ΤΑ ΕΙΔΕ ΟΛΑ! ΑΜΕΙΛΙΚΤΟ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ! “‘Έφαγε” 300αρα γιατί έβγαλε το σκύλο του χωρίς λουρί

Κοινοποίηση:
skylos

Η Ελληνική Αστυνομία ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη στο ζήτημα της προστασίας των ζώων, δίνει βαρύτητα στην εφαρμογή τήρησης της νομοθεσίας περί δεσποζόμενων και αδέσποτων ζώων συντροφιάς.

Στο πλαίσιο αυτό, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Λευκού Πύργου με τη συμμετοχή υπαλλήλων της Δημοτικής Αστυνομίας και της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας του Δήμου Θεσσαλονίκης, μεσημβρινές – απογευματινές ώρες την 24-07-2021 στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου πόλης (Αριστοτέλους, Εγνατία, Αγίας Σοφίας και παραλιακή ζώνη), πραγματοποίησαν συνολικά 21 ελέγχους σε ιδιοκτήτες ζώων συντροφιάς, σχετικά με τις υποχρεώσεις τους, που απορρέουν από την ισχύουσα νομοθεσία (νόμιμη κατοχή, ηλεκτρονική ταυτότητα, υποχρεώσεις ιδιοκτητών, τήρηση κανόνων ευζωίας κ.α.) και βεβαίωσαν πέντε διοικητικά πρόστιμα ύψους 300 ευρώ έκαστο, εκ των οποίων τέσσερα για «παράλειψη εμπρόθεσμης σήμανσης» και ένα για «περίπατο ζώου άνευ οδηγού (λουρί)».

Στόχος της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσσαλονίκης είναι η συνέχιση υλοποίησης παρόμοιων δράσεων και η επέκταση αυτών σε χώρους στους οποίους παρατηρείται αυξημένη προσέλευση ιδιοκτητών δεσποζόμενων ζώων, για την αποτελεσματική ενημέρωση των πολιτών, την τήρηση της νομιμότητας και την εξασφάλιση της ευζωίας των ζώων.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. προχθές σε οργανωμένη παραλία της Σαρωνίδας είχε αμολήσει τον επικύνδυνο (Pit Bull) σκύλο του ανάμεσα σε παιδιά που έπαιζαν.
    Ο σκύλος τα έκανε (με τις ευλογίες του ηλίθιου αφεντικού του) δεξιά και αριστερά ανάμεσα στους λουόμενους και το δίποδο ζώον του πέταγε και την μπάλα μέσα στην θάλασσα καμαρώνοντας για τις επιδόσεις του σκύλου του στο κολύμπι.
    Ευτυχώς μετά από παρατηρήσεις του ιδιοκτήτη της εκεί καντίνας το ηλίθιο δίποδο ζώον απομακρύνθηκε.

  2. Σκύλος χωρίς λουράκι και έλεγχο από το αφεντικό του μπορεί να προκαλεσει μέχρι και τροχαίο ατυχημα,εκτός από το να τσαμπουκαλευτει με άλλα σκυλιά και ανθρώπους.
    Πότε μα ποτε σκύλος ανεξέλεγκτος σε δημόσιο χώρο.
    Κάποια πράγματα απλά πρέπει να τα σκεφτόμαστε και μόνοι μας, μην περιμένετε να σας γράψουν το 300σαρι.

Leave a Response