ΤΖΟΥΦΙΟ ΤΟ ΜΠΟΛΙ!!! Πάνω από 1.000 άτομα μολύνθηκαν με κορονοϊό σε υπαίθριο φεστιβάλ αν και μετείχαν μόνο εμβολιασμένοι ή άτομα με αρνητικό test

Κοινοποίηση:
2021-03-27T202410Z_1228117618_RC2WJM9FKYMF_RTRMADP_3_HEALTH-CORONAVIRUS-SPAIN-CONCERT_1000

Περισσότεροι από 1.000 θεατές ενός υπαίθριου φεστιβάλ βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό, αφότου παραβρέθηκαν σε εκδήλωση 20.000 ατόμων στην Ουτρέχτη της Ολλανδίας το πρώτο Σαββατοκύριακο του Ιουλίου, με αποτέλεσμα η δήμαρχος της πόλης να ζητήσει συγγνώμη.

Οι τοπικές υγειονομικές αρχές αναφέρουν ότι ο ιός εξαπλώθηκε και στις δύο ημέρες του υπαίθριου φεστιβάλ Verknipt, οδηγώντας στον υψηλότερο αριθμό μολύνσεων που θα μπορούσαν να εντοπιστούν σε μια μόνο εκδήλωση, σύμφωνα με το DutchNews.

Η είσοδος στο φεστιβάλ μουσικής house επιτρεπόταν μόνο σε όσους μπορούσαν να παρουσιάσουν έναν κωδικό QR που έδειχνε ότι είτε είχαν εμβολιαστεί, είτε είχαν αρνητικό τεστ κορονοϊού ή είχαν πρόσφατα νοσήσει με COVID-19.

Η συστάδα κρουσμάτων αποτέλεσε αντικείμενο σκληρής κριτικής για την δήμαρχο, Σάρον Ντάικσμα, η οποία ήταν παρούσα στο φεστιβάλ και είχε ανεβάσει στο twitter μια selfie μαζί με τους παρευρισκόμενους.

«Ηταν μια λανθασμένη κρίση» παραδέχτηκε η ίδια την Τετάρτη μιλώντας στο ολλανδικό τηλεοπτικό δίκτυο NOS. Οπως είπε (εκ των υστέρων), πιστεύει ότι το διάστημα των 40 ωρών στο οποίο έπρεπε οι παρευρισκόμενοι να έχουν κάνει το τεστ ήταν πολύ μεγάλο.

Ο Ολλανδός πρωθυπουργός, Μαρκ Ρούτε ζήτησε συγγνώμη νωρίτερα αυτή την εβδομάδα για την ταχεία χαλάρωση των υγειονομικών μέτρων για την πανδημία από την κυβέρνηση του. «Αυτό που νομίζαμε ότι ήταν δυνατό στην πράξη αποδείχθηκε λάθος», είπε τη Δευτέρα. «Κάναμε ένα λάθος στην κρίση μας, λυπούμαστε και ζητούμε συγγνώμη για αυτό».

Ο αριθμός των κρουσμάτων κορονοϊού αυξήθηκε κατά πέντε φορές την περασμένη εβδομάδα στη χώρα, με 51.957 νέα κρούσματα να καταγράφονται την περασμένη εβδομάδα σε σύγκριση με τα 8.541 θετικά τεστ που είχαν αναφερθεί την αμέσως προηγούμενη εβδομάδα.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. Κάνεις δεν είπε ποτέ ότι οι μπολιασμενοι δεν κολλάνε . Είπαν και κολλάνε και μεταδίδουν.. απλά τον περνάνε σαν γρίππη.. θα δείξει..

  2. Περιμένουμε αγωνία να δούμε τι θα βγάλει η Επιτροπή για τη συγκέντρωση των 50.000 ανεμβολίαστων στην Αθήνα και για τις υπόλοιπες στην Ελλάδα. Aν δεν βγουν τουλάχιστον 5-6 χιλιάδες κρούσματα όλα είναι μία απάτη.

Comments are closed.