Συνελήφθη στην Κύπρο, Ουκρανή που σε έξι μήνες μετέφερε 6.000.000 – Οι Ουκρανοί ολιγάρχες βγάζουν μαύρο χρήμα προς ξέπλυμα!

Κοινοποίηση:
astinomiacyprus

Συνελήφθη στην Κύπρο Ουκρανή που σε 6 μήνες μετέφερε €6.000.000 στο νησί!! Οι Ουκρανοί ολιγάρχες βγάζουν μαύρο χρήμα προς ξέπλυμα στην Κύπρο!

Υπό πενθήμερη κράτηση τέθηκε η 31χρονη Ουκρανή, η οποία είχε καταγγείλει πως έπεσε θύμα «ληστείας» στη Λεμεσό. Κατήγγειλε πως της έκλεψαν το ποσό των €420.000.

Όπως είχε αναφέρει σε προηγούμενο ρεπορτάζ το AlphaNews.Live, οι έρευνες των αρμοδίων φαίνεται να κατέληξαν στο ότι η 31χρονη λειτουργούσε ως μεταφορέας των χρημάτων, και πλέον εξετάζεται υπόθεση ξεπλύματος «μαύρου» χρήματος.

Σύμφωνα μάλιστα με τις έρευνες, η ίδια μέσα στους τελευταίους έξι μήνες, μετέφερε στην Κύπρο €6.000.000 σε μετρητά.

Εκεί που φαίνεται να «ξεκλείδωσε» η διερεύνηση της υπόθεσης, είναι πάντα σύμφωνα με πληροφορίες, οι αντιφάσεις στις οποίες έπεφτε η ίδια κατά την κατάθεση της, με τις Αρχές να βάζουν στο κάδρο το ενδεχόμενο μιας «στημένης ληστείας».

Διερευνάται ξέπλυμα πίσω από τη «ληστεία», με χειροπέδες η 31χρονη Ουκρανή
Ως εκ τούτου αποφασίστηκε να τεθεί υπό κράτηση, και σήμερα οδηγήθηκε στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας, το οποίο διέταξε την κράτηση της για διάστημα πέντε ημερών. Ενώ την υπόθεση πλέον χειρίζεται το ΤΑΕ Αρχηγείου.

Εναντίον της διερευνάται υπόθεση:
Συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση
Συμμετοχής και αποδοχής διάπραξης εγκλημάτων
Νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες
Συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος
Σε δηλώσεις για το θέμα ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Χρίστος Ανδρέου, ανέφερε πως με βάση τα υπό διερεύνηση στοιχεία, η 31χρονη ύποπτη, κατά το διάστημα Αυγούστου 2023 και Μαρτίου 2024, επανειλημμένα ταξίδεψε στην Κύπρο ως επισκέπτρια, δηλώνοντας στις τελωνειακές αρχές μεταφορά μεγάλων χρηματικών ποσών, τα οποία είχε μαζί της κατά τις αφίξεις στα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου.

Σύμφωνα με τον κ. Ανδρέου, για την υπόθεση αναμένεται να γίνει αριθμός εξετάσεων, όπως να ληφθεί αριθμός καταθέσεων, ενώ επίσης θα ζητηθούν διατάγματα αποκάλυψης τραπεζικών δεδομένων λογαριασμών.

Θα γίνουν επίσης εξετάσεις για την οικονομική δραστηριότητα της ύποπτης στην Κύπρο, από διάφορους οργανισμούς, όσον αφορά τη μεταφορά του μεγάλου χρηματικού ποσού.

Αναζητούνται επίσης πιθανοί συνεργάτες, τόσο στην Κύπρο, όσο και στο εξωτερικό, ενώ θα γίνουν εξετάσεις και μέσω των Europol και Interpol.

Υπενθυμίζεται ότι η 31χρονη Ουκρανή, είχε φτάσει στην Κύπρο λίγες ώρες πριν την ληστεία, στο αεροδρόμιο της Λάρνακας, με σκοπό να αγοράσει διαμέρισμα στην περιοχή της Γερμασόγειας στη Λεμεσό. Όπως ανέφερε η ίδια μάλιστα, κατά τον τελωνειακό της έλεγχο στο αεροδρόμιο, είχε δηλώσει το τεράστιο χρηματικό ποσό που έφερε μαζί της.

Φεύγοντας από το αεροδρόμιο Λάρνακας, έφτασε με ταξί στη Λεμεσό και συγκεκριμένα σε εστιατόριο της παραλιακής λεωφόρου, για να πιει έναν καφέ και έπειτα να προχωρήσει στην αγορά του διαμερίσματος, ωστόσο, δεν πρόλαβε, καθώς άγνωστοι που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα υψηλού κυβισμού την προσέγγισαν και αφού της απέσπασαν την τσάντα που κρατούσε, τράπηκαν σε φυγή προς άγνωστη κατεύθυνση. alphanews

Πηγή: dimpenews.com

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: