02/06/2024 Τηλέφωνο καταγγελιών: 694 635 77 33 - 698 632 33 23 | email: info@makeleio.gr | kataggelies@makeleio.gr

ΤΕΜΠΗ: ΓΙΑΤΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ; ΤΙ ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ; ΠΟΙΟΙ ΔΙΑΦΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ; ΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗ ΚΑΡΥΣΤΙΑΝΟΥ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ; ΜΙΑ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΕΜΑΤΗ ΘΥΜΟ ΚΑΙ  ΑΣΧΗΜΑ ΥΠΟΝΟΟΥΜΕΝΑ 

Κοινοποίηση:
ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΟ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ (ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΖΕΚΑΣ /EUROKINISSI)

Ανακοίνωση συγγενών με αιχμές μεταξύ τους

Ποιοι διαχωρίζουν τις θέσεις του έναντι άλλων για το έγκλημα των Τεμπών

Ανακοίνωση εξέδωσαν ορισμένοι από τους συγγενείς των θυμάτων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών, αναφέροντας – μεταξύ άλλων – πως δεν έχει οριστεί κάποιος επίσημος «εκπρόσωπος» ανάμεσά τους και κανείς δεν «έχει εξουσιοδοτηθεί να μιλάει εξ’ ονόματος όλων μας», για αυτόν τον λόγο προειδοποιούν πως «η ανοχή» τους «σε αυτό το θέμα έχει λήξει».

Ακολουθεί αυτούσια η ανακοίνωση συγγενών:

«Οι παρακάτω συγγενείς θυμάτων των Τεμπών θα θέλαμε να δηλώσουμε τα εξής:

  • Επισημαίνουμε στους δημοσιογράφους ότι κανένας από τους συγγενείς δεν έχει εξουσιοδοτηθεί να μιλάει εξ’ ονόματος όλων μας, ούτε ως “εκπρόσωπος”, ούτε με οποιαδήποτε άλλη ιδιότητα. Συνεπώς, οι εκφράσεις “ο εκπρόσωπος των συγγενών” ή “ο τεχνικός σύμβουλος των οικογενειών των θυμάτων” θα πρέπει να αποφεύγονται με αυτή τη διατύπωση που υποδηλώνει καθολική εκπροσώπηση. Ο καθένας που μιλάει, ας ξεκαθαρίζει σαφώς εάν μιλάει εξ’ ονόματος και οποιουδήποτε άλλου, πέραν του εαυτού του.
  • Ξεκαθαρίζουμε σε όποιον στο εξής υπαινιχθεί έστω και εμμέσως ότι εκπροσωπεί “τους” συγγενείς (υπονοώντας ότι εκπροσωπεί “όλους” τους συγγενείς) ότι η ανοχή μας σε αυτό το θέμα έχει λήξει. Όποιος αυτενεργεί, θεωρώντας ότι οι πρωτοβουλίες του θα είναι προς όφελος της υπόθεσης, ας το κάνει ελεύθερα, όμως με την ξεκάθαρη εξήγηση ότι εκπροσωπεί μόνο τον εαυτό του.
  • Τονίζουμε με πολύ αυστηρό τρόπο ότι το ζήτημα της διερεύνησης του ακριβούς μηχανισμού θανάτου του καθενός από τα 57 θύματα είναι ένα ζήτημα του οποίου η δημόσια συζήτηση επιβαρύνει ιδιαίτερα τους συγγενείς, ειδικά όταν αναγκάζονται να διαχειρίζονται ατεκμηρίωτες και διαρκώς αλληλοσυγκρουόμενες εκτιμήσεις που αναπαράγονται από τα ΜΜΕ με την επίφαση της “βεβαιότητας”.
  • Κλείνουμε με την επισήμανση ότι, όσο κι αν είναι πρακτικά αδύνατον (λόγω του μεγάλου αριθμού, της γεωγραφικής διασποράς αλλά και των φυσιολογικά διαφορετικών απόψεων) να συνεννοηθούν και να συμπλεύσουν απόλυτα οι οικογένειες των 57 θυμάτων, θα ήταν σκόπιμο, όσο πλησιάζουμε στην έναρξη της δίκης, οι ενέργειες του καθενός από εμάς να είναι προσανατολισμένες σε αποτελέσματα που θα είναι ωφέλιμα στο δικαστήριο, αποφεύγοντας ενέργειες που για χάρη του πρόσκαιρου εντυπωσιασμού, στην πραγματικότητα προσφέρουν αφορμές για αμφισβήτηση και εκμετάλλευση από την πλευρά που επιδιώκει τη συγκάλυψη.

