ΤΗΣ ΠΟ@ΤΑΝΑΣ ΣΤΟ ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ! ΣΚΟΥΜΑΣ: Ο ΠΡΩΤΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΜΙΛΑ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΩΝ – ΧΑΣΤΟΥΚΙ ΣΤΟΝ ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ. “ΟΙ ΑΡΧΕΣ ΜΟΥ ΕΝΟΧΛΗΣΑΝ ΚΕΝΤΡΑ ΕΞΟΥΣΙΑΣ – ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΩ ΕΞΙΛΑΣΤΗΡΙΟ ΘΥΜΑ ΚΑΝΕΝΟΣ”

Κοινοποίηση:
skoumas

Αιχμηρή απάντηση για την αποπομπή του από την ηγεσία της ΕΛΑΣ έδωσε ο ο Κωνσταντίνος Σκούμας λίγες ώρες μετά την απόφαση του ΚΥΣΕΕ


«Αποχωρώ με αξιοπρέπεια και καθαρή τη συνείδησή μου» αναφέρει μεταξύ άλλων σε γραπτή του δήλωση ο μέχρι πρότινος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ Κωνσταντίνος Σκούμας λίγες ώρες μετά την αποπομπή του με ομόφωνη απόφαση του ΚΥΣΕΑ.

Ο Στρατηγός εν αποστρατεία πλέον, Κωνσταντίνος Σκούμας αφήνει σαφείς αιχμές για την αιφνιδιαστική απόφαση αλλαγής της ηγεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας κάνοντας λόγο για «έντονη δυσαρέσκεια σε συγκεκριμένα κέντρα εξουσίας, τα οποία, ως εκ του αποτελέσματος προκύπτει, οδήγησαν στη βίαιη διακοπή της θητείας μου».

Η ανακοίνωσή του:

Μοναδικό κριτήριο διαχρονικά κατά την, επί σειρά ετών, υπηρεσιακή μου διαδρομή υπήρξε η προσφορά προς την κοινωνία και τον κάθε πολίτη, χωρίς εξαιρέσεις και χωρίς διακρίσεις.

Η επιχειρησιακή μου ικανότητα και αποτελεσματικότητα είναι διαγνωσμένες εν τοις πράγμασι, τόσο στη διαχείριση της υβριδικής απειλής χιλιάδων μεταναστών στα σύνορα της χώρας μας στον Έβρο το 2020 και την αντιμετώπιση της εξέγερσης 10.000 μεταναστών στη Λέσβο όσο και στην καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος με απτά στατιστικά δεδομένα.
Η ακεραιότητα του χαρακτήρα μου και η διαφάνεια στις επιλογές μου είναι εγνωσμένες σε όλο το αστυνομικό προσωπικό, τους θεσμικούς φορείς με τους οποίους συνεργάστηκα, την Τοπική Αυτοδιοίκηση αλλά και σε όλη στην κοινωνία των πολιτών.

Πίστευα πάντα, και έτσι πορεύτηκα μέχρι σήμερα, από κάθε θέση ευθύνης που υπηρέτησα ότι η εξέλιξη κάθε συναδέλφου πρέπει να γίνεται με κριτήρια αξιοκρατικά και αμιγώς υπηρεσιακά. Με στόχο τον εκσυγχρονισμό της Αστυνομίας και τη λειτουργία της σύμφωνα με τις Δημοκρατικές Αρχές και το Κράτος Δικαίου. Ουδείς είναι υπεράνω του Νόμου, ουδείς είναι πάνω από το Δημόσιο Συμφέρον.

Διαπνεόμενος από αυτές τις Αρχές και Αξίες επέμενα πάντα να τοποθετούνται σε κρίσιμες, μάχιμες θέσεις μόνο όσοι, με την επάρκεια και εμπειρία τους, μπορούν να ανταπεξέλθουν αποτελεσματικά στα καθήκοντά τους. Στάθηκα εμπόδιο ως Αρχηγός στην απογύμνωση των Αστυνομικών Τμημάτων και των μάχιμων υπηρεσιών του Σώματος και στη μετακίνηση αστυνομικών σε θέσεις που δεν εξυπηρετούν το κοινωνικό συμφέρον. Πάντα βρισκόμουν σε «πόλεμο» με τα κυκλώματα κάθε είδους που λυμαίνονται τον κόπο των Ελλήνων και δρούνε σε βάρος της Κοινωνίας.

Στις τελευταίες κρίσεις αγνοήθηκαν οι, υπηρεσιακά τεκμηριωμένες, αντιρρήσεις μου για πρόσωπα σε μια πρωτοφανή απαξίωση του θεσμικού ρόλου του Αρχηγού και επομένως δεν θα αναλάβω ευθύνες του πολιτικού μου προϊσταμένου ούτε θα γίνω το εξιλαστήριο θύμα κανενός. Τελευταία, όπως εκ του αποτελέσματος διαφαίνεται, οι αποφάσεις μου να δρω όπως το Σύνταγμα ορίζει και η Κοινωνία απαιτεί, δηλαδή με απόλυτη διαφάνεια και αξιοκρατία δεν έτυχαν της αναμενόμενης αποδοχής.

Για την ακρίβεια, αυτές οι Αρχές μου είναι που προκάλεσαν έντονη δυσαρέσκεια σε συγκεκριμένα κέντρα εξουσίας, τα οποία, ως εκ του αποτελέσματος προκύπτει, οδήγησαν στη βίαιη διακοπή της θητείας μου. Μιας θητείας, η οποία ανανεώθηκε μόλις πριν από έναν περίπου μήνα.

Αποχωρώ με αξιοπρέπεια και καθαρή τη συνείδησή μου και παραδίδω στην κρίση όλων τα γεγονότα, τα οποία στην πορεία θα γίνουν ακόμη πιο αντιληπτά.

Επίτιμος Αρχηγός Ελληνικής Αστυνομίας Κωνσταντίνος ΣΚΟΥΜΑΣ Στρατηγός ε.α

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

17 Σχόλια

 1. Τι άλλαξε αρχηγέ μέσα σε ένα μήνα απ’την ανανέωση της θητείας σας..??? Γιατί δεν μας λες ποια κέντρα εξουσίας δυσαρεστήθηκαν..??? Είναι μυστικά…??? Ονοματάκι δεν έχουν..??? Τη μπάλα στην εξέδρα πετάς αρχηγέ..??? Και πώς θα παίξουμε μπαλιτσα,. ώστε αυτά τα κέντρα εξουσίας να καταλήξουν στα κέντρα κράτησης..??? Αυτό λέγεται κολοκυθιά αρχηγέ..δε λέγεται προσφορά στη κοινωνία και στο κάθε πολίτη..για να ξέρουμε τι λέμε και τι συζητάμε..!!! Άντε καλό ψάρεμα.. προσέφερες κι εσύ στη διαιώνιση της ανομίας και του σκότους και μάλιστα αμοιβομενος αδρά..!!!

 2. Ο Κνιτάκης την κρατάει την Κούλα από τα αρχιδια, δεν εξηγείται αλλιώς που έχει κολλήσει στην καρέκλα το καθηκι.

 3. Στρατηγός πλέον σε αυτή τη χώρα γίνεται και η κουτσή Μαρία,γεμίσαμε απο στρατηγούς.Ο πληθωρισμός των στρατηγών όμως φένει την απαξία του βαθμού,κι έτσι αφού έχουν τόσους πολλούς τους στέλνουν για ψώνια στο σούπερ μάρκετ και στην επιστροφή φέρουν τσιγάρα καί φρέντο.Μειώστε άμεσα στο μισό τις θέσεις τών στρατηγών, και πάρτε στη θέση τους μπάτλερ που κοστίζουν λιγότερο και δέν έχουν και άποψη.

 4. Που να προλάβει να παραιτηθεί μέσα σε ένα μήνα αρχηγός?μήπως γνώριζε ότι του πριονίζουν την καρέκλα?μήπως γνώριζε για ποιον συνεδρίασε το ΚΥΣΕΑ και για ποιο θέμα?τον έφαγαν στην στροφή.

 5. υπηρετεις μάχιμος σε ένα σώμα που όλες η ευθύνες πέφτουν επάνω σου τότε έχει δίκιο μπράβο στο στρατηγό έπρεπε να είχε παρετηθει χρόνια πριν αλλά όλοι πιστεύουν στο διαλο που λέγετε Ελλάδα ,,,,ας ξεκουραστεί και ο κόσμος ξέρει να κρίνει,,,επείσεις στο μέλλον δεν νομίζω ότι στην αστυνομία θα μένουν πάνω από 25 χρόνια κλπ και ίσως σε 10 χρόνια η και ποιο νωρίς θα δούμε και αλβανοφωνο αρχηγό κακόμοιρα Ελλάδα τη έπαθες και ας μας κακοφενετε κλπ πουλήθηκες όταν βγήκε στην καραντίνα δεν θυμάμαι όνομα κάποιος υπουργός είπε από σήμερα ανήκουμε στην δύση σαν άλλος βασιλέας χωρίς να ρωτήσει λαός τώρα στην καραντίνα στην τηλεόραση το περάσατε στα ψηλά όλοι

 6. Α καλα τωρα που τον διωξαν και θα παρει τη συνταξουλα του τα λεει.Αν ησουν μαγκας να τα ελεγες απο πριν και να παραιτουσουν

 7. Σιγα μην ο αρχηγος της ΕΛΑΣ δεν εκτελουσε εντολες του Κνιτη Θεοδωρικακου ! Η παραιτηση επρεπε να ειναι πολιτικη ν αλλαξει τον “υπουργο” και οχι τον αρχηγο της ΕΛΑΣ! Αλλα διατελει η Κουλα εν πανικω και προπαντων με καλους χρυσοπληρωμενους …..συμβουλατορες!

 8. Ποια κέντρα εξουσίας παρενέβησαν για να ζητήσουν χάρες ή άλλες προφανώς μη νόμιμες εξυπηρετήσεις; Δεν πρέπει να επέμβει η εισαγγελία με αυτά που καταγγέλλονται από έναν αρχηγό της αστυνομίας;

 9. μήπως ξέχασε κάτι από τη λίστα σούπερ μαρκετ και τον σχολάσανε;

 10. ΕΝΑ ΘΕΜΑ ΤΟΣΟ ΣΟΒΑΡΟ ΠΟΥ ΤΑ ΣΥΣΤΗΜΙΚΑ ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ… ΔΕΝ ΕΔΕΙΞΑΝ ΟΠΩΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ. ΜΑΛΛΟΝ Ο ΣΚΟΥΜΑΣ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΕΙΠΕ ΟΧΙ… ΚΑΛΙΟ ΑΡΓΑ ΠΑΡΑ ΠΟΤΕ…. ΑΥΤΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΟΤΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΠΕΡΑΣΕ,,,,

 11. απο την μαφία του κούλη …
  να ΣΑΠΙΣΕΙ στο ξύλο διαδηλωτές ,
  ΔΕΝ τα κατάφερε και τον σούταραν…
  απο τύχη ΔΕΝ ειχαμε σοβαρα τραυματία η νεκρό με τον γερανό …
  (μετά θα γινόταν της πουτ@νας το κάγκελο …)

 12. Σκούμα και πολύ άργησες. Έπρεπε να φύγεις μόνος σου βλέποντας την σαπίλα και όχι να σε διώξουν απαξιώνοντας τη στολή και το βαθμό σου. τώρα είναι αργά για δάκρυα

Leave a Response