Σύμη: Καταγγελία για τη συμπεριφορά του Δημάρχου απέναντι στα ζώα

Κοινοποίηση:
1b

Καταγγελία για την αντιμετώπιση των ζώων και κυρίως των γατιών έκανε ένας αναγνώστης μας.

Αναλυτικά:

“Καταγγέλω τον δήμαρχο Σύμης για παθητική κακοποιηση των ζωων. πηγα με την σύζυγό μου Σύμη εν μέσω καυσωνα και δεν υπηρχε ουτε ενα δοχείο με νερο σε όλη την Σύμη και οι γατες σε σήψη πεθαμενες γυρω γυρω και οσε ζουν ηταν με την γλώσσα μεχρι το εδαφος!! κατα τα αλλα μονο ο τουρισμος μας κοφτει!!!

Δήμαρχε Σύμης και λοιποί έχοντες την εποπτεία σε οποιονδήποτε βαθμό διοίκησης και οι συν αυτώ μετέχοντες στον κοινό βίο τόσο από θέση ισχύος όσον και από θέση απλού δημότη.

Καταγγέλλω την απάνθρωπη παθητική κακοποίηση ζώων (κυρίως γατιών) με αφορμή την πρόσφατη (δυστυχώς για εμάς) επίσκεψή μας – μετά της συζύγου μου – στο νησί σας ως τόπο αναψυχής και προσκυνητών (Ταξιάρχης).

Επικαλούμενοι την κείμενη νομοθεσία (Νόμος 4039/2014 και 4830/2021), την οποία όπως διαφαίνεται ουδέποτε κανείς έλαβε ούτε κατ’ ελάχιστο υπόψιν του, θέλουμε να θέσουμε τα παρακάτω εύλογα ρητορικά σαφώς ερωτήματα, διότι από διάλογο που είχαμε με κατοίκους του νησιού – άξιο απορίας – φάνηκε η τερατώδης σαδιστική αντιμετώπιση των προαναφερόμενων ζώντων όντων.

Διαπιστώσαμε λοιπόν ότι σε όλο το νησί – εν μέσω καύσωνα – δεν υπήρχε ούτε ΕΝΑ δοχείο με νερό για τα αδέσποτα. Κινηθήκαμε παραλιακά και οι καταστηματάρχες εκτός από την φροντίδα των τουριστών δεν είχαν κανένα πρόβλημα να βλέπουν – στην κυριολεξία – να ψυχορραγούν δίπλα τους αδέσποτες γάτες. (εντοπίσαμε και περίπου τέσσερα με πέντε γατιά σε σήψη και δίπλα τους άλλα με την γλώσσα κυριολεκτικά έξω να μας παρακαλούν για λίγες σταγόνες νερό).

Το ρητορικό λοιπόν ερώτημά μας είναι το παρακάτω:

(σίγουρα αυτή η τραγική κατάσταση δεν είναι σημερινή). Ούτε ένας προύχοντας δεν έχει την συνείδηση και την ανθρωπιά, να δει αυτά τα ζώα που υποφέρουν καθημερινά;;;

Πως αντιλαμβάνεστε μία κοινωνία όταν συμπεριφέρεστε έτσι στα ζώα;;

(πουθενά δεν υπήρχαν – τουλάχιστον από τον Δήμο – κυτία με φαγητό ή νερό (τουλάχιστον))

Αυτονόητο είναι ότι τα παιδιά τα οποία κατοικούν εκεί, θα συνεχίσουν την δική σας τακτική απέναντι σε αυτά τα ζωάκια.

Ότι και να μας απαντήσετε δεν θα βρει προσοδοφόρο έδαφος γιατί διαπιστώσαμε ιδίοις όμμασι την τραγική κατάσταση που έχουν περιέλθει τα αδέσποτα του νησιού.

σας ευχαριστώ εκ των προτέρων”

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

4 Σχόλια

  1. έχω κάνει δωρεές σε γηροκομεία, ορφανοτροφεία και έχω δώσει βοήθεια σε άπορους γέροντες, επιπλέον δίνω κάποια σισίτια σε απόρους. κατά συνέπεια θα πρέπει να μην ενδιαφερθούμε και για ζώα που πεθαίνουν δίπλα μας, ενώ μπορούμε τουλάχιστον να αφήσουμε αν όχι φαγητό, ένα μπωλ με νερό; Τώρα αν είσαι όπως διατίνεσαι Βίγκαν Λεβία φιλοζωη και ακτιβίστρια εμείς γιατί θα πρέπει να ξέρουμε τις ανωτέρω ιδιότητές σου;; έχουν κάποια σχέση με το δημοσίευμα;;

  2. Δε μα χ3ζ3τ3 με τα σκυλιά και τα γατιά, κάνατε ποτέ επίσκεψη σε γηροκομείο, ορφανοτροφείο, ή σε άπορους γέροντες στα σισίτια των εκκλησιών να δείτε δυστυχία.

  3. Σε όλα τα τουριστικά μέρη της Ελλάδας ο άνθρωπος είναι τουριστικό προϊόν που πρέπει να πληρώνει ακριβά το κάθε τι.Δεν υπάρχει καμμία ανθρωπιά από τους ντόπιους και το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι το χρήμα.Η φιλοτιμία που χαρακτήριζε παλιά τον Έλληνα δεν υπάρχει.ΕΙναι μέρη προς αποφυγήν Επίσης αν σου συμβεί κάτι κράτος σε αυτά τα μέρη δεν υπάρχει δηλ παντού δεν υπάρχει

  4. Και μιλάμε για την Συμη που τηγανιζεις αυγο στις πέτρες

Comments are closed.