ΤΙ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΡΗΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΠΟΘΗΚΗ ΠΥΡΟΜΑΧΙΚΩΝ ΣΤΗ ΝΕΑ ΑΓΧΙΑΛΟ! ΟΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ ΚΑΙ Ο ΔΙΟΙΚΗΤΑΚΟΣ ΠΟΥ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΘΗΚΕ! ΔΕΝΔΙΑΣ, ΦΛΩΡΟΣ, ΑΡΧΗΓΟΣ ΓΕΑ, ΑΘΩΟΙ – ΕΔΕ ΓΙΑ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΤΟΥ ΔΕΝΔΙΑ ΡΟΤΣΙΛΝΤ!

Κοινοποίηση:
ΕΚΡΗΞΗ

 

«Αν δεν λειτουργούσαν τα αναχώματα, θα υπήρχαν τραγικές συνέπειες»
Αποτελεσματικά φέρεται να λειτούργησαν τα αναχώματα που βρίσκονται στην αποθήκη πυρομαχικών στη Νέα Αγχίαλο, όπου σημειώθηκε έκρηξη εξαιτίας της φωτιάς που είχε ξεσπάσει στη Μαγνησία και οδήγησε σε δραματική εκκένωση της περιοχής.

Πληροφορίες  αναφέρουν πως τα πρώτα στοιχεία του πορίσματος, το οποίο θα δημοσιευθεί αύριο, Τετάρτη, αναφέρουν πως οι πυροτεχνουργοί που πήγαν στο σημείο και έκαναν τις έρευνες φέρονται να καταγράφουν ότι τα αναχώματα που υπάρχουν λειτουργήσαν αποτελεσματικά.

Στο πόρισμα υπάρχει και μία αναφορά, σύμφωνα με την οποία η Πυροσβεστική θα μπορούσε να είχε δράσει με διαφορετικό τρόπο κατά τον οποίο, υπό άλλες συνθήκες, η πυρκαγιά δε θα είχε φτάσει στην αποθήκη πυρομαχικών.

Για τις συγκεκριμένες πληροφορίες, κυβερνητικές πηγές αναφέρουν : «Για τη σοβαρή υπόθεση της πυρκαγιάς στην αποθήκη πυρομαχικών στη Ν. Αγχίαλο, η οποία ερευνάται, είναι καλό να μη διακινούνται πρόωρα συμπεράσματα που ενδέχεται να αποδειχθούν αβάσιμα».

Δεν τηρήθηκαν τα πρωτόκολλα
Σύμφωνα πάντως με τις μέχρι τώρα πληροφορίες φαίνεται ότι δεν τηρήθηκαν τα πρωτόκολλα για την αποθήκευση και προστασία των πυρομαχικών. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Νίκου Χασαπόπουλου , τα πρώτα ανεπίσημα συμπεράσματα από τις έρευνες των εμπειρογνωμόνων δείχνουν ότι η εν λόγω αποθήκη που εξερράγη δεν ήταν καν αποθήκη.

Ειδικότερα στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι τα πυρομαχικά φυλασσόταν όχι σε κτίριο αλλά σε υπαίθριο χώρο αποθήκευσης με ανάχωμα γύρω γύρω. Εκεί σύμφωνα με τις πληροφορίες φυλάσσονταν βόμβες των 1.000 και 2.000 λιβρών (δηλαδή βόμβες γενικής χρήσεως).

Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι τα νατοϊκά πρωτόκολλα για τη φύλαξη των πυρομαχικών προβλέπουν ότι εάν η αποθήκη δεν είναι υπόγεια, να γίνεται ρίψη νερού ή επιβραδυντικού υγρού προκειμένου εφόσον δεν εκκενωθεί ο οπλισμός να είναι προφυλαγμένος. Κάτι τέτοιο δεν φαίνεται να συνέβη στην περίπτωση της Αγχιάλου και μένει να απαντηθεί εάν αυτό έχει να κάνει με την μη ύπαρξη και λειτουργία κατάλληλων συστημάτων ή με παράλειψη.

Πέρα όμως από τα ερωτήματα για το κατά πόσο τα συστήματα ασφαλείας στο εν λόγω στρατόπεδο και στα υπόλοιπα είναι επαρκή και λειτουργικά – κάτι στο οποίο λογοδοτεί και η περιοδεία του Νίκου Χαρδαλιά στις στρατιωτικές εγκαταστάσεις – υπάρχει και το ζήτημα της έγκαιρης διάγνωσης της κρισιμότητας της κατάστασης και της ικανότητας να ληφθούν επείγοντα μέτρα.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

7 Σχόλια

  1. Τα είχαν σπρώξει στην Ουκρανία και μετά έβαλαν τη φωτιά για να δικαιολογήσουν την απώλειά τους.

  2. Ολα τα λεφτα ο Μοσχαροκεφαλος που κοιτα σαν μπουφος απορρητους χαρτες με αποθηκες πυρομαχικων με τις καμερες απο πισω για να δειξει πως κανει επιθεωρηση..

  3. Όπως πάντα, εδώ στο Ελλάδα με τούς άθλιους πολιτικούς τής μίζας καί τής αρπαχτης, με τούς δήθεν καί τούς τίποτε,θα την πληρώσουν την νύφη δύο τρεις φαντάρη, καί όλα καλά, άντε πάμε για άλλα.

  4. Όλα τα πυρομαχικά τα στειλαν στον
    Ζελενκα καί εσείς καμένα πρόβατα
    Πιστέψτε ότι καήκαν.

  5. ΕΔΕ και παπαρια μαντολες η υποθεση μυριζει Μαλακασα το ΠΑΣΟΚ ειν’εδω ενωμενο δυνατο στ”αρχ@@@α τους ο εξοπλισμος των F16 αρκει να τα παρει ο εβραιοουκρανος αρλεκινος και μετα στηνουμε μια εκρηξη που την τρωνε οι χαχολοι κι’ολα μελι γαλασ

Comments are closed.