ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ: “ΜΕ ΠΙΕΣΑΝ ΝΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΩ – ΠΡΟΤΙΜΗΣΑ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ – ΟΙ ΠΙΕΣΕΙΣ ΜΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ” – ΣΟΚΑΡΟΥΝ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΠΑΤΕΡΑ ΤΕΣΣΑΡΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ

Κοινοποίηση:
workplace-bullying-law-california

Την απόλυσή του από το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών στο Ρίο, ως συνέπεια του μη εμβολιασμού του, έσπευσε να προλάβει με την παραίτησή του εργαζόμενος του νοσοκομείου, πατέρας τεσσάρων παιδιών.


«Η πίεση για να εμβολιαστώ και μάλιστα, όχι από τους γιατρούς αλλά από το νοσηλευτικό προσωπικό του τμήματος που εργαζόμουν ήταν τέτοια, που μου δημιούργησε ψυχολογικά προβλήματα. Στη σημείο εκείνο είπα στον εαυτό μου ότι πρέπει να επιλέξω ανάμεσα στην ψυχική μου ηρεμία, την οικογένειά μου και την εργασία μου. Η ζυγαριά έγειρε προς τα πρώτα, γι’ αυτό και προχώρησα στην παραίτησή μου» μας ανέφερε εργαζόμενος που ασκούσε καθήκοντα βοηθού θαλάμου. Τα στοιχεία του, που για ευνόητους λόγους δεν δημοσιεύονται, είναι στη διάθεση της εφημερίδας «Πελοπόννησος».

Στο ερώτημά μας, γιατί αρνείται τον εμβολιασμό, μας απάντησε: «Αρχικά, έχω ασθενήσει ο ίδιος όπως και όλη η οικογένειά μου. Επομένως έχω αντισώματα. Παράλληλα όμως, πέρασα ένα σοβαρότατο πρόβλημα υγείας για το οποίο υποβάλλομαι σε θεραπεία. Ρώτησα τον γιατρό μου και μου είπε ότι δεν χρειάζεται να κάνω ακόμα το εμβόλιο. Δυστυχώς όλα αυτά τα ανέφερα στην εργασία μου, αλλά δυστυχώς δεν γίνονταν αποδεκτά. Έτσι, υπέβαλα την παραίτησή μου».

Όταν τον ρωτήσαμε πώς ζει την οικογένειά του, μας είπε: «Ασκώ το επάγγελμα που γνωρίζω. Κι αυτό είναι του μαραγκού. Κάνω λοιπόν καθημερινά μεροκάματα, προκειμένου να ζήσω την οικογένειά μου. Η σύζυγός μου είναι κοινωνική λειτουργός κι εργάζεται κι αυτή στο νοσοκομείο. Ακόμα δεν έχει εμβολιαστεί, καθώς έχει ασθενήσει, αλλά δεν γνωρίζω τι απόφαση θα πάρει στην πορεία. Εγώ έκρινα για τον εαυτό μου ότι πρέπει να κάνω αυτό και το έκανα. Η πίεση που δέχτηκα  για το θέμα αυτό, σε συνδυασμό με άλλες άσχημες καταστάσεις που βίωνα και κατέγραφα γύρω μου, δεν μου άφησαν περιθώριο επιλογής. Στερούμαι ένα σταθερό εισόδημα, το οποίο μπορεί να μην ήταν πολύ μεγάλο, αλλά κάθε μήνα έμπαινε στον λογαριασμό μου. Τώρα πρέπει να αναζητώ εργασία για να μπορέσω να ζήσω την οικογένειά μου».

Ο ίδιος εκτίμησε ότι «θα ακολουθήσουν και αρκετοί άλλοι εργαζόμενοι όταν φτάσει η ώρα της κρίσεως. Η υποχρεωτικότητα έχει φέρει πολλούς εργαζόμενους σε δύσκολη θέση».
«ΑΣΚΕΙΤΑΙ ΜΠΟΥΛΙΝΓΚ»  
«Αντιδημοκρατικό μέτρο» χαρακτηρίζει, με ανακοίνωσή του, το Σωματείο Εργαζομένων του «Αγίου Ανδρέα» την απόφαση της κυβέρνησης για την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών σε ανακοίνωση που εξέδωσε μετά τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου.

Ειδικότερα, αναφέρει, ότι είναι ένα μέτρο «που διχάζει -διαχωρίζει και στοχοποιεί τον κλάδο μας και μάλιστα αδίκως, μας βρίσκει ριζικά αντίθετους. Για αυτό λοιπόν το ζήτημα, που καταπατά τα δημοκρατικά μας δικαιώματα και που άπτεται προσωπικών δεδομένων των εργαζομένων, δεν είναι δυνατόν, δεν πρέπει και δεν μπορούμε να σιωπήσουμε. Σε καμία των περιπτώσεων δεν θα αποδεχθούμε τον διαχωρισμό των συναδέλφων μας και το σχετικό μπούλινγκ που δέχονται».

Συμπληρώνει δε, η διοίκηση του Συλλόγου ότι: «Βάσει των σχετικών αποφάσεων του διοικητικού μας συμβουλίου, θα υπάρξουν εκ μέρους μας και οι σχετικές αντιδράσεις, τόσο για τη μη αποστολή των σχετικών στοιχείων που ζητούνται και που απαιτούμε να μην αποσταλούν, όσο και κατά τη διάρκεια επιβολής τυχόν μέτρων σε βάρος των συναδέλφων μας, όπως διατείνεται με διάφορες εκφράσεις της η κυβέρνηση».

πηγή: pelop.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

13 Σχόλια

 1. Έχες κάποιο ιατρικό λόγο και δεν θέλεις να εμβολιαστείς ;
  Αν ναι, είσαι δικαιολογημένος.
  Αν όχι, είσαι ψέκας και καλά να πάθεις.

 2. Εκβιάζουν τους εργαζόμενους και η κυβέρνηση το δέχεται και η αντιπολίτευση δεν μιλάει. Πόσα πήρε το δημοκρατικό τόξο ή για την ακρίβεια ανθελληνικό τόξο; και πόσα τα βοθροκάναλα ή για την ακρίβεια τουρκοκάναλα. Πάντως όσες φορές και να βγάλετε την παγώνη, ξεχάστε να κάνουμε το μπόλιασμα.

 3. Όλοι οι ομοϊδεάτες αρνητές του θανατηφόρου εμβολίου πρέπει να στηρίξουν αυτόν τον άνθρωπο προσφέροντας του οποιεσδήποτε ξυλουργικές εργασίες. Μπράβο του. Ένωση πάνω από όλα μεταξύ μας. Μια γροθιά να γίνουμε στη βλακόφατσα των φασιστών.

 4. Ήγγικεν η ώρα, ω Έλληνες!!!
  Εφθασε η ώρα, Έλληνες ήταν μια ιστορική εθνεγερτήρια φράση που κυριαρχούσε λίγο πριν και κατά τον πρώτο χρόνο στην Ελληνική Επανάσταση του 1821 τόσο στους λόγους των μυημένων Φιλικών, όσο και από τους οπλαρχηγούς στη συστράτευση αγωνιστών, σ΄ όλη την ηπειρωτική και νησιωτική Ελλάδα και από την Μολδοβλαχία και την Ιωνία μέχρι και την Κύπρο.

  Καιρός να τους πάρουμε με τις πέτρες.

 5. Ένας απλός άνθρωπος του μόχθου, με αξιοπρέπεια όμως και υπερηφάνεια, μας δείχνει το δρόμο. Του αξίζει ο σεβασμός μας. Καλή δύναμη!

 6. Εύχομαι σύντομα να ευχαριστείς το Θεό για την σωστή απόφαση που πήρες. Προτίμησες την υγεία και την ελευθερία.

 7. Με πρόφαση μια πανδημία κορονοιού θέλουν να εμβολιάσουν όλο τον πληθυσμό με πειραματικά εμβόλια και κανένας από αυτούς που τρομοκρατούν υποχρεώνουν και εκβιάζουν δεν αναλαμβάνει καμία ευθύνη για οτιδήποτε συμβεί εκ των υστέρων λόγω των παρενεργειών…

 8. Μητσοτάκης καταλληλότερος για πρωθυπουργός, 38% σταθερά η Νέα Παιδεραστία. Μα γιατί δεν πιστεύετε τις δημοσκοπήσεις;;;

 9. Η Ελλάδα πεθαίνει οικονομικά από τις ανοησίες Κούλη, ακόμη και εάν δεν είχε εφευρεθεί ο COVID, έπρεπε να τον εφεύρουν για να υλοποιήσει ο Κυριάκος και οι ξένοι προστάτες τους την ολική επανεκκίνηση. Η Ελλάς κλαίουσα υποφέρει, οι Έλληνες οδηγούνται μέσω προπαγάνδας, από την πείνα, στο πρωτόκολλο COVID 19. Οι δε κολλητοί κάνουν μπίζνες σε συνθήκες COVID.

 10. Καλά σου κάνανε αφού είσαι ανίκανος να υπερασπιστείς τα δικαιώματα σου και να τους πας κατηγορούμενους. Μη μου πεις ότι δεν έχεις 1.000 € να συντάξεις μία αγωγή.
  Και είσαι και επικίνδυνος, γιατί αν δεν μπορείς να υπερασπιστείς αυτό το δικαίωμα της εργασίας σου σε σοβαρότερες καταστάσεις θα ξεπουλήσεις τα πάντα για να “σωθείς”.

Leave a Response