ΤΟΥΣ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ-ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΝΕΡΟΥ!! Έδειξαν σε Ευρωπαίους βουλευτές προπαγανδιστικό βίντεο περί «τουρκικής μειονότητας» στη Δυτική Θράκη

Κοινοποίηση:
SS 387

Η Ευρωπαϊκή Ελεύθερη Συμμαχία δημοσίευσε ένα βίντεο που εξηγεί τις «αδικίες» κατά της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης με σκοπό την ενημέρωση των Ευρωπαίων βουλευτών. Όπως αναφέρεται, η Ελλάδα συνεχίζει την παράνομη συμπεριφορά της εναντίον της «Τουρκικής Μειονότητας» της «Δυτικής Θράκης».

Η Ελλάδα δεν αναγνωρίζει τις διεθνείς και διμερείς συμφωνίες». Η Ευρωπαϊκή Ελεύθερη Συμμαχία, μέλος της οποίας είναι το Κόμμα Φιλίας, Ισότητας και Ειρήνης (DEB) στη «Δυτική Θράκη» και η οποία αποτελεί ομάδα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με το Κόμμα των Πρασίνων, θέλησε να ενημερώσει τους Ευρωπαίους βουλευτές και ετοίμασε ένα βίντεο που εξηγεί αυτές τις «αδικίες».

Στο βίντεο επισημάνθηκε ότι, αν και τα δικαιώματα της “τουρκικής μειονότητας” (όπως την κατονόμασαν) κατοχυρώνονται βάσει της Συνθήκης Ειρήνης της Λωζάνης, τα δικαιώματα αυτά παραβιάζονται από το ελληνικό κράτος και εθνικιστικές ομάδες. Απαγορεύονται οι «τουρκικοί» σύλλογοι Αναφέρεται επίσης ότι στη «Δυτική Θράκη», όπου ακολουθήθηκαν πολιτικές διακρίσεων, πολλές περιουσίες που ανήκαν σε «Τούρκους» κατασχέθηκαν και «τουρκικοί» σύλλογοι απαγορεύτηκαν τη δεκαετία του 1980.

Στο βίντεο αναφέρεται ότι ο γιατρός Σαδίκ Αχμέτ, ο ιδρυτής του κόμματος «DEB» ο οποίος αγωνίστηκε για τα δικαιώματα της «τουρκικής μειονότητας, πέθανε σε ύποπτο τροχαίο δυστύχημα την επέτειο της Συνθήκης της Λωζάνης. Επισημαίνεται επίσης ότι στην Ελλάδα απαγορεύεται στην «τουρκική μειονότητα» ακόμα και να αυτοπροσδιορίζεται ως «τουρκική». Παρά ταύτα, τονίστηκε ότι η μειονότητα έχει υψηλή συνείδηση «τουρκικότητας».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: