Ταυτοποιήθηκαν τα οστά του μικρότερου ήρωα της ΕΟΚΑ Δημητράκη Δημητριάδη

Κοινοποίηση:
itan-molis-epta-chronon-o-ethnomartyras-ton-ellinon-vinteo-696x365

Συγκινητικές στιγμές εκτυλίχτηκαν στη Λάρνακα της Κύπρου, όπου ο Επίτροπος Προεδρίας Φώτης Φωτίου, είχε συνάντηση με τον αδελφό του μικρού ήρωα της ΕΟΚΑ Δημητράκη Δημητριάδη, τα οστά του οποίου ταυτοποιήθηκαν.

Κατά τη συνάντηση, στην οποία παρευρέθηκαν και άλλα μέλη της οικογένειας Δημητριάδη, ο Επίτροπος Προεδρίας ενημέρωσε τους οικείους του ότι έχουν ολοκληρωθεί οι επιστημονικές διαδικασίες και ως αποτέλεσμα, έχουν ταυτοποιηθεί τα οστά του μικρού ήρωα Δημητράκη Δημητριάδη.

Τα οστά που ανήκαν σε μικρό παιδί είχαν εντοπιστεί στις 30 Οκτωβρίου 2021, σε πολλαπλό χώρο ταφής στο κοιμητήριο Αγίου Γεωργίου Κοντού.

Ο κ. Φωτίου ανέφερε στην οικογένεια ότι τα ταυτοποιημένα οστά του συγγενή τους βρίσκονται στο ανθρωπολογικό εργαστήριο της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Έγκωμη, όπου η οικογένεια μπορεί να τύχει λεπτομερούς ενημέρωσης από τους επιστήμονες που έλαβαν μέρος στις διαδικασίες και θα έχει την ευκαιρία για πρώτη φορά, μετά από τόσες δεκαετίες να δει τα οστά του μικρού Δημητράκη.

Ο Επίτροπος διαβεβαίωσε, για ακόμα μια φορά, την οικογένεια ότι η πολιτεία και ο ίδιος θα καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να αναγνωριστεί και τιμηθεί η θυσία του ήρωα και να δημιουργηθεί δικός του χώρος ταφής όπου θα τιμάται η μνήμη του όπως και το αίτημα της οικογένειας.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: