ΤΑ ΑΛΛΑΖΕΙ! Γ.Αντετονκούμπο: «Είμαι Αφρικανός και μεγάλωσα με νιγηριανή κουλτούρα από μαύρους γονείς»…

Κοινοποίηση:
antetonkoubo

Σε συνέντευξή του στον δημοσιογράφο Marc J. Spears και στην αμερικάνικη αθλητική ιστοσελίδα theundefeated.com, που ανήκει στο ESPN, με τίτλο «Το Greek Freak θέλει να επιστρέψει στις νιγηριανές του ρίζες», ο παίκτης του μπάσκετ (Μιλγουόκι Μπακς) Γιάννης Αντετονκούμπο, αναφέρει ότι είναι Νιγηριανός, πολιτογραφημένος Ελληνας:

«Προφανώς πολλοί δεν γνωρίζουν από πού κατάγομαι. Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι η μητέρα μου και ο πατέρας μου προέρχονται από την Ελλάδα, όμως όχι. Οι δύο γονείς μου είναι μαύροι. Και οι δύο γονείς μου κατάγονται από τη Νιγηρία».

Και συνεχίζει : «Μεγάλωσα σε ένα σπίτι νιγηριανό… Γεννήθηκα στην Ελλάδα και πήγα στο σχολείο στην Ελλάδα. Αλλά στο τέλος της ημέρας, όταν πήγαινα σπίτι, δεν υπήρχε ελληνική κουλτούρα. Είναι μια γνήσια νιγηριανή κουλτούρα. Πρόκειται για πειθαρχία, αφορά τον σεβασμό των πρεσβυτέρων, την ύπαρξη ηθών»,λέει.

Προφανώς εννοεί ότι η ελληνική κουλτούρα δεν έχει καμία σχέση με «πειθαρχία, σεβασμό των πρεσβυτέρων, την ύπαρξη ηθών».

Παρακάτω γίνεται αναφορά τον Νιγηριανό μπασκετμπολίστα του NBA Χακίμ Ολάζουον, ο οποίος δηλώνει ότι αυτός και ο Αντετοκούνμπο είναι από την ίδια φυλή, τη φυλή Yoruba.

«Είμαι βέβαιος ότι οι Νιγηριανοί είναι πολύ υπερήφανοι γι’ αυτόν», λέει.

Όταν ρωτήθηκε γιατί απέκτησε διαβατήριο της Νιγηρίας, ο Αντετοκούνμπο απάντησε: «Είναι πολύ σημαντικό. Είναι μέρος της “ταυτότητάς” μου. Οι δυο γονείς μου είναι Νιγηριανοί και ήθελαν να το αποκτήσω. Ήθελα να το αποκτήσω και το πήρα. Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι στους οποίους λέω ότι είμαι Αφρικανός. Δεν είμαι μόνο “Greek Freak”.

Δεν έχει σημασία τι πιστεύει ο κόσμος για το επώνυμό μου. Υπήρχαν στιγμές που ήμουν στην Ελλάδα και μου έλεγαν “δεν είσαι Έλληνας, είσαι Νιγηριανός επειδή είσαι μαύρος”.

Συνέβη βέβαια και το αντίθετο, όταν ο κόσμος μου έλεγε “δεν είσαι Αφρικανός, είσαι Έλληνας, είσαι ο Greek Freak”. Δεν με ενδιαφέρει!

Κατά βάθος ξέρω ποιος είμαι και από που προέρχομαι. Αυτό έχει σημασία για εμένα».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

3 Σχόλια

 1. Αμφιβάλω εάν πλήρωσαν ποτέ φόρους η ευκαιριακά ότι άρπαζαν τα λούφαζαν .
  Είχε όμως τζάμπα σχολεία , περίθαλψη και κράτος πολιτισμένο να τον ζήσει αξιοπρεπώς με όλες του τις παροχές ,τις οποίες σήμερα δεν έχουν οι Ελληνες .
  Από τέτοιους λαθρομετανάστες και αλλοδαπούς σήμερα που εγώ πλήρωσα για τις υποδομές του κράτους με τους φόρους μου και πληρώνω εισφορές ιατροφαρμακευτικές για να πάω για εξέταση σε νοσοκομείο κλείνω ραντεβού μετά από 6 μήνες που θα έχω πεθάνει .
  Αυτοί έχουν κάνει το κράτος μου μπουρδέλο . Δεν λειτουργεί τίποτε και καμιά υπηρεσία .
  Που είσαι ήρωα Παπαδόπουλε να ζήσουμε αξιοπρεπώς χωρίς μόνο τα κουμούνια να έχουν δικαιώματα και να επιδιώκουν το τέλος της χώρας μου που το βλέπω σύντομα .
  Κρίμα στον κόπο μου και την κατάρα μου να έχουν .

 2. Μια χαρά τα λέει ο άνθρωπος και καλα κανει και ειναι υπερηφανος νηγιριανος και αυτο θα έπρεπε να κανουν οκου οι ανθρωποθ του Κόσμου. Και βεβαίως άνθρωποι σαν τον αντετοκουμπο που εχουν αρχές και σέβονται να πάρουν την ελληνική υπηκοότητα. Φυσικά θα πρέπει να πληρούν αυστηρά κάποιες προϋποθέσεις. Αυτοβπουωτσαντιζει εμένα είναι τα δικά μας τα τσογλάνια που έπεσαν απάνω να τον κάνουν σονυ και ντε Έλληνα. Είναι απλά τα πράγματα, άμα γεννηθείς σκύλος μπορείς να κάνεις παρέα με γάτα αλλά νιάου δεν θα κάνεις ποτέ, άρα δεν θα γίνεις ποτέ γάτα και το αντίθετο.

 3. Ειπε το αυτονοητο !Αυτο που ο Λαος μας λεει ”το αιμα νερο δεν γινεται” , κατι που το αγνοουν οι διαφοροι διεθνιστες και ”πολυπολιτισμικοι”………

Comments are closed.