Τέλη κυκλοφορίας χωρίς κυκλοφορία! Και ΠΡΟΣΤΙΜΑ! «Συγχαρητήρια» στην κυβέρνηση…

Κοινοποίηση:
11111

Αυτό δεν το σκέφτηκαν οι «εγκέφαλοι» του ΥΠΟΙΚ;;;

Τι κι αν τα οχήματα των Ελλήνων φορολογουμένων ήταν σταθμευμένα για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα λόγω των περιβόητων LOCKDOWN;;;
Αυτό δεν ταρακούνησε τους «εγκεφάλους» του υπουργείου Οικονομικών να αναζητήσουν τρόπους μείωσης της επιβάρυνσης για τους ιδιοκτήτες των οχημάτων, ενώ ακόμα και το αίτημα του κόσμου για παράταση της προθεσμίας δεν έχει απαντηθεί από τους αρμόδιους, αλλά βρίσκεται υπό εξέταση.

Συνεπώς, ήδη έχει ανοίξει η ηλεκτρονική εφαρμογή του TAXISnet μέσω της οποίας οι ιδιοκτήτες των οχημάτων θα μπορούν να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας του 2021, χωρίς να κυκλοφορούν.

Όπως μεταδίδεται, η ανάρτηση των σχετικών ειδοποιητηρίων συνεπάγεται ότι οι υπόχρεοι πληρωμής των τελών κυκλοφορίας 2021 καλούνται να τα έχουν εξοφλήσει μέχρι και την 31η Δεκεμβρίου 2020.

Το φετινό ειδοποιητήριο, που είναι διαθέσιμο από το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής, περιλαμβάνει και έναν… QR Code. Σκανάροντας τον κωδικό αυτό, οι φορολογούμενοι μπορούν να πληρώνουν εύκολα τα τέλη, μέσω mobile banking, χωρίς να γράφουν τον κωδικό πληρωμής και το ποσό.

Η ΑΑΔΕ συνιστά στους υπόχρεους να ακολουθούν τη συγκεκριμένη διαδικασία, αποφεύγοντας την επίσκεψη στα υποκαταστήματα των τραπεζών και των Ελληνικών Ταχυδρομείων. Όπως λένε, για την εκτύπωση των τελών κυκλοφορίας, θα πρέπει να μπαίνουν στο site της ΑΑΔΕ, www.aade.gr, επιλέγοντας: (Aν έχουν κωδικούς στο myTAXISNET) “Πολίτες- οχήματα- τέλη κυκλοφορίας με κωδικούς TAXISnet ή Επιχειρήσεις – φορολογικές υπηρεσίες – οχήματα – τέλη κυκλοφορίας με κωδικούς TAXISnet”.

ΥΠΑΧΡΟΥΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΙΜΑ

Τα τέλη κυκλοφορίας θα πρέπει να πληρωθούν έως το τέλος του έτους, όπως κάθε χρόνο, εκτός βέβαια από αυτούς που θα καταθέσουν τις πινακίδες μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου, θέτοντας το όχημά τους σε ακινησία.

Σε διαφορετική περίπτωση, η εκπρόθεσμη πληρωμή συνεπάγεται πρόστιμο στο 100% των τελών που αναλογούν στο όχημα.

Παράδειγμα: Εάν σε όχημα προβλέπεται ποσό καταβολής τελών κυκλοφορίας ύψους 120 ευρώ, σε περίπτωση εκπρόθεσμης καταβολής τους, προβλέπεται πρόστιμο ίσο με το ποσό αυτό. Άρα ο ιδιοκτήτης του συγκεκριμένου οχήματος θα πληρώσει συνολικά ποσό ύψους 240 ευρώ (120+120 = 240 ευρώ).

Τέλη κυκλοφορίας, χωρίς κυκλοφορία! «Συγχαρητήρια» στην κυβέρνηση…

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

10 Σχόλια

 1. ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΣΗ ΚΑΝΕΝΑΣ ΤΙΠΟΤΑ ΟΥΤΕ ΜΙΑ , ΤΙ ΤΟ ΣΗΖΗΤΑΤΕ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ , ΟΤΑΝ ΒΛΕΠΟΥΝΕ ΟΤΙ Η ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΒΑΤΑ ΠΛΕΟΝ ΚΑΛΑ ΚΑΝΟΥΝΕ , ΑΥΤΑ ΝΑ ΤΑ ΔΟΥΝΕ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΞΥΠΝΑΚΙΔΕΣ , ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝΕ Η ΕΦΟΡΙΕΣ , ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝΕ Η ΠΛΗΡΩΜΕ ΠΑΝΤΟΣ ΕΙΔΟΥΣ , ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΑΙ ΝΑ ΣΑΣ ΠΟΥΝΕ ΜΠΡΑΒΟ ΖΩΑ , ΕΕ ΤΟΤΕ ΓΙΑΤΙ ΔΙΑΜΑΡΤΗΡΕΣΤΕ , ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΤΕΛΟΣ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΛΟΓΟ !!!

 2. Αν θέλετε να τους τρελάνετε όπως αυτοί μας τρέλαναν να μην πάει κανένας Έλληνας να πληρώσει τέλη κυκλοφορίας !!!!!!!!!

 3. Πράγματι, θάθελα να ξέρω τι έχουν μέσα στο κεφάλι τους οι αρμόδιοι εκεί στό Υπουργείο. Πίτουρα ή κοπριά; Δεν βλέπουν την οικονομική κατάσταση του κόσμου; Τον καλούν να πληρώσει 100% τέλη κυκλοφορίας, χωρίς να του επιτρέπουν να κυκλοφορεί. Αυτό δεν είναι κλεψιά; Ασε που σε κάποιες περιπτώσεις τα τέλη κυκλοφορίας ξεπερνούν την πραγματική αξία του οχήματος.

 4. Αυτό είναι απατεωνιά να με βάζουν να πληρώσω για την περίοδο απαγόρευσης που επέβαλε η κυβέρνηση. Επίσης δεν μπορεί να μου ζητάει να κάνω αγορές 30% του εισοδήματος ώστε να έχω το αφορολόγητο, την στιγμή που δεν μου επιτρέπει να κυκλοφορήσω. Οι αριστοάχρηστοι της κυβέρνησης ας διορθώσουν αυτές τις απατεωνιές και ας πάψουν να ζητάνε μόνο από τους πολίτες να είναι νομοταγείς.

 5. ΔΕΝ μας ενδιαφέρουν παρατάσεις, αλλά ΜΕΙΩΣΕΙΣ στα ΑΠΑΤΕΩΝΙΣΤΙΚΑ ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ!!!

  EΛA, NA ΞYΠNAME KAI NA ΞEPOYME TI ZHTAME!!!

  MEIΩΣH, O X I ΠAPATAΣH!!!

 6. o μονος προθυπουργος που μειωσε τη βενζινη μειωσε τις δουλιες , το υφαιστιο της σαντορινης μαλον μας το χρωσταει για την προτοχρονια…..

  1. αν και δυσκολεύτηκα να το διαβάσω, λόγω ορθογραφίας, έγραψες….

Leave a Response