη Βραζιλία για ένα ταξίδι, είχε πει στην σύντροφό του εκεί που είχε για κάλυψη ότι θα ταξιδέψει στη Μαλαισία, και η πολυήμερη απουσία του προκάλεσε την ανησυχία της. Ετσι εκείνη δήλωσε την εξαφάνισή του και με αναρτήσεις της στα social media τον αναζητούσε. Θεωρείται ότι αυτή ήταν μια περαιτέρω αφορμή για την εξαφάνιση των εν λόγω πρακτόρων, αν και η αποκάλυψη, τους προηγούμενους μήνες της δράσης illegals, Ρώσων πρακτόρων δηλαδή όπως η Μαρία Τσάλλα, σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες και αλλού φαίνεται ότι είχε σημάνει συναγερμό στη Μόσχα η οποία ζήτησε την ανάκλησή τους.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: