Τέμπη: Εικόνες απόλυτης καταστροφής στη φημισμένη γέφυρα της Αγίας Παρασκευής

Κοινοποίηση:
gefyra-tempi-agia-paraskevi

Όπως αναφέρει η ομάδα Up Stories στο κανάλι που διατηρούν στου Youtube «η έλευση μας στο σημείο μέσω της Παλαιάς πλέον εθνικής οδού ήταν αδύνατη καθώς αυτή παραμένει κλειστή για εργασίες συντήρησης και ακόμα και αν τελικά φτάναμε η διέλευση της κρεμαστής γέφυρας που διαπερνά τον Πηνειό ποταμό και οδηγεί στο εκκλησάκι θα ήταν αδύνατη καθώς όπως θα δείτε και στο βίντεο μας έχει καταστραφεί εντελώς.

Έτσι πήγαμε μέχρι τον παλιό σιδηροδρομικό σταθμό Τεμπών και από εκεί περπατώντας και ακολουθώντας το παλιό σιδηροδρομικό δίκτυο για μια απόσταση περίπου 5χλμ φτάσαμε τελικά στην Αγιά Παρασκευή.

Οι εικόνες της καταστροφής που αντικρίσαμε πραγματικά δεν περιγράφονται με λόγια.

Δείτε το βίντεο μας και ευχόμαστε κάποιοι να δραστηριοποιηθούν προκειμένου να επαναφέρουν αυτό το ιστορικό σημείο που έχουν κάνει στάση πάνω από 20.000.000 οχήματα και έχουν επισκεφθεί περισσότεροι από 100.000.000 επισκέπτες στην αρχική του μορφή».

Η γνωστή εκκλησία της Αγίας Παρασκευής στα Τέμπη χτίστηκε περίπου το 1910 από τον Ο.Σ.Ε. με τη χρηματοδότηση των σιδηροδρομικών υπαλλήλων.

Ακριβώς δίπλα από το ναό της Αγίας Παρασκευής βρίσκεται μία μικρή σπηλιά. Εκεί είναι και το αρχικό προσκύνημα, όπου στο τέλος της σπηλιάς από μία οπή στο βράχο αναβλύζει το θαυματουργό αγίασμα της Αγίας Παρασκευής. Η σπηλιά είναι τόσο μικρή που κάθε φορά χωράει μετά βίας μόνο ένας άνθρωπος και αν είναι αρκετά ψηλός πρέπει να μπει σκυμμένος.

Η σιδερένια – και κατεστραμμένη πλέον- πεζογέφυρα – που ένωνε την κοιλάδα κατασκευάστηκε το 1960. Μέχρι τότε οι πιστοί μεταφερόντουσαν στην αντίπερα όχθη του Πηνειού μέσω βάρκας ή από μία μικρή ξύλινη γέφυρα.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. Μεγαλη η χαρις της Αγιας! Απο τη στιγμη που εγινε η νεα εθνικη οδος δεκαρα δεν δινουνε τα αθεα ρεταλια που κυβερναν τη χωρα!

  2. Το σωστό είναι η Εκκλησία που είχε το παγγάρι τόσα χρόνια και εισέπρατε εκατομύρια, να βάλλει το χέρι στην τσέπη και να αποκαταστήσει το έργο. Άλλωστε, αυτή θα αναλάβει και πάλι τις εισπράξεις….

Comments are closed.