ΣΥΡΡΑΞΗ στη Βουλή μεταξύ Ελληνικής Λύσης – κυβέρνησης, μετά την ιστορικά ντροπιαστική απάντηση Στυλιανίδη ότι η “μισή Κύπρος είναι τουρκική”! Ο ορισμός του μ@κ@κα ανθέλληνα και μισθωμένου πολιτικού κοπρόσκυλου! (ΒΙΝΤΕΟ)

Κοινοποίηση:
γραμμενος

Μία από τις πιο ντροπιαστικές σκηνές στην ιστορία της μεταπολίτευσης διαδραματίστηκε πριν από λίγο στην ολομέλεια της Βουλής, με πρωταγωνιστή τον υπουργό ναυτιλίας του Μητσοτάκη, Χρήστο Στυλιανίδη.

Ο υπουργός, ο οποίος μάλιστα είναι και Κύπριος στην καταγωγή, είπε από το βήμα της Βουλής, το αδιανόητο: «Η μισή Κύπρος είναι ήδη τουρκική»!

Δείτε το πρωτοφανές στιγμιότυπο:

 

Πρόκειται για μία επαίσχυντη θέση που μάλιστα εκφράζεται από κορυφαίο υπουργό. Φανταστείτε μόνο τι είχε συμβεί όταν ο πρόεδρος του ΣυΡιζΑ είχε κάνει ένα πολύ πιο «μικρό ατόπημα», χαρακτηρίζοντας «κρατίδιο» την κατεχόμενη Κύπρο. Εάν ο ίδιος ο Στυλιανίδης δεν έχει την αξιοπρέπεια για να παραιτηθεί, τότε ο Μητσοτάκης οφείλει άμεσα να τον αποπέμψει.

ΓΡΑΜΜΕΝΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ, ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ, ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ & ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ

Βουλή: Αντιδράσεις για τη φράση του Στυλιανίδη «η μισή Κύπρος είναι τουρκική» – Ήταν σε εισαγωγικά απαντά ο ίδιος

Ένταση προκλήθηκε στην Βουλή από την τοποθέτηση του υπουργού Ναυτιλίας Χρήστου Στυλιανίδη που είπε ότι οι μάχες του ελληνισμού για την υπεράσπιση της Κύπρου πρέπει να συνυπολογίζουν τον συσχετισμό δυνάμεων σε διαφορετική περίπτωση θα οδηγηθούμε σε νέες εθνικές τραγωδίες όπως του 1974.

«Γιατί ο ελληνισμός δεν έχει άλλα περιθώρια στην Κύπρο. Η μισή Κύπρος είναι ήδη τουρκική» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Στυλιανίδης προκαλώντας την αντίδραση των κομμάτων της αντιπολίτευσης που υποστήριξαν ότι «ο υπουργός παραχώρησε την μισή Κύπρο στην Τουρκία» και ζήτησαν να διαγραφεί η φράση του από τα πρακτικά.

Πιο αναλυτικά η αρχική τοποθέτηση του Υπουργού έχει ως εξής:

«Οφείλω να απαντήσω ως Έλληνας της Κύπρου και μάλιστα με στοιχεία. Και δίχως διάθεση αντιδικίας. Πρώτον, επειδή γράφηκαν και ακούστηκαν πολλά ότι υπήρξε κυπριακή υποψηφιότητα για την θέση του γγ του Διεθνούς Ναυτικού Οργανισμού ΙΜΟ. Επικαλούμαι την δήλωση του κ. Χριστοδουλίδη που ξεκαθάρισε ότι δεν υπήρξε ποτέ τέτοια υποψηφιότητα.

Ποτέ για τον χειρισμό που έκανε η ελληνική κυβέρνηση δεν υπήρξε καμία διαφωνία εκ μέρους της Κυριακής προεδρίας. Μιλάμε για μάχες του ελληνισμού. Είχα την τύχη να είμαι κυβερνητικός εκπρόσωπος σε μια περίοδο και βοήθησα όπου ο ελληνισμός έδωσε την μεγαλύτερη μάχη για την ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ. Υπήρξε απόλυτη αρμονία σε όλες τις ενέργειας

Εάν κάποιοι υπονοούν άλλου τύπου μάχης όπως η μάχες που έδωσε η χούντα και χάθηκε η μισή Κύπρος τότε είμαι εναντίον. Γιατί μεγάλωσα πράσινη γραμμή και ξέρω τι σημαίνει οι μάχες να δίνονται απλά και μόνο ως μάχες fake. Γιατί ο ελληνισμός δεν έχει άλλα περιθώρια στην Κύπρο. Η μισή Κύπρος είναι ήδη τουρκική».

Μετά τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης ο κ. Στυλιανίδης επανήλθε και είπε πως «η διατύπωση με ακριβώς τις ίδιες λέξεις έχει διατυπωθεί πολλές φορές στην κυπριακή Βουλή χωρίς να προκληθούν αντιδράσεις. Θεωρήθηκε από ορισμένους ότι εγώ παραχώρησα την μισή Κύπρο στην Τουρκία. Όσοι με ξέρουν ξέρουν και τους αγώνες μου για την ιδιαίτερη πατρίδα μου. Ήταν στα εισαγωγικά η φράση μου και πιστεύω ότι έτσι θα περάσει στα πρακτικά.

Παρακάμφθηκαν όμως όσα είπα για την πραγματική κατάσταση με τις υποψηφιότητες στον IMO. To πιο σημαντικό είναι ο πρωταγωνιστικός ρόλος στον οργανισμό και στη διεθνή ναυτιλία. Και οι κοινές μάχες του ελληνισμού για να επιβιώσει ο κυπριακός ελληνισμός στην Κύπρο πρέπει να είναι μάχες συνετές με επίγνωση του συσχετισμού δυνάμεων. Γιατί αυτό που έγινε το ’74 και το υπονόησα αν κάποιοι πιστεύουν ότι θα αρνηθούν την ρεαλιστική πραγματικότητα τότε ο Κυπριακός ελληνισμός όχι απλά κινδυνεύει αλλά θα βρεθεί προ σκληρών διλημμάτων και δυστυχώς ο ελληνισμός – όπως έχει συμβεί και σε άλλες τραγωδίες – θα βρεθεί προ νέας εθνικής τραγωδίας».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. Πιαστε τον αθελληνα τον πουστη και μπροστα στο συνταγμα κρεμαστε τον.

  2. Που είδατε το μεμπτό στην αναφορά του ; Ψέμα είναι ;

Comments are closed.