Συρία: Τρεις νεκροί μετά από επίθεση σε ιρανικό πετρελαιοφόρο

Κοινοποίηση:
syria-tanker

Ένα ιρανικό πετρελαιοφόρο ήταν o στόχος επίθεσης  στ΄ανοιχτά της Συρίας, η οποία προκάλεσε τον θάνατο τριών ανθρώπων και έπληξε μια από τις δεξαμενές του τάνκερ. Είναι η πρώτη επίθεση του είδους αυτού μετά την έναρξη του πολέμου στη χώρα αυτή, σύμφωνα με συριακή μη κυβερνητική οργάνωση.

Το Συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, με έδρα το Λονδίνο, το οποίο διαθέτει μεγάλο δίκτυο πηγών στη Συρία, δεν ήταν σε θέση να προσδιορίσει αμέσως ποιος βρίσκεται πίσω από την επίθεση, για την οποία δεν έχει γίνει ανάληψη ευθύνης.

“Το ιρανικό πετρελαιοφόρο που ερχόταν από το Ιράν, ήταν σταματημένο κοντά στο (συριακό) λιμάνι Μπάνιας τη στιγμή της επίθεσης”, δήλωσε ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν. “Τουλάχιστον τρεις Σύροι σκοτώθηκαν, ανάμεσά τους δύο μέλη του πληρώματος”.

Ο Αμπντέλ Ραχμάν είπε ότι “δεν γνωρίζει αν πρόκειται για ισραηλινή επίθεση ή όχι”, καθώς το Ισραήλ έχει στοχεύσει επανειλημμένα θέσεις του Ιράν στη Συρία, γειτονική χώρα του εβραϊκού κράτους, η οποία είναι σε πόλεμο από το 2011.

Η Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν, η οποία βοηθά στρατιωτικά τις δυνάμεις του Μπασάρ αλ Άσαντ στη Συρία, είναι εχθρός του Ισραήλ. Οι εντάσεις είναι πολύ μεγάλες μεταξύ των δύο χωρών και πριν από περίπου δέκα ημέρες, το Ιράν κατηγόρησε το Ισραήλ για “δολιοφθορά” στο εργοστάσιό του εμπλουτισμού ουρανίου στη Νατάνζ.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: