Σύρος: Απάνθρωπο – «Πετούν» στον δρόμο γυναίκα δύο παιδιών και την άρρωστη μητέρα της

Κοινοποίηση:
1

Επιστολή αγανάκτησης απο μία Συριανή γυναίκα, την οποία της κάνουν έξωση απο το ίδιο της το σπίτι. Σε απόγνωση η ίδια και η οικογένεια της

Με όλο το σεβασμό , παίρνω το θάρρος να σας γράψω μια επιστολή για να σας εκφράσω την απόγνωσή μου και να ζητήσω τη βοήθειά σας, γιατί κινδυνεύω άμεσα να χάσω το σπίτι που μένω, το οποίο είναι και το μοναδικό περιουσιακό στοιχείο στην κατοχή μου και να βρεθώ στο δρόμο εγώ, τα παιδιά μου και η μητέρα μου η οποία κατά ιατρικής κρίσης χρειάζεται βοήθεια συμπαραστάσεων ετέρου προσώπου, διότι πάσχει από ζαχαρώδη διαβήτη τύπου 2 Ινσουλινοθεραπευομενος υπό βασική ινσουλίνη, ακρωτηριασμός δεξιού κάτω άκρου στο ύψος της μεσότητας της κλημης, ακρωτηριασμού αριστερού άκρου ποδιών και του δεξιού ποδιού τεσσάρων δακτύλων. Αδυναμία ορθωτικης βάδισης αυτοεξυπηρέτησης λόγω ακρωτηριασμού και σπονδυλοθεραπιας λόγω ισχίων των γονάτων.

Το ποσοστό της αναπηρίας ανέρχεται στο 82%,βάση επίσημης γνωμάτευσης από Κ.Ε.Π.Α Λόγω της κατάστασης της μητέρας μου διαμένει στο σπίτι μου για να έχει επαρκή φροντίδα.

Είμαι άνεργη από το 2013 μέχρι και σήμερα και με συντηρεί η Ιερά Μητρόπολη Σύρου με υλικά αγαθά.

Επίσης είμαι χωρισμένη από το 2013 με τον σύζυγο μου με τον οποίο έχουμε αποκτήσει 2 τέκνα, Το 2015 είχα την ατυχία να ξαναπαντρευτώ άλλα πάλι ατύχησα .Το 2019 έως και σήμερα είμαι σε διάσταση και με τον δεύτερο σύζυγο .Επίσης η κόρη μου η οποία διαμένει μαζί μου είναι άνεργη ,άγαμη με 2 τέκνα δίδυμα 8 μηνών.

Με τον πρώτο μου σύζυγο είχαμε αποκτήσει τον “αερα” από μια οικία στην οδό Κασσάνδρας 6. Το σπίτι στην οδό Κασσάνδρας 6 και Αίολου στην Ερμούπολη Σύρου, χτίστηκε με δάνειο το οποίο πήραμε στις 30-5-2003 από την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος και ανερχόταν στο ποσό των 75.000 Ευρω Και μέχρι το 2010 οι δόσεις αποπληρωνόντουσαν κανονικά .Από το 2010-2013 πληρώναμε ότι μπορούσαμε και διακόπηκαν λόγω αδυναμίας καταβολής της πληρωμής λόγω ανεργίας εμένα και των παιδιών μου και λόγω διαζυγίου με τον πρώτο σύζυγο μου δεν είχα καθόλου χρήματα.

Προσπάθησα να εν ταχθώ στο νόμο Κατσέλη για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά .Το 2014 απευθύνθηκα λόγω οικονομικής αδυναμίας στο Ειρηνοδικείο Σύρου και μου διόρισε δικηγόρο βάση νόμου .Με εντολή του δικηγόρου μου απευθύνθηκα στις τράπεζες για να λάβω την κατάστασή οφειλών, Μετά από ένα χρονικό διάστημα τα έλαβα και τα πήγα στο δικηγόρο. Μέχρι το 2019 ο δικηγόρος δεν έκανε καμία ενεργεία και με καθησύχαζε ότι υπάρχει ο νόμος προστασίας της πρώτης κατοικίας με προστασία του κράτους και από την άλλη από ότι φάνηκε στην πορεία δεν έκανε τίποτα και με άφησε απροστάτευτη.

Την εποχή εκείνη είχε προέλθει και ο χωρισμός μου και είχα μεγάλα προβλήματα, προπάντων οικονομικά που δε μπορούσα μόνη μου να δώσω λύση. Το 2019 απευθύνθηκα ξανά στο Ειρηνοδικείο Σύρου λόγω που ο πρώτος δικηγόρος δεν προχώρησε όπως όφειλε την ένταξη μου στο νόμο Κατσέλη όπως και όφειλε από το νόμο και το Ειρηνοδικειο Συρου μου ξαναδιορησε βασει νομου δικηγόρο την Κ. Μαρία Καζαντζάκη η οποια διορίστηκε το 2019 ,με εντολή της πήρα το φάκελο από τον προηγούμενο δικηγόρο και της τον παρέδωσα για να προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες για την προστασία της πρώτης κατοικίας μου.

Στις 3-6-20 ορίστηκε πλειστηριασμός της κύριας κατοικίας μου βάσει της από 25-10-19 κατασχετήριας έκθεσης ή οποία ματαιώθηκε λόγο Covid και ορίστηκε νέα για τις 30-9-20.

Στις 16/7/20 η δικηγόρος μου κατέθεσε αίτηση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του αρ.71 και αιτήθηκε ρύθμιση οφειλών με σκοπό την προστασία της κύριας κατοικίας μου από αναγκαστική ρευστοποίηση, η οποία με μεγάλη μου έκπληξη κρίθηκε μη επιλέξιμη.

Παρόλα αυτά στις 21/7/20 μέσω της πληρεξούσιας δικηγόρου μου αιτήθηκα ( με βάση το άρθρο 77 παρ. 1 του Ν/4605/2019, φυσικό πρόσωπο που υπέβαλε οριστικά την αίτηση του άρθρου 72 κατά το δεύτερο εδάφιο του 73 μπορεί να ζητήσει από το δικαστήριο την προστασίας της κύριας κατοικίας του με τους όρους του άρθρου 75, αν δεν κρίθηκε επιλέξιμος) να γίνει δεκτή η προαναφερθείσα αίτηση μου, να ρυθμιστούν οι οφειλές μου με σκοπό να προστατευθεί η κύρια κατοικία μου, να εκδοθεί προσωρινή διαταγή προκειμένου να ανασταλεί κάθε αναγκαστική εκτέλεση σε βάρος της κινητής και ακίνητης περιουσίας μου.

Ορίστηκε πράξη ορισμού συζήτησης προσωρινής διαταγής στις 7/8/2020 και πράξη ορισμού συζήτησης της αίτησης στις 26/1/2021. Λόγω Covid αναβλήθηκε η δίκη της υπόθεσης μου Στις 21.9.2021 έγινε η δίκη για την πρώτη μου κατοικία η οποία δεν έχει τελεσιδικησει ακόμη Και αναμένουμε την απόφαση του δικαστηρίου.

Παρόλα αυτά με μεγάλη έκπληξη , αγωνιά και απόγνωση, από την Εθνική τράπεζα της Ελλάδος μου θυροκολλήθηκε στις 2/8/21 αίτηση έξωσης που με ενημέρωνε ότι από τις 22/4/2021 το ακίνητο περιήλθε στην κυριότητα της Εθνικής Τράπεζας.

Στις 11/11/2021 ενημερώθηκα από το δικαστικό κλητήρα ότι πρέπει να αλλάξει κλειδαριές και να εγκαταλείψουμε το σπίτι. Λόγω κοινωνικών κριτηρίων που του πιστοποιήσαμε ο δικαστικός κλητήρας δεν εκτέλεσε προσωρινά τη διαταγή έξωσης και ειδοποίησε την εισπρακτική εταιρία που έχει αναλάβει εκ μέρους της Εθνικής Τράπεζας ότι αδυνατεί να εκτελέσει την έξωση και προφανώς θα βάλουν άλλο δικαστικό κλητήρα να εκτελέσει την έξωση .

Είναι δυνατόν να σου παίρνουν το σπίτι με αυτό τον τρόπο και να πετάνε στο δρόμο μια οικογένεια η οποία δεν έχει εισοδήματα, με μια ανάπηρη μητέρα η οποία είναι υπό την προστασία μου και το παιδί μου με δυο μωροπαιδα να μας πετάνε στο δρόμο ?Δεν μπορώ να κατανοήσω, πως η Εθνική τράπεζα πέρασε σ΄αυτη την απαράδεκτη και απάνθρωπη πράξη προσπερνώντας τα κοινωνικά μου κριτήρια Και αυτό έγινε χωρίς να έχει τελεσιδικησει η αίτηση μου.

Και αυτό έγινε παρόλο που υποτίθεται ότι το κράτος προστατεύει την κύρια και μοναδική κατοικία, σε ανθρώπους που αποδεδειγμένα δεν έχουν κανένα άλλο εισόδημα.

Σας παρακαλώ βοηθήστε με γιατί βρίσκομαι σε απόγνωση και γνωρίζω ότι η πολιτεία δεν εκδικείται τους πολίτες που από ατυχία βρέθηκαν σε μια πολλή άσχημη στιγμή της ζωής τους. Περιμένω τη βοήθεια σας για την προστασία της πρώτης μου κατοικίας που είναι και το μοναδικό περιουσιακό μου στοιχείο, αναφέρει η απεγνωσμένη κάτοικος Σύρου, Ελένη Μπαιλα.

Επίσης αξίζει να σημειωθεί οτι ο βουλευτής Νίκος Συρμαλένιος κατέθεσε αναφορά την επιστολή διαμαρτυρίας-απόγνωσης, κατοίκου Ερμούπολης Σύρου, με θέμα τον άμεσο κίνδυνο έξωσης που διατρέχει, λόγω πλειστηριασμού της πρώτης κατοικίας της και ενώ βρίσκεται σε αποδεδειγμένη οικονομική ένδεια προς Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων και τους Υπουργούς Οικονομικών και Δικαιοσύνης.

Πηγή: cyclades24.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

5 Σχόλια

  1. Ας αφήσουμε στην άκρη τις λανθασμένες επιλογές της εν λόγω κυρίας κι ας πάμε στην ουσία της υπόθεσης που είναι η κατοχική δικαιοσύνη! Πραγματικά κάνει ότι θέλει!!! Σε ίδιες ακριβώς υποθέσεις βλέπεις τελείως διαφορετικές αποφάσεις! Υπήρξε περίπτωση όπου σε ίδιες ακριβώς υποθέσεις με υπερχρεωμένα ο ένας κέρδισε ΠΛΗΡΗ διαγραφή του χρέους ενώ ο άλλος δεν κέρδισε τίποτα γιατί ο κατοχικός δικαστής έκρινε ότι είχε πάει σε μέντιουμ πριν πάρει δάνειο και ήξερε ότι θα αρρωστήσει βαριά και θα μείνει ανάπηρος και δεν θα μπορεί να ξεπληρώσει το δάνειο, άρα εξαπάτησε την τράπεζα!!!!! Η εν λόγω κρίθηκε μη επιλέξιμη, γιατί;;; εγώ ξέρω ένα σωρό που κρίθηκαν επιλέξιμοι (μερικοί πιθανόν να μην έπρεπε, αλλά δεν έχει σημασία). Επιτέλους μπορεί κάποιος συνδικαλιστής κατοχικός δικαστής, από τους τόσους που ταΐζουμε σαν λαός, να μπει στον κόπο να δώσει κάποια απάντηση;;; τους ταΐζουμε που τους ταΐζουμε, ας κάνουν έναν κόπο!

  2. Δεν έχουν πού την κεφαλή κλίναι και γκαστρώνεται και η κόρη και γεννάει δίδυμα;;;;;Δε θα μπορούσε η κυρία να πλένει , έστω για πολύ λίγες ώρες σκάλες;;τότε που ήταν και νεοτερη;γιατι ανεργη τοσα χρονια;

    1. Από τα συμφραζόμενα κατάλαβα ότι “είναι” μια οικογένεια “γαμιόμαστε”. Χώρισε το 2013, ξαναπαντρεύτηκε το 2015 και ξαναχώρισε το 2019. Κόρη άνεργη, άγαμη αλλά εν τέλει “γαμημένη” με 2 τέκνα. Σε αυτή την οικογένεια με τα τόσα προβλήματα και την οικονομική ένδεια εν τέλει το μυαλό τους δεν ξεκολλούσε από το φίκι-φίκι. Φυσικά παίζει και κάτι άλλο γιατί δεν μπορεί να έρθει με το έτσι θέλω η τράπεζα να σου θυροκολλήσει έξωση, έχουν τους καλύτερους νομικούς για να κάνουν τέτοια κίνηση θα έχουν αδιάσειστα στοιχεία που δεν τα λέει όλα η κυρία.

  3. Δεν είσαι ‘επενδυτής’ να σε έχουν στα πούπουλα……….Μπορντελο κατάντησαν το κράτος!!!!!!!!!!!!!!

Comments are closed.