Τα λένε και δεν ντρέπονται! Παραδέχθηκε ο Χατζηδάκης ότι “το υπουργείο Εργασίας δεν έχει ζητήσει πίσω τα χρήματα που πήρε ο Φουρθιώτης”

Κοινοποίηση:
xatzidakis

Για την υπόθεση του Μένιου Φουρθιώτη που αφορά σε χρήματα που έλαβε από το πρόγραμμα ΣΥΝ-Εργασία δηλώνοντας υπέρογκους μισθούς, αναφέρθηκε ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης ο οποίος είπε πως το υπουργείο δεν έχει ζητήσει ακόμη πίσω τα χρήματα που έλαβε ο παρουσιαστής.

Όπως είπε το πρωί της Πέμπτης στον ΑΝΤ1, ο ίδιος αρνήθηκε να εγκρίνει πληρωμές που αφορούσαν στην περίοδο για την οποία ζητούσε ο παρουσιαστής και συμπλήρωσε πως είχε σταλεί εξώδικο από τον Μένιο Φουρθιώτη στο υπουργείο Εργασίας. Αναφερόμενος για το εάν είχε λάβει χρήματα ο Μένιος Φουρθιώτης, ο υπουργός Εργασίας είπε πως γι΄αυτό τον λόγο είχε περάσει ο νόμος που έβαζε πλαφόν στις πληρωμές του προγράμματος.

Ο υπουργός Εργασίας απάντησε για το θέμα πως ο «φάκελος» του κ. Φουρθιώτη έχει πάει στη Δικαιοσύνη και πως το Δημόσιο έχει το δικαίωμα και την υποχρέωση, όταν βεβαιωθούν παρανομίες, να ζητήσει τα χρήματα πίσω. Υπενθυμίζεται πως υπολογίζεται ότι τα χρήματα που έχει λάβει ο τηλεπαρουσιαστής υπολογίζονται σε 200.000 ευρώ.

 «Στείλαμε το θέμα στη Δικαιοσύνη. Η Δικαιοσύνη θα αποφανθεί για την ακριβή νομική διάσταση του θέματος αν τυχόν υπάρχουν ποινικά αδικήματα και βεβαίως το Δημόσιο, πάντοτε με τις διατάξεις περί αχρεωστήτως καταβληθέντων έχει το δικαίωμα και την υποχρέωση να ζητήσει, αν βεβαιωθούν παρανομίες, ότι έχουν τελεστεί ποινικά αδικήματα, πίσω τα χρήματα τα οποία έχει δώσει», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χατζηδάκης.
ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Δεν σας άρεσε ο λαϊκός Βρούτσης.Φάτε τώρα στη μάπα τον νεοφιλελέ Χατζηδάκη.

Comments are closed.