«Τέτοιο χάος μόνο σε νοσοκομεία της Γάζας» – Η καταγγελία του προέδρου της Αντικαρκινικής Εταιρείας για το «Γ. Γεννηματάς»

Κοινοποίηση:
ΣΨΣΨΣΨ

Σε μια σοβαρή καταγγελία για το χάος που επικρατεί στα ελάχιστα δημόσια νοσοκομεία που εφημερεύουν προχώρησε ο πρόεδρος της Αντικαρκινικής Εταιρείας, Ευάγγελος Φιλόπουλος.

Όπως ανέφερε σε σχετική ανάρτηση στο Facebook, το μεσημέρι του Σαββάτου χρειάστηκε να συνοδεύσει την αδελφή του στο «Γεώργιος Γεννηματάς» για να κάνει ράμματα μετά από ατύχημα που είχε.

Ο κ. Φιλόπουλος νόμιζε πως είχε τηλεμεταφερθεί στο νοσοκομείο «Αλ Σίφα» στη Λωρίδα της Γάζας καθώς επικρατούσε ένα τόσο μεγάλος πανικός και χαμός που όμοιο του, όπως ανέφερε, έχει δει μόνο εκεί!

Αναφέρει, μεταξύ άλλων, πως κόσμος στριμωχνόταν, δεκάδες ασθενείς ήταν σε φορεία, ενώ υπήρχαν σοβαρές ελλείψεις στο προσωπικό. Τελικά, ο ίδιος και η αδερφή του αναγκάστηκαν να φύγουν μετά από πεντέμισι ώρες αναμονής, χωρίς να έχουν δεχθεί κάποια ιατρική βοήθεια.

«Όταν δεν εφημερεύουν κάθε μέρα ΟΛΑ τα Γενικά Νοσοκομεία είναι δυνατό να εξυπηρετηθεί σωστά ένας πληθυσμός 5.000.000 της Αττικής;», αναρωτιέται ο κ. Φιλόπουλος.

Ολόκληρη η ανάρτηση:

ΤΗΛΕΜΕΤΑΦΕΡΘΗΚΑ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΛ ΣΙΦΑ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ: Χθές νωρίς το μεσημέρι η αδελφή μου είχε ένα τραυματισμό δέρματος (πληγή) στον καρπό μετά από οδικό ατύχημα. Την μετέφερε το ΕΚΑΒ στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο ( Γ. Γεννηματάς). Προσέτρεξα αμέσως στο Νοσοκομείο. Μετά από 5.30 ώρες αναμονή με την αδελφή μου ξαπλωμένη σ’ ένα φορείο στο διάδρομο αναχωρήσαμε “οικεία βουλήσει”, χωρίς να έχει ραφτεί το τραύμα της. Εξαντλήθηκα όρθιος να περιμένω και να τριγυρνώ τόσες ώρες, αλλά από την άλλη θεωρώ ότι έζησα μία υπερβατική εμπειρία. Το νοσοκομείο με την εικόνα του κόσμου που στριμωχνόταν, φώναζε, απειλούσε απεγνωμένους φύλακες (γυναίκες), φορεία να πηγαινοέρχονται ασταμάτητα, ασθενείς παρκαρισμένοι σε δεκάδες φορεία να περιμένουν σε μοντέρνες αίθουσες, τα ασθενοφόρα ασταμάτητα να φέρνουν συνεχώς τραυματίες ή ασθενείς, οι ελάχιστοι γιατροί (τους αλλους πρέπει κάποιοι να τους εξαφάνισαν με βομβαρδισμό ή άλλο τρόπο) και οι νοσηλεύτριες/ες σαν αλλοπαρμένοι να τρέχουν ακούραστα μια στον έναν μιά στον άλλον. Τέτοιο χάος δεν είχα ξαναδεί παρά μόνο από εικόνες που η τηλεόραση μας έδειχνε από τα νοσοκομεία της Γάζας. Τρόμαξα για την εμπειρια της “τηλεμεταφοράς” μου σε αυτό το μέρος της Μέσης Ανατολής. Κρίμα στη δωρεά του Ιδρύματος “Ι. Λάτση” που εκμοντέρνισε τα επείγοντα του “Γ.Γεννηματάς” πριν δύο χρόνια ώστε να μην ταλαιπωρούνται άσκοπα οι ασθενείς. Τι να σου κάνουν, όμως, οι μοντέρνες εγκαταστάσεις όταν τόσοι πολλοί προσέρχονται με τα προβληματα τους ξεπερνώντας κατά πολύ τις όποιες δυνατότητες των ελάχιστων υγειονομικών και των σύγχρονων μηχανημάτων; ‘Οταν δεν εφημερεύουν κάθε μέρα ΟΛΑ τα Γενικά Νοσοκομεία είναι δυνατό να εξυπηρετηθεί σωστά ένας πληθυσμός 5.000.000 της Αττικής; Μπορούν ένα δύο νοσοκομεία να δουλέψουν σωστά με το προσωπικό που τους έχει απομείνει για να διαγνώσουν και θεραπεύσουν ΕΓΚΥΡΑ και ΕΓΚΑΙΡΑ όλη αυτή την πλημυρίδα των πασχόντων που τα κατακλύζει σε μέρες εφημερίας τους;

Δείτε την ανάρτηση:

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. Κυριε Φιλοπολε να τα πειτε αυτα στη στοα σας μπας και μεταφερθουν παραοπανω …..

  2. Έχει απόλυτο δίκιο ο κύριος!!!! Βάλτε τα ρημαδια να εφημερεύουν όλα κάθε μέρα!!!! Δεν γίνεται αλλιώς

Comments are closed.