Σύρια φοιτήτρια προσφέρει δωρεάν γεύματα σε φτωχούς της πόλης της

Κοινοποίηση:
hiba-zien

Παρακολουθώντας τα δεινά των ανθρώπων εν μέσω της σκληρής οικονομικής κατάστασης στη Συρία, η 24χρονη Χίμπα Ζιεν ξεκίνησε μια προσωπική φιλανθρωπική δραστηριότητα που ονόμασε “Ramadan Taxi” για τη διανομή δωρεάν γευμάτων στους φτωχούς τον μήνα του Ραμαζανιού, με δικό της αυτοκίνητο.

Η νεαρή γυναίκα, που σπουδάζει επικοινωνία μέσων μαζικής ενημέρωσης στο Πανεπιστήμιο της Δαμασκού, εμπνεύστηκε όταν είδε μια παρόμοια πρωτοβουλία πέρυσι στην κεντρική πόλη Χομς της Συρίας από μια συνομήλική της κοπέλα, η οποία χρησιμοποίησε το δικό της αυτοκίνητο για να προσφέρει δωρεάν γεύματα.

Η Ζιέν πήρε τα ονόματα των φτωχών οικογενειών από τον δήμαρχο της πόλης Κατάνα, η οποία βρίσκεται στα περίχωρα της πρωτεύουσας Δαμασκού, στη συνέχεια εξασφάλισε γεύματα για αυτούς από φιλανθρωπικούς συλλόγους και τα παρέδωσε με το δικό της αυτοκίνητο.

Μέρα με τη μέρα, άρχισαν να επικοινωνούν μαζί της ολοένα και περισσότερες φιλανθρωπικές ενώσεις.

«Οι άνθρωποι που θέλουν να βοηθήσουν άλλους και να κάνουν καλό στους γείτονες μπορούν να αρχίσουν να προσφέρουν βοήθεια χωρίς να περιμένουν μεγάλα κεφάλαια ή υποστήριξη», είπε η Χίμπα.

Η Ζιεν ελπίζει ότι το παράδειγμά της θα ενθαρρύνει περισσότερες ατομικές πρωτοβουλίες και θα εξαπλωθεί σε περισσότερους τομείς, καλώντας τη νέα γενιά να κάνει τη διαφορά, ειδικά σε δύσκολες στιγμές.

Οι Σύροι διέρχονται στις μέρες μας μια δύσκολη οικονομική κατάσταση, ως αποτέλεσμα των ασφυκτικών οικονομικών κυρώσεων που επιβλήθηκαν από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: