Σφυρί εναντίον… σκουπόξυλου σε ληστεία βενζινάδικου

Κοινοποίηση:
ASCASCASCCS

Με σφυρί απείλησε υπάλληλο βενζινάδικου ένας άγνωστος στην προσπάθειά του να τον ληστέψει, με τον εργαζόμενο να παίρνει, κατόπιν, τον δράστη στο κυνήγι με ένα… σκουπόξυλο!

Το ευτράπελο αυτό περιστατικό καταγράφηκε από την κάμερα ασφαλείας της επιχείρησης, με τον άνδρα να φαίνεται στο βίντεο-ντοκουμέντο να ζητά επίμονα από τον υπάλληλο τα λεφτά που έχει πάνω του, κραδαίνοντας ένα σφυρί. Με το που τού έδωσε ο τελευταίος τα χαρτονομίσματά που είχε στην τσέπη του, ο δράστης τράπηκε σε φυγή. Ωστόσο, ο υπάλληλος του βενζινάδικου δεν έκατσε με σταυρωμένα τα χέρια, παρά άρχισε να κυνηγά τον ληστή με μια σκούπα, χωρίς, ωστόσο, να καταφέρει να τον πιάσει, καθώς ακριβώς απ’ έξω περίμενε ένας συνεργός του.

«Φαίνεται σκληρή ληστεία και φαίνεται πως το έχει ξανακάνει. Έχει αλλάξει το πλαίσιο ποινής. Η ληστεία είναι από 5 έως 20 χρόνια, επανερχόμαστε στο πλαίσιο πριν του 2019. Υπάρχει αυστηροποίηση αυτό είναι δεδομένο. Πρέπει αν συλληφθεί ο δράστης, να έχει τη χειρότερη τιμωρία, από εκεί και πέρα πρέπει να δούμε και άλλα ζητήματα, πολύ σημαντικά εξίσου», ανέφερε σχετικά ο δικηγόρος Γιάννης Γλύκας, εξηγώντας στο MEGA το νομικό πλαίσιο, με τον γνωστό συνδικαλιστή Σταύρο Μπαλάσκα να σημειώνει: «Στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν έχουμε δυστυχώς σύλληψη. Πρόκειται για μία σκληρή ληστεία».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: