Σχέδιο Ερντογάν να «απελευθερώσει» την Ιερουσαλήμ με Ιρανούς, Μαλαισιανούς και Πακιστανούς

Κοινοποίηση:
ερντογαν-1

Στο σχέδιο της Τουρκίας για ανάπτυξη μουσουλμανικών στρατευμάτων δήθεν για την «προστασία» των Παλαιστινίων από το Ισραήλ, μία ιδέα που μοιράστηκε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον Βλάντιμιρ Πούτιν, αναλύει η φιλοκυβερνητική εφημερίδα «Yeni Safak».

«Σύμφωνα με ειδικούς, οι μουσουλμανικές χώρες μπορούν να αναπτύξουν στρατεύματα στην Ιορδανία και τον Λίβανο… (…) Μουσουλμανικές χώρες όπως η Τουρκία, το Ιράν, το Κατάρ, η Μαλαισία και το Πακιστάν μπορούν να δημιουργήσουν μια συμμαχική δύναμη… (…) Αυτός ο συνασπισμός θα προστατεύει τόσο τους Παλαιστίνιους όσο και τα ιερά μέρη», αναφέρει η τουρκική εφημερίδα, ανεπίσημο δημοσιογραφικό όργανο του καθεστώτος Ερντογάν.

Προσέξατε μία σημαντική λεπτομέρεια; Εκτός από το Κατάρ, σύμμαχο της Τουρκίας, δεν αναφέρεται άλλη αραβική χώρα στη «συμμαχία» του Ερντογάν για την Παλαιστίνη.

Και γιατί αυτό; Επειδή οι υπόλοιπες αραβικές χώρες είναι σύμμαχοι της Ελλάδας και του Ισραήλ.Αξίζει να υπογραμμιστεί ότι στη συμμαχία αυτή η Τουρκία συμπεριλαμβάνει και το Ιράν, το οποίο αποτελεί κόκκινο πανί τόσο για τους Άραβες όσο και για τους Ισραηλινούς.

«…η “Δύναμη Προστασίας για την Παλαιστίνη”, την οποία η Τουρκία έχει φέρει στην ημερήσια διάταξη του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας, βρίσκεται στο τραπέζι», συνεχίζει.

Να σημειωθεί ότι τη Δευτέρα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πρότεινε η Ιερουσαλήμ να αποσπαστεί από το Ισραήλ και να τεθεί υπό τη θεοκρατική διακυβέρνηση των τριών μονοθεϊστικών θρησκειών.

Ευθέως ο Τούρκος πρόεδρος δηλώνει όπου βρεθεί κι όπου σταθεί ότι στόχος του είναι η «απελευθέρωση» της Ιερουσαλήμ.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Τι πίνει και δεν μας δίνει ο καρπαζοεισπράκτορας του Ιντλίμπ; O Johnny Walker (Ιωάννης ο Περιπατητής) πήρε τηλέφωνο και είπε να επιστρέψεις το βαρέλι γιατί πίνεις πολύ και σου αλλάζει τον μεταβολισμό και παρουσιάζεις νοητικές βλάβες!!! Προσοχή, το «αυνανίζειν δεν σημαίνει φιλοσοφείν»…..

Comments are closed.