Τα αμερικανικά Bradley… δεν αντέχουν στο κρύο, άχρηστα… και τα Leopard

Κοινοποίηση:
c8dfb89629c74c0a3042f6d45b210a51_XL

Τα αμερικανικά οχήματα Bradley δεν αντέχουν στο κρύο υποστηρίζουν οι Ουκρανοί στρατιώτες που πολεμούν στην πρώτη γραμμή του μετώπου.
Όπως αναφέρει το CNN, οι Ουκρανοί στρατιώτες διαμαρτύρονται ότι τα Bradley δεν είναι κατάλληλα για να επιχειρούν στις ψυχρές συνθήκες που επικρατούν στη ζώνη όπου μαίνονται οι συγκρούσεις.
«Στο μέτωπο ο αριθμός των αμερικανικών Bradley είναι περιορισμένος» αναφέρει το δημοσίευμα, το οποίο αναφέρεται στις διαμαρτυρίες των Ουκρανών για την αδυναμία του τεθωρακισμένου οχήματος να ανταποκριθεί στις σκληρές ψυχρές θερμοκρασίες.
Επιπλέον, μεταδίδεται και δυσαρέσκεια από την πλευρά των Ουκρανών για την κακή κατάσταση, στην οποία παρέλαβαν ορισμένα οχήματα Bradley.
Οι Ρώσοι υποστηρίζουν πως από την έναρξη του πολέμου έχουν καταστρέψει πάνω από 2.300 τεθωρακισμένα οχήματα, ανάμεσα τους και 50 Bradley.

Forbes: Οι Ουκρανοί δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν αποτελεσματικά τα Leopard 2

Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν αποτελεσματικά τα δυτικά τανκ, συμπεριλαμβανομένου του γερμανικού Leopard 2, επειδή λόγω έλλειψης ανταλλακτικών δεν μπορούν να τα επισκευάσουν αφού καταστραφούν στις μάχες με το ρωσικό στρατό.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του Forbes, οι Ουκρανοί είναι αντιμέτωποι με σοβαρά προβλήματα όσον αφορά την επισκευή κατεστραμμένων τανκ και την επιστροφή τους στο πεδίο της μάχης.
«Είναι δύσκολο να βρεθούν ανταλλακτικά για τα ουκρανικά άρματα μάχης Leopard 2» αναφέρει το δημοσίευμα, το οποίο επισημαίνει ότι ένας μεγάλος αριθμός δυτικών τανκ καταστράφηκε κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής αντεπίθεσης των Ουκρανών.
Όπως αναφέρεται, πολλές ταξιαρχίες έχασαν τανκ και άλλα οχήματα μάχης λόγω των ρωσικών ναρκών, drones, πυροβολικού και πυραύλων.
Στις αρχές Ιανουαρίου, το American Militatary Watch Magazine ανέφερε ότι η απώλεια εξοπλισμού στην Ουκρανία επέφερε βαρύ πλήγμα στη φήμη του δυτικού στρατιωτικού-βιομηχανικού συγκροτήματος.
Σύμφωνα με τον Ρώσο υπουργό Άμυνας Sergei Shoigu, οι Ουκρανοί «έχασαν» 766 τανκ, ανάμεσα τους και 37 Leopard.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. ΡΙΞΕ ΤΟΥΣ ΤΟΝ ΜΠΟΝΑΜΑ ΤΟΥΣ ΠΟΥΤΙΝ

Comments are closed.