Σóδομα και Γóμορρα σε μοναστńρι: Οι μоναχοί, ξέχασαν τις κάμερες ανοıχτές, έκαναν όσα έκαναν και τους έπıασαν στα πράσα

Κοινοποίηση:
ΜΑΚ

 Η εκκλησία της Κύπρου διαταράσσεται από ένα απίστευτο οικονομικό και ροζ σκάνδαλο, το οποίο έλαβε χώρα σε μια μονή στο νησί.

Σύμφωνα με τον κυπριακό ιστότοπο philenews.com, το σκάνδαλο περιλαμβάνει παρακολούθηση και εγγραφές πιστών, αλλά και πικάντικες και ιδιαίτερες πράξεις μοναχών.

Ροζ και οικονομικό σκάνδαλο σε Μονή

Ο επίσκοπος Ταμασού και Ορενής, Ησαΐας, αποφάσισε να κλείσει το μοναστήρι και να παραπέμψει την υπόθεση στην Ιερά Σύνοδο, η οποία συνεδριάζει αύριο και πιθανότατα θα αποφασίσει την αποβολή δύο μοναχών. Αξιοσημείωτο είναι ότι οι δύο μοναχοί ζήτησαν μόνοι τους την καθαίρεσή τους για να αποφύγουν ένα πιθανό σκάνδαλο.

Στο πλαίσιο της έρευνας, κύριο σημείο αναφοράς είναι ένα χρηματοκιβώτιο με περίπου €800.000, καθώς και δύο διαμερίσματα στον Πειραιά και στην Κύπρο, τα οποία υποτίθεται ότι ανήκουν σε δύο μέλη του μοναστηριού. Ερευνάται εάν τα χρήματα προέρχονται από προσφορές των πιστών, οι οποίοι εισέφεραν από το υστέρημά τους στη Μονή.

Οι κάμερες που κατέγραφαν προσωπικές στιγμές

Ενώ όλα ξεκίνησαν από σκάνδαλο που ξεκίνησε καθώς κάμερες κατέγραψαν τις προσωπικές στιγμές…  μεταξύ δύο μοναχών. Φαίνεται ότι οι ίδιοι είχαν εγκαταστήσει τις κάμερες για να παρακολουθούν τους επισκέπτες που εισέρχονταν και εξέρχονταν από το γραφείο της μονής και από ένα δωμάτιο που χρησιμοποιούν ως κρεβατοκάμαρα.

Στην ερευνα της απάτης και του σκανδάλου βρέθηκε να είχε τοποθετηθεί τεχνητό μύρο επάνω σε σταυρό, το οποίο έρεε όταν οι πιστοί προσκυνούσαν, προσελκύοντας έτσι όλο και περισσότερους πιστούς με το θαύμα του.  Το μύρο έσταζε όταν «δάκρυζαν» οι εικόνες από δοχείο το οποίο δεν ήταν ορατό. Ο μηχανισμός ανακαλύφθηκε αλλά ουδείς θέλει να μιλήσει για την απάτη, ώστε να μην σκανδαλιστούν οι πιστοί.

Απίστευτο οικονομικό και ροζ σκάνδαλο

407 1360x1386 1

Τα δεδομένα ήταν τέτοια που, όπως ανέφερε το philenews, οι εμπλεκόμενοι αιτήθηκαν την παραίτησή τους, κάτι που αναμένεται να εγκριθεί κατά τη διάρκεια της αυριανής (08.03.2024) συνεδρίας της Ιεράς Συνόδου. Η απόφαση αναμένεται να εκδοθεί χρησιμοποιώντας συνοπτικές διαδικασίες, εκτός αν μέλη της Ιεράς Συνόδου ζητήσουν λεπτομερή αναφορά για τα γεγονότα που αφορούν και επηρέασαν την εικόνα της Εκκλησίας.

406 1360x2176 1

Το γεγονός ότι η Μονή προσέλκυε τόσο πιστούς όσο και μέλη της Ιεράς Συνόδου, όπως οι Μητροπολίτες Πάφου Τυχικός και Μόρφου Νεόφυτος, είναι άξιο αναφοράς. Με το σκάνδαλο να έρχεται στο προσκήνιο πριν από περίπου ένα μήνα. Ενώ αρχικά υπήρξαν προσπάθειες να συγκαλυφθεί, αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

408 1360x2013 1

 

Σύμφωνα με κυπριακό ειδησεογραφικό μέσο, οι μοναχοί διαθέτουν ακίνητα στον Πειραιά και στη Λεμεσό, με το ερώτημα να είναι πως απέκτησαν τα χρήματα για τις αγορές αυτές.

ο Εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Κύπρου, Χρήστος Ευσταθίου, μιλώντας στον Αντέννα Κύπρου. Επιβεβαίωσε και ότι το θέμα θα τεθεί αύριο ενώπιον της Ιεράς Συνόδου η οποία αναμένεται να λάβει απόφαση για καθαίρεση των δύο μοναχών.

409 1360x2179 1

 

«Ο Μακαριότατος (Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος) δείχνει μεγάλη ευαισθησία να ξεκαθαρίσει αυτή η υπόθεση η οποία μας θλίβει και μας πονεί. Αυτές οι καταγγελίες είναι θέματα ηθικής και σεξουαλικής φύσεως και οικονομικών ατασθαλιών που μπορεί να αγγίζουν μέχρι και τα όρια του σκανδάλου. Θα υπάρξει μαρτυρικό υλικό ενώπιον της Ιεράς Συνόδου. Θα ληφθούν αποφάσεις και δεν αποκλείεται να έχουμε πράξη καθαίρεσης» είπε ο Χρήστος Ευσταθίου.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

3 Σχόλια

  1. Το καλό που σας θέλω μη στέλνετε τα παιδιά σας στα Κατηχητικά. Η θα σας τας πουστρέψουν, ή στην καλύτερη περίπτωση θα σας έλθουν με φουσκωμένη τη μπάκα.Μ’έστελναν και μένα οι γονείςμου μικρή, αλλά επειδή ήμουν από μικρή γάτα, το έσκασα εγκαίρως. Πρόλαβα όμως και είδαν πολλά τα μάτια μου, και έσωσα και άλλα πιο αφελή παιδιά και άνοιξα τα μάτια σε γονείς που ξεστραβώθηκαν.Δεν είμαι άθεη, αλλά υγειώς ένθεη.

    1. ΣΟΥ ΧΑΙΔΕΨΑΝ ΤΑ ΚΑΠΟΥΛΙΑ???? ΜΜΜΜ

  2. Τώρα καταλαβαίνετε γιατί η εκκλησία με το θέμα τον Ανώμαλων δεν πήρε καθόλου θέση γιατί αν τους πήγενε κόντρα κάθε μέρα θα παίζανε όλα τα κανάλια για ανώμαλους Παπάδες..βρώμα και δυσωδία παντού..

Comments are closed.