ΟΙ ΥΠΟΓΡΑΦΟΝΤΕΣ

Μπέζας Δημήτριος – Φωτεινή Κοκκαλα

Βλάχος Χρήστος – Μαρία Θεοδωρή – Βλάχος Βαγγέλης –Σαμάνθα Βλάχου

Ελευθεριάδης Θεόδωρος – Εγούτ Ελισάβετ

Ψαρόπουλος Αντώνιος

Πορφυρίδης Λάζαρος – Καρατζόγλου Άννα

Κουτσόπουλος Δημήτριος – Κούλπα Βασιλική

Μπουρνάζης Δημήτριος – Μπουρνάζη Αθανασία

Ανδρεάδου Κανέλα

Καραγεωργίου Δημήτριος – Νατσούρα Μαρία – Ελευθερία Καραγεωργίου

Χατζηβασιλείου Νικόλαος – Γκαμπριέλα Φόργιαν

Καραθεοδώρου Αθανάσιος – Αικατερίνη Μαλιόγλου

Καλλιόπη Καραθεοδώρου

Νικόλαος – Χρυσοβαλάντης Ζήσης – Κατσάρας Βασίλης

Ταχμαζίδης Αναστάσιος – Ταχμαζίδης Γεώργιος».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

20 Σχόλια

  1. Καθικια δεν ειστε γονεις και συγγενεις εσεις που πουλατε τις ψυχουλες των παιδιων σας και οχι μονο για το κομπλεξ που σας διακατεχει με την κυρια Καρυστιανου που εφτασε στη βρυση το θεμα και εσεις πατε να μην πιειτε νερο !!! Ντροπη σας !!!!

  2. παίζουν κρίσιμο και υπόγειο ρόλο σε τέτοιου είδους καταστάσεις. Για τους μη γνωρίζοντες… κάνουν “διαχείριση – στήσιμο” της υπόθεσης και “διαμεσολάβηση – διαπραγμάτευση” μεταξύ των πλευρών.

  3. Εδώ είχε βγει ο άλλος και ελεγε ότι τα λεφτά είναι βάλσαμο στην ψυχή του, όταν είχε χάσει παιδί. Γι’ αυτό αυτή η χώρα θα πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο και δεν υπάρχει σωτηρία.

  4. Κλασικοί ελληναρες τα τσεπωσαν και δεν ντρέπονται τα ρεμαλια που ενώ έχασαν τα παιδιά τους κάθονται στα 4 για χρήματα….
    Τελικά.ο Έλληνας πέρα από παρτάκιας για μένα είναι και το πιο άθλιο είδος του πλανήτη
    Ότι και να πάθουν από εδώ και στο εξής δε λυπάμαι κανέναν καριόλη

  5. και εδω ΔΙΧΑΣΜΟΣ ????? γιατι ΡΕΕΕΕ
    (μάλλον πήραν ψίχουλα αποζημειώσεις απο τον κούλη …
    για τις εκλογές της 9 ιουνίου για να το ΒΟΥΛΩΣΟΥΝ …)

  6. Ένα από τα σοβαρότατα θέματα στην ελληνική επικράτεια και όχι μόνο
    57 ψυχές που έφυγαν από εγκληματική αμέλεια πολλών παραγόντων
    Είναι δύσκολο να υπάρχει μια φωνή;
    Έχετε όλους τους Έλληνες μαζί σας
    ΝΤΡΟΠΗ ΝΤΡΟΠΗ ΝΤΡΟΠΗ

  7. Πληρως αναμενομενο.το σχεδιο διασπασης των συγγενων. Το συνηθεστερο πια φαινομενο σε ολες τις εκφανσεις της Ελληνικης νοοτροπιας.

  8. Ψαρόπουλος Αντώνιος: Και ο συζυγος (μαλλον πρωην) της κας.Καρυστιανου! Περιεργα πραγματα!

  9. Ποιος σας ακουει σημασια εχουνε τα βλασταρια που χαθηκαν αλλα υπαρχει και θεια δικη για κατι λαμογια σαν το πορδιπουργο και σια που δεν πιστευουνε σε κανενα Θεο!

  10. Διαίρει και Βασίλευε.
    Η τελευταία έκθεση που την κατέβασα και τη διάβασα εδω στο Μακελειό, είναι πολύ εμπεριστατωμένη.
    Αυτός που προσέλαβε και πλήρωσε τον πραγματογνώμονα, αν είναι η Κυρία Καρυστιανού ας το λέει έτσι.
    Πάντως και οι άλλοι μπορεί να κάνουν ενέργειες που δε τις ξέρουμε.
    Επειδή όμως δε θα πάνε συγκροτημένα, αλλά μεμονωμένα από ότι δείχνει το πράγμα, θα βρεθούν αντιφάσεις.

Leave a Response